Pushberichten in iOS 12: meer controle en overzicht

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Heb je dit boek al gezien? – Nu korting op een pizza! – Alleen deze week gratis bezorging op iedere bestelling! – Vriend X heeft sinds lange tijd weer wat op zijn story geplaatst! Door middel van pushberichten kunnen apps de hele dag door tegen je schreeuwen. Voor je het weet staat je hele scherm vol met notificaties. Gelukkig zorgt iOS 12 voor meer controle en overzicht.

Pushberichten automatisch groeperen

Allereerst zorgt de nieuwe iOS-versie voor meer overzicht in het berichtenscherm. Berichten worden namelijk automatisch gegroepeerd. In eerste instantie zal dat per app zijn, maar naar verloop van tijd worden berichten van apps ook op type gegroepeerd. Pushberichten van Tinder en Grindr kunnen dan op de stapel ‘dating’ komen. Je kunt een stapel pushberichten gemakkelijk in- en uitklappen.

iOS 12 pushberichten
Klik/tap voor groter.

Meer controle over afleveren

Het wordt ook makkelijker om te beheren welke app wel of geen pushberichten af mogen leveren. In oudere iOS-versies, waren deze opties diep in het menu verstopt, maar iOS 12 maakt het een stuk makkelijker. Je kunt meteen vanuit een notificatie een app het zwijgen opleggen. Apple geeft daarbij twee keuzes: helemaal geen berichten meer van de app ontvangen, of de meldingen stil ontvangen. Stil afleveren wil zeggen dat pushberichten wel in het berichtencentrum worden getoond, maar ze maken geen geluid en komen ook niet op je lockscreen. Zo kun je er wanneer het jou uitkomt naar kijken.

iOS 12 berichtencentrum pushberichten
Klik/tap voor groter.

Siri gaat helpen bij ordenen van notificaties

Krijg je constant pushberichten van een app, maar open je ze niet? Dan gaat iOS 12 je helpen. Er verschijnen namelijk ook Siri-suggesties met het voorstel om bepaalde apps te dempen of de berichten stil af te laten leveren. Dit zal niet de eerste dagen na installatie zijn, want het is even nodig om je gedrag in kaart te brengen.

Meer iOS 12…

iOS 12
iOS 12 is nu voor iedereen beschikbaar. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die nu op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    whaha

    Ik ben dan heel erg nieuwsgierig hoe het systeem omgaat met gebruikers zoals ik. Ik heb geregeld dat ik notificaties heb, zoals van NOS, die ik nooit open en die dan gaan stapelen terwijl ze dagen uit elkaar liggen.

    Dat is niet altijd even praktisch.