Netflix heeft een nieuwe interface op de Apple TV

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Netflix is ​​begonnen met de uitrol van zijn nieuwe interface op de Apple TV. Het nieuwe ontwerp valt voornamelijk op door een menu aan de linkerkant van het scherm. Dat zat voorheen bovenaan de carrousel. Je kunt nu gemakkelijker direct naar content springen. Je begint met een startpagina met aanraders en verder kijken.

In het menu wordt nu onderscheid gemaakt tussen series en films. Een prima verbetering, want dit zijn de belangrijkste categorieën die je voor je kunt hebben. Ook is er een tabblad met nieuwe, uitgelichte films en series. De zoekfunctie is natuurlijk nog steeds beschikbaar.

Netflix op Apple TV: sneller van gebruiker wisselen

Heb je een huishouden met meerdere profielen op Netflix? Dan kun je nu sneller van account wisselen door het menu met de afstandsbediening van de Apple TV open te klappen. Je ziet bovenaan de optie om snel van het ene naar het andere profiel te schakelen.

Netflix Apple TV 001
Het home-scherm – Klik/tap voor groter.
Apple TV Netflix Films
Het gedeelte ‘Films’ – Klik/tap voor groter.
Netflix Apple TV series
Het gedeelte ‘Series’ – Klik/tap voor groter.
Netflix Apple TV menu
Het menu uitgeklapt – Klik/tap voor groter.

Dit nieuwe ontwerp werd deze zomer aangekondigd. In eerste instantie ging het al live op diverse Smart TV’s. Nu is het ook op de Apple TV te zien.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  erwin33

  Op KPN ook al een paar weken ‘live’ de nieuwe interface alleen het manoeuvreren met de pijltjes gaat nog wat traag.

 • Profielfoto
  Jorik

  Jammer dat je nog steeds niet vanuit je iPad/iPhone kunt casten naar de Netflix app op Apple TV (ik bedoel dus niet AirPlay). Of in andere woorden, dat je de iPhone/iPad app als afstandsbediening gebruikt. Dat is niet hetzelfde als de Apple Remote, omdat je daarmee niet direct op je telefoon een aflevering/film kunt kiezen.

  Ik vraag me af of dat een beperking is in de Apple TV SDK. Het werkt wel naar m’n Smart TV, maar die is zo oud dat alles erg traag verloopt.

 • Profielfoto
  Clouren

  Geldt dit ook voor Apple TV 2 & 3?

 • Profielfoto
  hagar2008

  “Dan kun je nu sneller van account wisselen door het menu met de afstandsbediening van de Apple TV open te klappen.”

  Je bestuurt toch de hele interfsce met de afstandsbediening?

 • Profielfoto
  vincentvega

  Bij mij is vorige week op mijn ATV mijn profielfoto gewist en vervangen door een standaardplaatje. Op mijn Macbook en iPad staat wel de juiste afbeelding.

  Weet iemand hoe ik die ook weer in kan stellen op de ATV?

 • Profielfoto
  Shmoo

  vincentvega op 14 september 2018 12:01
  ….

  Weet iemand hoe ik die ook weer in kan stellen op de ATV?

  Uitloggen en weer inloggen.

   

   

 • Profielfoto
  Shmoo

  Heb je een huishouden met meerdere profielen op Netflix? Dan kun je nu sneller van account wisselen door het menu met de afstandsbediening van de Apple TV open te klappen. Je ziet bovenaan de optie om snel van het ene naar het andere profiel te schakelen.

  Hoe doe je dat openklappen van het menu dan … wat het sneller zou maken?

  Wat ik voorheen deed (en ik zeg niet dat het sneller is), was twee keer snel op de knop drukken. Dan swipe je de app omhoog (afsluiten). Als je Netflix dan opnieuw opstart kom je gelijk op de pagina om een profiel te kiezen.

   

  Het menu aan de linkerkant openmaken klinkt idd. heel erg makkelijk MAAR. Welk icoontje in dit lijstje geeft jou de indruk dat je daarmee een profile/account kunt wijzigen en dat je daar moet zijn? Het plusje?

  I

   

 • Profielfoto
  iphonerd

  Shmoo op 14 september 2018 12:25

  Heb je een huishouden met meerdere profielen op Netflix? Dan kun je nu sneller van account wisselen door het menu met de afstandsbediening van de Apple TV open te klappen. Je ziet bovenaan de optie om snel van het ene naar het andere profiel te schakelen.

  Hoe doe je dat openklappen van het menu dan … wat het sneller zou maken?

  Wat ik voorheen deed (en ik zeg niet dat het sneller is), was twee keer snel op de knop drukken. Dan swipe je de app omhoog (afsluiten). Als je Netflix dan opnieuw opstart kom je gelijk op de pagina om een profiel te kiezen.

   

  Het menu aan de linkerkant openmaken klinkt idd. heel erg makkelijk MAAR. Welk icoontje in dit lijstje geeft jou de indruk dat je daarmee een profile/account kunt wijzigen en dat je daar moet zijn? Het plusje?

  I

   

  De afbeelding in de post met het opengeklapte menu laat zien dat het geen 1 van deze icoontjes is. De gebruikersnamen staan er boven om van profiel te wisselen.

 • Profielfoto
  PH-SKY

  Ik ben er erg blij mee! Hoef ik niet eerst 5 minuten te zoeken naar Mijn lijst!

   

  Oja, wat een afschuwelijke header voor dit artikel trouwens.

 • Profielfoto
  puccini

   

  Oja, wat een afschuwelijke header voor dit artikel trouwens.

   

  Ja wat erg he, hoe kom je er overheen:-(

   

 • Profielfoto
  tinus_omt

  Zit er al iets in om die automatisch spelende ‘trailers’ uit te zetten?

 • Profielfoto
  apple-man

  Dan zijn ze wel laat met die nieuwe interface op de apple tv. Op mijn samsung tv heb ik deze al een paar maanden. Maar dat kan ook aan apple liggen zei hebben namelijk heel strenge eisen voor app ontwikkelaars. waardoor het langer duur voor dat een app is goedgekeurd.