Tip: zo stel je een tweede gezicht voor Face ID van iOS 12 in

Door: Raymon Mens - 5 reacties
Face ID iOS 12
Afbeelding: Didier Pulicani (CC BY-SA 2.0)

Face ID in de iPhone X, iPhone Xs en iPhone Xr is een waardige opvolger van Touch ID, maar had een belangrijke tekortkoming. Het werkte slechts voor één gebruiker. Onhandig voor bijvoorbeeld partners die elkaars telefoon snel willen ontgrendelen of mensen die gezichtsbedekking dragen. Gelukkig brengt iOS 12 daar verandering in. Zo stel je een tweede gezicht in.

In de nieuwe iOS-versie is namelijk ondersteuning voor twee gezichten binnen Face ID aanwezig. Dat is nog steeds niet zoveel als de vijf vingers die Touch ID ondersteunde, maar dat ook niet nodig. Je hebt immers maar één gezicht. Het is met een paar simpele stappen in te zetten.

Meer gezichten Face ID iOS 12 toevoegen

Je kunt onder onder de instellingen van Face ID een nieuwe optie verschenen, die heet “configureer een ander uiterlijk”. Ondanks de vage benaming, is dit de optie om een tweede gezicht te registeren. Het werkt natuurlijk ook als je om wat voor reden dan ook soms een ander uiterlijk aanneemt. Bijvoorbeeld als dragqueen of verpleegkundige met een mondkapje.

Face ID tweede gezicht iOS 12
Klik/tap voor groter.

Volg de volgende stappen om het in te stellen:

 • Ga naar ‘Instellingen’
 • Tik op ‘Face ID en toegangscode’
 • Tik op ‘Configureer een ander uiterlijk’

Nu zal Face ID je vragen om een gezicht te configureren. Dit werkt naast je reeds geconfigureerde gezicht. Handig!

Meer iOS 12…

iOS 12
iOS 12 nu voor iedereen beschikbaar om te installeren. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die voor op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  BlueSky

  Deel dan gewoon je passcode….

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat als je veel meer stemmetjes in je hoofd hebt dan twee. Mogen die dan niet op de iPhone?  –Henk stop met ouwehoeren, ik ben aan het typen.

   

 • Profielfoto
  Q-collective

  Ondanks de vage benaming, is dit de optie om een tweede gezicht te registeren.

  Ik ben bang dat dit artikel nou niet helpt in de verheldering. Het is namelijk nadrukkelijk niet bedoeld om een gezicht van een ander persoon toe te voegen. Het is een functionaliteit die Face ID helpt in het herkennen van je eigen gezicht bij grotere wijzigingen, zoals inderdaad een mondkapje of een IR-werende zonnebril. De achterliggende technologie zal beide gezichten met elkaar combineren zodat er een grotere betrouwbaarheid ontstaat. Je wil dus niet dat jouw gezicht wordt gecombineerd met het gezicht van je partner…

 • Profielfoto
  Jorik

  Q-collective op 18 september 2018 13:29

  […]De achterliggende technologie zal beide gezichten met elkaar combineren zodat er een grotere betrouwbaarheid ontstaat. […]

  Weet je dit zeker? Ik had ook begrepen dat het nog steeds bedoeld is voor dezelfde persoon, maar niet dat intern de twee gezichten soort van samengevoegd worden. Ik dacht wel dat het echt 2 aparte gezichtsbeschrijvingen bleven die elk afzonderlijk gebruikt worden.

 • Profielfoto
  JeeGun

  Ik heb een zonnebril die helaas niet werkt met Face ID, dus ik hoopte dat dit de oplossing zou zijn. Maar als ik deze instellingen doorloopt zegt mijn iPhone dat ik alles wat mijn gezicht bedenkt af moet zetten… ik krijg het dus niet aan de praat.