Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 september 2018
Leestijd: 1 minuut

macOS Mojave 10.14.1 brengt FaceTime met groepen naar Mac

Een van de nieuwe functies van iOS 12 en macOS Mojave waar met spanning op gewacht wordt, is FaceTime voor groepen. Apple kondigde aan dat de functie meteen bij de release van de definitieve versies beschikbaar zou zijn, maar dat bleek onhaalbaar. Toch hoef je niet lang te wachten, want macOS Mojave 10.14.1 brengt FaceTime met groepen naar de Mac.

In de eerste bètaversie die nu voor ontwikkelaars beschikbaar is, blijkt de functie al te zitten. Het werkt cross-platform, dat wil zeggen dat zowel iOS- als Mac-gebruikers tegelijk aan een gesprek deel kunnen nemen.

FaceTime met maximaal 32 deelnemers

Ondersteuning voor groepsgesprekken in FaceTime was een functie al een paar jaar naar gevraagd werd. Apple gaf tijdens WWDC 2018 al een live-demo die prima werkte, maar de functie bleek toch niet klaar voor de eerste release van macOS Mojave en iOS 12. Binnenkort kun je echter wel met maximaal 32 personen tegelijk praten. Het beeld van degene die aan het woord is, wordt automatisch groter. Zo houd je altijd het overzicht.

Het starten van een groepsgesprek in FaceTime kan straks direct vanuit de Berichten-app. Je kunt een bestaande iMessage-groep bellen, maar ook via FaceTime zelf een gesprek met meerdere mensen beginnen.

macOS Mojave 10.14.1 groep facetime
Klik/tap voor groter.

Alleen Apple-gebruikers

Helaas moesten we wat langer dan gedacht wachten op de functie die Skype grotendeels overbodig gaat maken. macOS Mojave 10.14.1 is momenteel in bètafase. De definitieve versie wordt eind oktober verwacht, maar als je graag test kun je binnenkort al aan de slag met de publieke bèta. Natuurlijk is FaceTime alleen voor Apple-gebruikers beschikbaar. Iedereen met Windows en Android kan Skype of WhatsApp gebruiken. Laatstgenoemde heeft iedereen wel, maar ondersteunt videobellen met maximaal vier personen. (Zie → Videobellen met groepen: WhatsApp maakt Skype overbodig)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
macOS Mojave 10.14.1 brengt FaceTime met groepen naar Mac
Sluiten