Old School RuneScape komt op 30 oktober naar iPhone

Door: Raymon Mens - 3 reacties
runescape old school mobile ios

Oktober wordt een leuke maand. Niet alleen is de iPhone Xr vanaf 26 oktober te koop, er staat ook een game-release gepland die nostalgische gevoelens op zal roepen. Old School RuneScape komt namelijk op 30 oktober uit voor iOS en Android.

Er bestaan twee versies van RuneScape, de eerste komt uit 2007 en is de Old School-variant. Daarnaast is er ook een moderne variant, maar die heeft minder nostalgische waarde. Old School RuneScape is er sinds 2013 voor de PC en die versie is straks ook speelbaar op iPhone en Android.

Old School RuneScape voor iOS en Android

De mobiele versie van de game komt op 30 oktober uit voor iOS en Android. Het gaat om een volledige port met een voor aanraakgevoelige schermen geoptimaliseerde interface. Leuk is dat de spelers op PC, iOS en Android straks allemaal samen kunnen spelen. Inmiddels is ook bekend dat de game geen abonnement zal verplichten op dezelfde servers. Informatie over het verdienmodel is er verder nog niet.

Old School RuneScape voor iOS en Android was al een tijdje in bètafase. De game werd al uitgerold naar een aantal landen. Volgens ontwikkelaar Jagex is die bèta door een half miljoen mensen gespeeld. Op de iPhone ziet de game er goed uit, want de ontwikkelaar zegt dat doorlopend 60 frames per seconde geen probleem is.

old school runescape iPhone X iOS
Klik/tap voor groter.

Pre-order nu al mogelijk

Kun je niet wachten om de planeet Gielinor opnieuw te betreden en samen met anderen het avontuur opnieuw aan te gaan? Dan is het nu al mogelijk om een ‘pre-order’ te plaatsen in de App Store of Google Play Store. Die kost niets, maar je krijgt wel direct een melding zodra de game beschikbaar is. De systeemeisen zijn een iPhone of iPad met iOS 10 of nieuwer. De game komt ook naar Android en vereist minimaal Android 5.0 om te werken.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Als ik naar het UI kijk dan lijkt het op een hele slechte port van een (muis) desktop app. Jesus dat lijkt mij lastig bedienen met al die kleine knopjes aan de zijkant.

   

   

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Nice!

 • Profielfoto
  ¿`„

   
  Shmoo op 27 september 2018 16:47
  Als ik naar het UI kijk dan lijkt het op een hele slechte port van een (muis) desktop app. Jesus dat lijkt mij lastig bedienen met al die kleine knopjes aan de zijkant.

   

   

  Jezus hier..  binnenkort komt er een muis met aansluiting voor op je iPhone. Zo ben jij ook weer gelukkig.