Nomad Base Station: nieuwe, indrukwekkende draadloze oplader

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Apple’s AirPower is nog steeds niet op de markt, maar dat wil niet zeggen dat er geen aantrekkelijke draadloze opladers gemaakt worden. Iedere draadloze lader werkt praktisch met de iPhone, want de Qi-standaard is een universeel protocol. Nomad komt vandaag met een indrukwekkende daadloze oplader.

Het Nomad Base Station is erg veelzijdig. Naast ruimte voor twee apparaten die draadloos laden, heeft het apparaat ook twee USB-poorten. Je kunt er dus vier apparaten tegelijk mee opladen. De looks en specis van het draadloze laadpad zijn verder ook prima.

Zowel draadloos als bedraad snelladen

De twee draadloze apparaten kunnen met een vermogen van elk 10W geladen worden, terwijl de USB-poorten respectievelijk 7,5W (Type-A) en 18W (Type-C) leveren. Wat verder opvalt, is dat er drie draadspoelen onder de motorkap zitten. Oftewel, je hoeft je minder zorgen te maken over de exacte positionering van je apparaten. Dat is exact wat Apple belooft te doen met de AirPower, maar dan met veel meer draadspoelen.

Nomad Draadloze Lader AirPods
Klik/tap voor groter.

De daadloze oplader heeft verder een strak, zwart ontwerp en LEDs die de status van ieder apparaat aangeven. Je kunt er alle apparaten die de draadloze Qi-standaard ondersteunen mee laden. Dat wil zeggen: de Apple Watch niet. Die gebruikt namelijk een eigen protocol. In de toekomst zal er wel ondersteuning zijn voor de nieuwe case van de AirPods, die draadloos kan laden.

Vanaf 8 oktober verkrijgbaar

Het Nomad Base Station gaat 99,95 dollar kosten en wordt vanaf 8 oktober verkocht. Wat de Europese prijs gaat worden, is nog niet bekend. De meeste Nomad-producten worden echter wel in Europa verkocht, dus je kunt ‘m ook in de Nederlandse retail verwachten.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  “werken met de iPhone”? Welke iPhones, toch niet allemaal?

 • Profielfoto
  Q-collective

  Ruud Ravenhorst op 25 september 2018 15:28
  “werken met de iPhone”? Welke iPhones, toch niet allemaal?

  Ik zou zeggen, koop hem eens en leg er je iPhone SE op en meldt het ons ?

 • Profielfoto
  JeroenXC

  Iemand toevallig ervaring met deze Qi car charger?

  https://www.aliexpress.com/item/-/32886304721.html

  Blijft de iPhone goed zitten ook bij een snelle bocht of hobbelige weg?

 • Profielfoto
  BlueSky

  Lijkt me prut voor 15 euro

 • Profielfoto
  ramrod

   

   

  Als het zelfde product €50 had gekost had het wel goed geweest …?

 • Profielfoto
  Shmoo

  En hoe helpt dit matje mij bij het verzamelen van alle Flippo’s?

 • Profielfoto
  BlueSky

  @ramrot, wss nog steeds niet nee.

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  @ JeroenXC,

  laad maar 5 W. en wel even naar een parkeerplaats…