Twitter gaat je meer controle over de tijdlijn geven

Door: Night - 4 reacties
Twitter

Twitter heeft de afgelopen jaren veel kritiek te verduren gekregen op het ontbreken van een puur chronologische tijdlijn. Dat apps van externe ontwikkelaars -die geen aanbevolen Tweets tonen- tegenwoordig een stuk minder mogen, helpt niet. Maar het sociale netwerk lijkt tot inkeer gekomen.

Twitter heeft namelijk aangekondigd te werken aan een manier om je meer controle te geven over hetgeen je in je tijdlijn te zien krijgt. De optie ‘toon de beste Tweets eerst’ in officiële Twitter-app voor iOS wordt namelijk aangepast.

Bestaande functie als filter

De app biedt al lange tijd de instelling “Toon de beste tweets eerst”. Deze optie zou je theoretisch in de richting moeten brengen van een chronologische tijdlijn. De instelling voegt echter nog steeds een “voor het geval je dit gemist hebt” sectie aan je tijdlijn toe. Ook worden aanbevolen tweets getoond van personen die je helemaal niet kent. Twitter zegt nu dat het de functie gaat updaten. Je tijdlijn moet als de optie uit staat alleen tweets tonen van mensen die jij volgt. Die wordt dan getoond in omgekeerd chronologische volgorde. Eenvoudig gezegd: Je nieuwste tweets komen bovenaan te staan.

twitter timeline
Klik/tap voor groter.

Komende weken voor alle Twitter-gebruikers

In de tweets zegt het bedrijf dat de uitrol van de nieuwe functie ergens in de ‘komende paar weken’ zal plaatsvinden. Iets om naar uit te kijken dus. Het sociale netwerk van CEO Jack Dorsey benadrukt overigens dat dit een tijdelijke maatregel is. Op de achtergrond wordt gewerkt aan uitgebreidere mogelijkheden voor het samenstellen van een timeline, maar tot die tijd kunnen gebruikers die zich aan aanbevolen Tweets ergeren met deze functie vooruit.

Twitter kwam de afgelopen tijd negatief in het nieuws nadat het diverse opties in 3rd party apps onmogelijk maakte door de ondersteuning van een aantal noodzakelijke API’s stop te zetten. (Zie ook ➔ Tweetbot, Twitterrific en meer: Twitter geeft externe apps de zak)

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo
 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik kan sedert vandaag maar één foto tergelijkertijd toevoegen aan mijn tweet.

  voor de update meerdere, dit is beslist een nadeel

  Gr

 • Profielfoto
  erwin33

  Laten ze gelijk eens wat doen aan de pushnotificaties in hun browser versie. Krijg via Chrome nooit pushmeldingen bij nieuwe Tweets.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Enige feature die ik heel graag wil zien is dat ik op mijn iPad in de iOS app op dezelfde positie terecht kom als waar ik op mijn iPhone gebleven was.

   

  Een soort last active activity sync.