Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 25 september 2018

Nomad Base Station: nieuwe, indrukwekkende draadloze oplader

Apple’s AirPower is nog steeds niet op de markt, maar dat wil niet zeggen dat er geen aantrekkelijke draadloze opladers gemaakt worden. Iedere draadloze lader werkt praktisch met de iPhone, want de Qi-standaard is een universeel protocol. Nomad komt vandaag met een indrukwekkende daadloze oplader.

Het Nomad Base Station is erg veelzijdig. Naast ruimte voor twee apparaten die draadloos laden, heeft het apparaat ook twee USB-poorten. Je kunt er dus vier apparaten tegelijk mee opladen. De looks en specis van het draadloze laadpad zijn verder ook prima.

Zowel draadloos als bedraad snelladen

De twee draadloze apparaten kunnen met een vermogen van elk 10W geladen worden, terwijl de USB-poorten respectievelijk 7,5W (Type-A) en 18W (Type-C) leveren. Wat verder opvalt, is dat er drie draadspoelen onder de motorkap zitten. Oftewel, je hoeft je minder zorgen te maken over de exacte positionering van je apparaten. Dat is exact wat Apple belooft te doen met de AirPower, maar dan met veel meer draadspoelen.

Nomad Draadloze Lader AirPods
Klik/tap voor groter.

De daadloze oplader heeft verder een strak, zwart ontwerp en LEDs die de status van ieder apparaat aangeven. Je kunt er alle apparaten die de draadloze Qi-standaard ondersteunen mee laden. Dat wil zeggen: de Apple Watch niet. Die gebruikt namelijk een eigen protocol. In de toekomst zal er wel ondersteuning zijn voor de nieuwe case van de AirPods, die draadloos kan laden.

Vanaf 8 oktober verkrijgbaar

Het Nomad Base Station gaat 99,95 dollar kosten en wordt vanaf 8 oktober verkocht. Wat de Europese prijs gaat worden, is nog niet bekend. De meeste Nomad-producten worden echter wel in Europa verkocht, dus je kunt ‘m ook in de Nederlandse retail verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nomad Base Station: nieuwe, indrukwekkende draadloze oplader
Sluiten