macOS Mojave bèta 10 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Door: Rajno van Wilgenburg - 2 reacties
Mojave macOS

Voorlopig rollen de beta’s nog vrolijk uit. Versie tien van macOS 11.14 is vanaf vandaag beschikbaar, maar ook deze update is wederom gericht aan de ontwikkelaars. Ditmaal focust Apple zich op kleine toevoegingen en een stabielere gebruikservaring. Hierbij sommen wij op wat je kunt verwachten van de macOS Mojave bèta 10.

Normaliter rollen de macOS en iOS-testversies tezamen uit, maar dit keer heeft Apple er toch voor gekozen om de iOS 12 bèta nog even uit te stellen. Houd One More Thing echter goed in de gaten. Eer deze versie uit is gekomen, mag je er vanuit gaan dat wij hem in z’n volledigheid zullen uitspitten en check in de tussentijd ook ons iOS 12 dossier.

11.14 Mojave Beta 10

Vorige week maandag rolde ontwikkelaars betaversie 9 uit. Sindsdien is Apple bezig geweest met de update van vandaag. We verwachten dan ook dat deze versie één van, dan wel niet, de laatste updates is, voor de officiële versie valt te downloaden later deze maand. Dat gezegd hebbende heeft Apple ook geen schokkende nieuwe functies geïmplementeerd, maar focusten ze zich meer op de stabiliteit van het besturingssysteem. Heb jij een ontwikkellaars-abonnement van Apple? Dan kun je de nieuwe versie nu zelf ervaren. Dit is er nieuw in macOS Mojave:

 • We zijn reeds bekend met de Dark Mode, maar deze modus is nu ook beschikbaar in Kaarten.
 • De App Store is meer responsive gemaakt voor kleinere schermen.
 • Bugfixes voor MacBook Pro met Touch Bar.
 • Een tweede Dynamic Desktop achtergrond genaamd: Solar Gradient.
 • Grab app is vervangen met Screenshot en brengt daarmee ook een vernieuwde screenshot HUD.
 • Een flinke collectie nieuwe achtergronden, die overigens ook al zijn te downloaden.
 • Nog steeds geen FaceTime Groepen

Meer macOS 11.14 Mojave

We hebben de ontwikkelingen omtrent macOS Mojave op de voet gevolgd. In ons, steeds groter wordende, dossier vind je nog veel meer informatie over het aankomende OS. Verder lezen begint hier.

Cult of Mac

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  VET

 • Profielfoto
  RobinJans

  De dark mode in de kaarten applicatie van Apple was al beschikbaar in de (huidige) public beta. Tenminste, ik heb er al even mee kunnen spelen en ik ben geen developer? Ik kan je wel vertellen dat het een stuk moeilijker kaartlezen is in dark mode. ?