Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 27 september 2018
Leestijd: 1 minuut

macOS Mojave: zo zet je miniaturen bij screenshots uit

In macOS Mojave heeft Apple de screenshot-functie sterk verbeterd. Bij het maken van een schermafbeelding wordt in de hoek automatisch een miniatuur getoond. Je kunt op deze thumbnail klikken om je screenshot meteen te bewerken en op te maken. Handig, maar er zit een nadeel aan.

Het duurt namelijk even voordat het screenshot op je bureaublad wordt opgeslagen. Zelfs als je geen bewerkingen wil doen, moet je wachten tot de miniatuur weg is. Dat is best vervelend als je schermafbeeldingen later toch in een externe applicatie bewerkt of gewoon de onbewerkte variant nodig hebt.

Thumbnails bij screenshots uit in macOS Mojave

Gelukkig is het heel simpel om de nieuwe screenshot-functie met thumbnails in de hoek uit te schakelen. Volg deze stappen:

  • Druk op de toetsen cmd+shift+5. Nu zal het screenshot-venster openen
  • Klik onderaan op ‘Opties’
  • Zet ‘Toon zwevende miniatuur’ uit
  • Nu zullen screenshots weer als vanouds werken
Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Mocht je soms toch behoefte hebben aan miniaturen en de opties om screenshots van annotaties te voorzien, dan kun je de miniatuur ook heel snel naar rechts vegen met je muis. Zo komen ze alsnog vrij snel op je bureaublad. Het zal echter nooit zo snel worden als zonder de thumbnails. Nu kun je in ieder geval kiezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
macOS Mojave: zo zet je miniaturen bij screenshots uit
Sluiten