Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 3 september 2018
Leestijd: 2 minuten

Microsoft maakt schoon schip na mislukt redesign Skype

Vorig jaar kreeg Skype een groot redesign. Microsoft wilde de app meer ‘fun’ maken en integreerde onder andere Snapchat-achtige functies zoals Skype Highlights, een variant op Stories. Wat blijkt? Bijna niemand gebruikt het en Microsoft gaat de app dan ook weer ontdoen van deze functies. De mantra is: let’s make Skype great again!

In een blogpost legt Microsoft uit dat de Stories Highlights amper gebruikt werden. Peter Skillman, die over het design van Skype en Outlook gaat, schrijft: “We focussen ons opnieuw op de basisprincipes. De meeste mensen gebruiken Skype om te bellen (vaak met video) of een bericht te verzenden.”

Basisfuncties Skype moeilijk te vinden

Door het nieuwe ontwerp waren basisfuncties zoals bellen en chatten moeilijker te vinden. Een nieuw design moet weer terug naar de basis gaan en focussen op functies als bellen, videobellen en chatten. De navigatie van de mobiele apps wordt flink vereenvoudigd, zo gaan de tabbladen voor camera en highlights weg en wordt het weer simpel: chatten, bellen en contacten.

Klik/tap voor groter.

Microsoft zegt de afgelopen tijd naar veel klachten van gebruikers te hebben geluisterd. Ook is opnieuw getest met prototypes en concepten. Misschien was het beter om dit te doen voordat het nieuwe design met Snapchat-achtige functies uitgerold werd. Hoe dan ook, it gets better. Onlangs beloofde Micorsoft ook al dat de ‘Classic’ versie van Skype op de desktop langer blijft werken, want veel gebruikers zitten niet te wachten op de nieuwe poppenkast.

Apple’s antwoord laat langer op zich wachten

Skype wordt vaak gebruikt voor videochatten met groepen, maar Apple’s eigen FaceTime krijgt die functie ook. Je kunt straks met maximaal 32 mensen tegelijk videobellen, maar het gaat nog wel even duren voordat dit live is. Aanvankelijk was dit gepland als nieuwe functie voor iOS 12, maar het is niet op tijd klaar. (Zie ook → Slecht nieuws: FaceTime voor groepen in iOS 12 vertraagd)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Microsoft maakt schoon schip na mislukt redesign Skype
Sluiten