Jan de Raab
Jan de Raab Accessoires 4 september 2018
Leestijd: 2 minuten

iPhone-lenzen Olloclip werken met nieuwe adapter op iedere telefoon

Goed nieuws voor iedereen die zijn iPhone-fotografie naar een hoger niveau wil tillen met externe lenzen, maar niet voor iedere iPhone nieuwe lenzen wil kopen. Olloclip heeft vandaag een nieuw accessoire onthuld dat de lenzen van de fabrikant met een breed scala aan smartphones laat werken.

De nieuwe Multi Device Clip werkt met onder andere met de iPhone X en kan worden gebruikt met zes verwisselbare lenzen. Het nieuwe accessoire is zowel met de camera aan de voor- als achterkant van smartphones bruikbaar. Zo kun je ook lenzen inzetten voor bijzondere selfies.

Multi Device Clip werkt met 6 lenzen

De Multi Device Clip is simpel gezegd een nieuwe adapter voor de lenzen van Olloclip. Het moet zorgen voor een gelijkmatige uitlijning van de camera en lens op iedere smartphone. Screen protectors en smartphone-hoesjes tot een dikte van 12 mm zijn ook geen probleem. De adapter werkt met de Connect X-lenzen die eerder voor de iPhone X werden uitgebracht. Er zijn zes opties:

  1. Super-Wide: lens met vier elementen voor een hoek van 120°.
  2. Ultra-Wide: lens met een hoek van 155°.
  3. Fisheye + Macro 15x: bolvormig effect van 180° groothoek + vergroting van 15x.
  4. Telefoto: 2x optische zoom bovenop de zoom van een smartphone.
  5. Macro 14x + 7x: verder kijken dan het blote oog en details vergroten.
  6. Macro 21x: voor de ultieme close-up.

Geen goedkope hobby

Iets om in de gaten te houden: het werkt niet met de oudere Connect-lenzen voor iPhone 8 of iPhone 7. De Multi Device Clip is een losse adapter die je bovenop de lenzen moet aanschaffen. De Amerikaanse prijs is ongeveer 60 dollar, dus reken in Nederland en België op een prijs van 69 euro. Bij de adapter krijg je overigens wel een lens naar keuze. Extra lenzen dienen los aangeschaft te worden. De meeste lenzen kosten ongeveer 59 euro. Het is geen goedkoop materiaal, maar met de nieuwe clip ben je wel meteen klaar voor je komende drie smartphones.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPhone-lenzen Olloclip werken met nieuwe adapter op iedere telefoon
Sluiten