Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 18 september 2018
Leestijd: 1 minuut

Tip: zo stel je een tweede gezicht voor Face ID van iOS 12 in

Face ID in de iPhone X, iPhone Xs en iPhone Xr is een waardige opvolger van Touch ID, maar had een belangrijke tekortkoming. Het werkte slechts voor één gebruiker. Onhandig voor bijvoorbeeld partners die elkaars telefoon snel willen ontgrendelen of mensen die gezichtsbedekking dragen. Gelukkig brengt iOS 12 daar verandering in. Zo stel je een tweede gezicht in.

In de nieuwe iOS-versie is namelijk ondersteuning voor twee gezichten binnen Face ID aanwezig. Dat is nog steeds niet zoveel als de vijf vingers die Touch ID ondersteunde, maar dat ook niet nodig. Je hebt immers maar één gezicht. Het is met een paar simpele stappen in te zetten.

Meer gezichten Face ID iOS 12 toevoegen

Je kunt onder onder de instellingen van Face ID een nieuwe optie verschenen, die heet “configureer een ander uiterlijk”. Ondanks de vage benaming, is dit de optie om een tweede gezicht te registeren. Het werkt natuurlijk ook als je om wat voor reden dan ook soms een ander uiterlijk aanneemt. Bijvoorbeeld als dragqueen of verpleegkundige met een mondkapje.

Klik/tap voor groter.

Volg de volgende stappen om het in te stellen:

  • Ga naar ‘Instellingen’
  • Tik op ‘Face ID en toegangscode’
  • Tik op ‘Configureer een ander uiterlijk’

Nu zal Face ID je vragen om een gezicht te configureren. Dit werkt naast je reeds geconfigureerde gezicht. Handig!

Meer iOS 12…


iOS 12 nu voor iedereen beschikbaar om te installeren. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die voor op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tip: zo stel je een tweede gezicht voor Face ID van iOS 12 in
Sluiten