Huub Everstijn
Huub Everstijn App Store 20 september 2018

Update: iWork iOS apps ondersteunen nu Siri Shortcuts

Kort na de introductie van iOS 12 heeft Apple ook zijn iOS apps uit de iWork suite een update gegeven. Pages, Keynote en Numbers ondersteunen nu ook Siri Shortcuts.

Siri Shortcuts laat je binnen apps stappen automatiseren, die geactiveerd kunnen worden met stemcommando’s in Siri. Om van deze feature gebruik te kunnen maken moet je uiteraard wel eerst je iPhone of iPad even updaten naar iOS 12.

Lees ook: ➔ Siri Shortcuts-app beschikbaar: krachtige automatisering voor iedereen

iWork iOS apps
De apps uit de iOS iWork suite bieden nu ook ondersteuning voor Siri Shortcuts

Naast de ondersteuning voor Siri Shortcuts heeft Apple nog diverse andere aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd in de apps uit de iWork Suite.

Zo wordt nu dynamic type ondersteund. Hierdoor kan de gebruiker de tekstgrootte aanpassen op het scherm, zodat deze altijd goed te lezen is. Verder kunnen afbeeldingen in elke app nu eenvoudig in Foto’s of Bestanden worden geplaatst. Zo zijn ze in elke app oproepbaar en kun je ze ook makkelijk delen. Tenslotte heeft Apple een hele serie nieuwe, aanpasbare figuren aan de bibliotheek toegevoegd.

Ook de macOS versies hebben een update gekregen. Voorafgaand aan het verschijnen van macOS 10.14 Mojave is er niet alleen ondersteuning voor de Dark Mode, maar ook voor Continuity Camera om eenvoudig afbeeldingen te importeren in de Mac versies van Keynote, Pages en Numbers.

Per app zijn er nog veel meer, kleinere wijzigingen doorgevoerd. Voor een compleet overzicht kun je deze per app nalezen in het update overzicht op de betreffende productpagina in de App Store.

Nu in de App Store

Pages, Numbers en Keynote kun je gratis downloaden in de iOS App Store. Klik of tap op een app om naar de betreffende pagina in de iOS of Mac App Store te gaan.

iOS ➔ Pages • Keynote • Numbers

macOS ➔ Pages • Keynote • Numbers

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Update: iWork iOS apps ondersteunen nu Siri Shortcuts
Sluiten