Satechi lanceert nieuwe bedrade en draadloze toetsenborden voor Macs

Door: Jan de Raab - 6 reacties
Satechi lanceert nieuwe bedrade en draadloze toetsenborden voor Macs

De populaire accessoire-maker Satechi heeft recentelijk zijn nieuwste toetsenbordproducten voor Mac-gebruikers onthuld. De accessoire-maker heeft nieuwe bedrade en draadloze toetsenbordopties getoond met een uitgebreide toetsenbordindeling in een reeks Apple-vriendelijke kleuren.

Satechi biedt betaalbaar alternatief

Satechi zegt dat de nieuwste toetsenborden zijn ontworpen met “enhanced scissors switch keys“. Hiermee kan elke toetsaanslag zeer accuraat worden vastgelegd om snel en nauwkeurig te typen. Satechi is een populair alternatief voor het eigen Magic Keyboard van Apple geworden en het bedrijf hoopt deze trend voort te zetten met zijn nieuwe reeks uitgebreide toetsenborden.

Terwijl Apple zelf nog steeds zijn eigen aanvullende toetsenbord verkoopt in de vorm van het Magic Keyboard met een numeriek toetsenblok, komt het aanbod van Satechi op een meer betaalbare prijs uit van 79,99 dollar. Ter vergelijking: het toetsenbord van Apple kost 129 dollar. Verder biedt Apple alleen een draadloze optie, terwijl Satechi een bekabelde variant biedt voor een nog lagere prijs van 59,99 dollar.

Satechi lanceert nieuwe bedrade en draadloze toetsenborden voor Macs

Stanby-tijd van 100 dagen

Het draadloze, uitgebreide toetsenbord van Satechi heeft een batterij die bij een volledige lading goed is voor 80 uur gebruiksgemak en een standby-tijd heeft van maximaal 100 dagen. Het toetsenbord laadt op via USB-C, wat leuk is in vergelijking met andere draadloze toetsenborden op de markt, maar niet zo handig als Lightning voor veel Apple-fans.

Satechi lanceert nieuwe bedrade en draadloze toetsenborden voor Macs

Bluetooth

Bovendien kan het draadloze toetsenbord van Satechi worden gekoppeld aan maximaal drie verschillende apparaten, met speciale Bluetooth-toewijzingstoetsen die het gemakkelijk maken om tussen verschillende apparaten te schakelen. Ondertussen verbindt het bekabelde toetsenbord zich via USB-A. Je kunt de nieuwe toetsenborden hier bekijken.

Samsung introduceert gebogen, breed Thunderbolt 3-scherm

AppleInsider

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Frans

  Het toetsenbord laadt op via USB-C, wat leuk is in vergelijking met andere draadloze toetsenborden op de markt, maar niet zo handig als Lightning voor veel Apple-fans.

  Waarom zou Lightning handiger zijn voor een Mac gebruiker? Er zit geen Lightning op een Mac of de lichtnetadapter van een Mac, wat moet je daar dan mee op je toetsenbord?

 • Profielfoto
  joram

  @Frans, in principe zou je zo je toetsenbord, Magic Mouse, iPad en iPhone allemaal met dezelfde kabel kunnen laden. Dat kan wat gebruiksgemak geven (wat het in mijn geval bij klanten wel vaak deed:) )

   

  Maar kijkend naar de prijs van de Satechi toetsenborden? Dat ene extra kabeltje is me dan dat voordeel wel waard eerlijk gezegd. Een stuk goedkoper, meerdere apparaten tegelijk koppelen, een héél lange standby en gebruikstijd.

   

  Het enige waar ik heel benieuwd naar ben is of ze ook een EU-versie verkopen met de ~ toets naast de shift knop, en niet boven je tab-knop. Ik kan maar moeilijk wennen aan de Amerikaanse layout namelijk, ook omdat de €-toets niet of niet altijd werkt via dezelfde toetsencombinatie.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Frans op 7 september 2018 19:21

  Het toetsenbord laadt op via USB-C, wat leuk is in vergelijking met andere draadloze toetsenborden op de markt, maar niet zo handig als Lightning voor veel Apple-fans.

  Waarom zou Lightning handiger zijn voor een Mac gebruiker? Er zit geen Lightning op een Mac of de lichtnetadapter van een Mac, wat moet je daar dan mee op je toetsenbord?

   

  Ze bedoelen natuurlijk aan de andere kant Frans.

   

  De kant van het kabeltje dat in de computer gaat is waarschijnlijk USB type A (oud) en de kant dat in het toetsenbordje gaat is dan USB type C (nieuw) en een meer universele open standaard zodat je later elk ander kabeltje ook kunt gebruiken om het toetsenbord mee op te laden. ?

   

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat is BTW ook het mooie van USB type C verbinding.

   

  USB-C is zeg maar een Lightning kabeltje dat we stiekem altijd al gewild hebben maar dat weten heel veel mensen niet wanneer ze nog nooit met zo’n kabeltje gewerkt hebben. Dan ga je alleen maar zeuren, en de verkeerde mensen napraten.

   

  USB-C verbinden en losmaken gaat met één hand. Daar komt helemaal geen kracht bij kijken plus het maakt niet uit op welke manier je ‘m erin stopt. Als je Lightning gebruikt dan heb je altijd dat moment dat je kracht moet zetten en tijdens het eruit halen moet je ook weer flink kracht zetten. Zoiets gaat niet met één hand. Laat staan als je een handicap hebt of een fysieke beperking. USB-C is voor die mensen ook nog eens een geweldige stap voorwaarts maar goed, who cares right. We zijn vooral bezig met met ons zelf en er mag op de wereld geen vooruitgang plaatsvinden.

   

   

  US

 • Profielfoto
  EGrafland

  Ik ben benieuwd. Na een ongelukje met mijn Apple-toetsenbord heb ik noodgedwongen een LMP-nepper moeten kopen, maar hoewel dat er hetzelfde uitziet als een echte en iemand er anders misschien heel blij mee is, ben ik persoonlijk niet tevreden over de aanslag. Je hoeft er maar naar te blazen en hij reageert al. (En nee, draadloze toetsenborden zijn voor mij geen optie, ik kan wel aan het opladen blijven.)

 • Profielfoto
  EGrafland

  @Joram: wat raar van dat €-teken. Of je nu een toetsenbord met Amerikaanse of Europese lay-out gebruikt, de ‘2’ zit op dezelfde plaats, en als je daarbij de shift- en de linker-alt-toets indrukt, moet er bij beide toetsenborden dezelfde code naar je Apple gaan, en ook bij gebruik van de goede toetsenbord-driver (ik gebruik zelf altijd VS-internationaal) gewoon een € uitkomen. Hoogstens kan je tekstverwerker nog roet in het eten gooien, maar dan ligt dat niet aan het toetsenbord.