Portretmodus iPhone Xs en iPhone Xr in iOS 12.1 ook live

Door: Raymon Mens - 2 reacties
iPhone Xs

Hoewel iOS 12 net uit is, hebben we alweer genoeg reden om uit te kijken op iOS 12.1. De volgende update wordt eind oktober verwacht en brengt niet alleen FaceTime voor groepen, maar gaat de portretmodus van de iPhone Xs en iPhone Xr ook op een aangename manier verbeteren.

Op de nieuwe toestellen kun je de intensiteit van de portretmodus na het maken van een foto aanpassen. Dat is echter niet heel eenvoudig, want je moet eerst de foto selecteren en daarna op ‘wijzig’ drukken. In iOS 12.1 wordt het een stuk eenvoudiger. Je kunt tijdens het fotograferen de diepte regelen.

Live aanpassen portretmodus

Het aanpassen van de intensiteit van de onscherpe achtergrond werkt alleen met de iPhone Xs en iPhone Xr. Dat komt omdat de nieuwe toestellen een krachtige A12-chip hebben die de berekeningen kan uitvoeren. Het live aanpassen van het bokeh-effect is nog een stukje intensiever omdat het live toegepast moet worden. Daar draait de chip van de nieuwe iPhone zijn hand echter niet voor om. Je kunt het effect achteraf altijd nog aanpassen.

iPhone Xs iPhone Xr Portretmodus iOS 12.1
Klik/tap voor groter.

iOS 12.1 brengt meer vernieuwingen. Waaronder Facetime voor groepen. Dit zou eigenlijk al in iOS 12.0 zitten, maar Apple stelde het uit. Er waren blijkbaar nog wat technische strubbelingen die in de volgende iOS-update worden opgelost. Naast de aanpasbare portretmodus bevat de nieuwe camera van de iPhone Xs nog een aantal verbeteringen (Zie → Camera iPhone Xs bevat meer vernieuwingen dan gedacht)

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Night

  Dus bokeh werkt helemaal niet op een oudere iPhone, zeg de’6′?

 • Profielfoto
  csteelooper

  Night op 24 september 2018 18:23
  Dus bokeh werkt helemaal niet op een oudere iPhone, zeg de’6′?

  Nope. Alleen de Xs en Xr hebben post-shoot bokeh adjustment… Dat wil niet zeggen dat in ieder geval de X het in theorie niet zou kunnen, maar in ieder geval is het niet door Apple vrijgegeven. Volgens mij is het net zoiets als met Siri voor de iPhone 4S in der tijd. Dat werd officieel alleen ondersteund vanaf de 4S, maar jailbreakers kregen het na verloop van tijd ook werkend op de 4, zij het (tergend) traag…