Populariteit van Facebook neemt af: meer gebruikers verwijderen de app

Door: Jan de Raab - 13 reacties

De problemen van Facebook met betrekking gegevensmisbruik nemen niet af volgens nieuwe gegevens van Pew Research Center. Uit die gegevens blijkt dat ongeveer 42 procent van de ondervraagde Facebook-gebruikers het afgelopen jaar een lange pauze van “enkele weken of meer” van Facebook heeft genomen.

Cambridge Analytica

Zoals aangegeven ondervroeg Pew een groep Facebook-gebruikers in de Verenigde Staten in de leeftijdscategorie van 18 jaar en ouder. De enquête werd gehouden van 29 mei tot 11 juni. Oplettende lezers weten dat die periode net na de getuigenis lag van Facebook oprichter Mark Zuckerberg voor het Congres. Facebook’s Cambridge Analytica-relatie werd toen net onthuld. Van de respondenten van de enquête zeiden 4 op de 10 dat ze een pauze van Facebook hebben genomen voor “meerdere weken of langer”. Een kwart van de ondervraagden gaf aan dat ze de Facebook-applicatie volledig van hun telefoon hebben verwijderd.

Mark Zuckerberg face 16x9

Generatiekloof

Opvallend zijn de gegevens met betrekking tot de leeftijd van degenen die de Facebook-app hebben verwijderd. In de groep van 18 tot 29 jaar, heeft 44 procent afscheid genomen van Facebook. In de leeftijdscategorie van 50 tot 64 jaar is dat 20 procent. Slechts 12 procent van 65 jaar en ouder, deed dat ook. Meer dan de helft van de respondenten in het onderzoek zei dat ze hun “privacy-instellingen” hadden aangepast op Facebook. Log into several Dark Web marketplaces using only the alternative link Darknet Markets it stores active urls of most popular Darknet marketplaces

Politiek onderscheid

Ook al worden bedrijven als Facebook, nauwgezet in de gaten gehouden, in politiek opzicht is er weinig verschil. Uit de peiling bleek dat net zoveel Democraten als Republikeinen (inclusief politieke onafhankelijken die naar één van beide partijen neigen) Facebook gebruiken. Republikeinen zijn niet meer geneigd dan Democraten om een ​​pauze te nemen van Facebook of de app van hun telefoon te verwijderen in het afgelopen jaar.

9to5Mac

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Elke keer dat iemand ergens een foto van Mark Zuckerberg neerzet sterft er een puppy.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Die laatste alinea is niet relevant voor Nederland. Dat is gewoon het overtypen van een Amerikaans artikel.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik heb de app ook van mijn telefoon verwijderd.

  Omdat ik de browser-versie fijner vindt werken. .;)

 • Profielfoto
  donut

  heb nooit Facebook gehad of willen gebruiken…

  iedereen gebruikt gmail- ook zoiets…

  Omdat ze het vertrouwt vinden dat google alles nog even doorneemt op spelfouten…

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Het is interessant om te weten wat hen precies drijft. Ik was het zat om door ellenlange pagina’s compleet oninteressante inhoud te scrollen. Daarnaast vond ik mijn privacy ook wel belangrijk, en heb ik Facebook, Instagram en Google achter me gelaten.

 • Profielfoto
  EGrafland

  Ik gebruik Facebook voor de zaak en ook gewoon omdat ik veel mensen erop nog steeds leuk vind, maar de telefoon-app is gelukkig nergens voor nodig. Die heb ik er al bij een eerder schandaal afgegooid. De message-app volgt waarschijnlijk bij een volgende toedeledokie-actie.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  donut op 8 september 2018 11:10
  heb nooit Facebook gehad of willen gebruiken…

  iedereen gebruikt gmail- ook zoiets…

  Omdat ze het vertrouwt vinden dat google alles nog even doorneemt op spelfouten…

  Ik zou ook een aluminium hoedje gaan dragen, want dat helpt tegen aliens die hersengolven kunnen scannen…

  Hou er nou maar gewoon rekening mee dat jouw e-mail gescand en soms zelfs gelezen wordt hoor. Bij Google, bij Apple, bij jouw lokale internetprovider, bij de overheid, bij de CIA en bij die hacker die jouw inloggegevens heeft dankzij een lek bij de kassa van Albert Heijn. Zit je op internet dan geef je je privacy voor een deel op. Ga nou niet lopen zeuren dat dat alleen bij Google en Facebook gebeurt en bij heilige boontjes als Apple of XS4ALL niet, het gebeurt overal.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  …en leer spellen (vertrouwt = vertrouwd).

 • Profielfoto
  Elduderino

  Cenobyte op 8 september 2018 16:19

  donut op 8 september 2018 11:10
  heb nooit Facebook gehad of willen gebruiken…

  iedereen gebruikt gmail- ook zoiets…

  Omdat ze het vertrouwt vinden dat google alles nog even doorneemt op spelfouten…

  Ik zou ook een aluminium hoedje gaan dragen, want dat helpt tegen aliens die hersengolven kunnen scannen…

  Hou er nou maar gewoon rekening mee dat jouw e-mail gescand en soms zelfs gelezen wordt hoor. Bij Google, bij Apple, bij jouw lokale internetprovider, bij de overheid, bij de CIA en bij die hacker die jouw inloggegevens heeft dankzij een lek bij de kassa van Albert Heijn. Zit je op internet dan geef je je privacy voor een deel op. Ga nou niet lopen zeuren dat dat alleen bij Google en Facebook gebeurt en bij heilige boontjes als Apple of XS4ALL niet, het gebeurt overal.

  Dus jij zegt nu dat Apple etc jou email scant een profiel opbouwt voor advertentie doeleinden? Want daar ging het hem terecht om en dat is het grote verschil, elke dienst die door Facebook of Google wordt aangeboden, wordt gebruikt voor het maken van een profiel jou te kunnen bedienen met advertenties. Ga mij nou niet vertellen dat Apple of XS4ALL dit ook doen.

  nee het gebeurt niet overal.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  @ Eldurino: Sommige mensen denken dat cynisme hen intelligenter doet overkomen.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Cenobyte, moest jouw onzin überhaupt waar zijn zou nog steeds het laatste wat ons rest te doen, toekijken en accepteren zijn, wat een waanidee is me dat!

 • Profielfoto
  iDarwin

  Mooi.

 • Profielfoto
  jorisw

  Hydræ op 8 september 2018 00:11
  Die laatste alinea is niet relevant voor Nederland. Dat is gewoon het overtypen van een Amerikaans artikel.

  Dat doet Jan de Raab – de ‘schrijver’ van dit artikel, nogal veel. Zie ook deze: https://www.onemorething.nl/2018/09/ontwerpproces-apple-creative-selection/  – Volledig gecopypaste inclusief foutjes en voor ons irrelevante aankoopinformatie.