Philips Hue komt binnenkort met bewegingssensor voor buiten

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Je kunt je hele huis al voorzien van diverse lampen en sensoren van Philips Hue. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf wil echter ook je tuin veroveren en komt met steeds meer lampen en accessoires voor buiten. Na slimme verlichting en een lichtslang voor buiten, wordt er nu aan een bewegingssensor voor buiten gewerkt.

De sensor is nog niet te koop, maar het bestaan is al bevestigd. De sensor is namelijk goedgekeurd door de Amerikaanse waakhond FCC. Daaruit blijkt dat de verkoop snel kan beginnen. De meeste accessoires van Philips Hue worden tegelijk in de Europese Unie en Verenigde Staten gekocht.

Philips Hue Outdoor sensor

De nieuwe sensor krijgt de simpele naam ‘Hue Outdoor sensor’ en lijkt qua vorm op de bewegingssensor voor binnenshuis die al in het Hue-assortiment zit. Het gaat waarschijnlijk om een robuuster gebouwde versie die een stuk beter tegen regen, vocht en zon kan.

Een sensor voor buitenverlichting kan twee doelen dienen. Allereerst natuurlijk als simpele beweringssensor die het licht aan kan doen als je voorbij loopt. De sensor kan echter ook het omgevingslicht meten, waardoor de lampen automatisch aan kunnen gaan. Ten slotte is het ook een temperatuursensor, waardoor je in de Woning-app van iOS altijd kunt zien hoe warm het precies is.

Philips Hue outdoor sensor
Klik/tap voor groter.

Releasedatum en prijs onbekend

Nu de sensor goed is gekeurd door de FCC kan de verkoop snel beginnen. Het is echter nog niet bekend wanneer de Hue Outdoor Sensor aan het assortiment van Philips Hue toegevoegd wordt. Gezien de snelheid waarmee de fabrikant tegenwoordig nieuwe producten lanceert, zal het echter niet lang duren. (Zie ook → Nieuwe Philips Hue-lampen zorgen voor licht op de muur)

Philips Hue Outdoor Sensor FCC
Afbeelding uit de database van de FCC – Klik/tap voor groter.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Jor1

  Joh? kan de huidige sensor niet buiten dan?  :S
  Hij staat bij mij al een jaar buiten… werkt prima:D

 • Profielfoto
  Ce

  De huidige “binnen” sensor meet ook het omgevingslicht en laat de temperatuur zien.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Wwekt dat ook met de originele base station (de ronde) van Hue?