tvOS 12 voor Apple TV uit: kleine, maar fijne vernieuwingen

Door: Raymon Mens - 1 reactie
Apple TV

Naast iOS 12 en watchOS 5 heeft Apple ook tvOS 12 uitgebracht. De Apple TV krijgt een kleine update die het gebruik van de settopbox een stuk aangenamer moet maken. Zowel de casual gebruiker als home cinema-fanaat zal blij worden van deze update. Hier zijn de belangrijkste functies, systeemeisen en hoe je tvOS 12 installeert.

tvOS 12 installeren

De Apple TV checkt normaal iedere 24 uur op software-updates. Kun je echter niet wachten om de nieuwe tvOS-versie te gaan gebruiken? Dan kun je de update ook handmatig installeren. Dat gaat via het menu InstellingenSysteemSoftware-updates. Vervolgens kies je voor Download en installeer.

Apple TV update tvOS 12
Klik/tap voor groter.

Nieuw in tvOS 12

De update voor de Apple TV brengt kleine, maar fijne vernieuwingen voor zowel de asual gebruiker als home cinema-fanaat. Hier zijn de belangrijkste nieuwe functies.

  • Een van de grootste vernieuwingen in tvOS 12 zal vooral home cinema-freaks aanspreken. De Apple TV is een van de eerste settopboxen die ondersteuning krijgt voor Dolby Atmos. Dit ken je wellicht uit de bioscoop en heeft alles met geluid te maken. Atmos laat zich het best omschrijven als een geavanceerde versie van het bekende Dolby Surround-systeem. (Lees meer)
  • Heb je wel eens naar een screensaver op de Apple TV gekeken en je afgevraagd boven welke stad je eigenlijk vliegt? Dan brengt tvOS 12 waar je op hebt gewacht. Aan het begin van een screensaver wordt namelijk de stad of plaats getoond waarboven je vliegt. Heb je die gemist? Dan kun je even de afstandbediening aanraken om de tekst weer te zien. (Lees meer)
  • Met tvOS 12 krijgt de Apple TV ook toegang tot je iCloud-sleutelhanger. Niet direct, maar via je iPhone. Als je een wachtwoord moet invoeren, verschijnt bovenaan op je iPhone de suggestie om het toetsenbord uit te klappen voor een wachtwoord. Dat is handiger dan kloten met de afstandsbediening. (Lees meer)
tvOS 12 screensaver
Klik/tap voor groter.

🔥 Alle nieuwe functies in tvOS 12 ontdekken? Bekijk ons uitgebreide artikel met alles op een rij!

Systeemeisen

tvOS 12 vereist minimaal een Apple TV van de vierde generatie, oftewel: uit 2015. Het werkt natuurlijk ook op de Apple TV 4K uit 2017. Heb je een oudere Apple TV (rechts op onderstaande afbeelding)? Dan krijg je geen update meer.

Apple TV
Klik/tap voor groter.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Di May

    Heb je wel eens naar een screensaver op de Apple TV gekeken en je afgevraagd boven welke stad je eigenlijk vliegt ?

    Het zal allicht niet onmogelijk zijn voor de kapitaalkrachtigen onder ons, maar gebruik maken van de Apple TV terwijl je ergens overvliegt, lijkt me toch niet bijzonder alledaags …