Lichtpanelen Nanoleaf zijn misschien wel het coolste HomeKit-product van 2018

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Aan nieuwe HomeKit-producten is de laatste tijd geen gebrek. Philips komt met lichtslangen en Eve trekt een heel blik aan nieuwe accessoires open. Ook Nanoleaf laat van zich horen met misschien wel het het coolste HomeKit-product van 2018: aanraakgevoelige lichtpanelen.

De Nanoleaf Canvas-panelen kunnen alle kleuren van de regenboog aannemen en reageren ook op aanraken. Van kleur veranderen kan simpelweg door een paneel aan te raken, of via de Woning-app van iOS en Siri. Een hele muur behangen is geen probleem, want je kunt maximaal 500 panelen aan elkaar koppelen.

Nanoleaf Canvas in december op de markt

De panelen zijn volledig compatibel met HomeKit en kunnen door middel van de Woning-app of Siri bediend worden. Werkt het netwerk tegen? Dan zijn er op de controller ook kleine knoppen aan de zijkant voor direct bediening. Helaas doet Nanoleaf nog geen mededelingen over de lichtopbrengst, maar we weten wel dat de panelen ook op muziek kunnen reageren. Dat maakt de Nanoleaf Canvas ook leuk als kleine decoratie. Je hoeft er geen hele muur mee vol te hangen.

Nanoleaf HomeKit
Klik/tap voor groter.

De Nanoleaf Canvas-panelen zijn vanaf 1 december verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Het is nog niet duidelijk wanneer de HomeKit-lichtpanelen naar Europa komen. Dat is jammer, want wij kunnen niet wachten om een muurtje vol te plakken. Een starterset gaat 199 dollar (omgerekend 171 euro) kosten. Daarvoor krijg je 9 panelen en een controller die ook bestaat uit een paneel met ingebouwde voeding en knoppen voor de bediening. De panelen sluiten via connectoren aan de zijkant op elkaar aan. (Zie ook → Nieuwe Philips Hue-lampen zorgen voor licht op de muur)

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  (500 / 9) * 171€? ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Laat mij raden, het is alleen cool omdat het HomeKit ondersteuning heeft?

   

  Ik zie vooral een extreem prijzige bezigheid. Als ik even snel ga tellen, dan zie ik dat een zuiltje bekleden (foto 2) al ongeveer 2000,- kost!?

   

   

 • Profielfoto
  tq255

  Kun je straks tetris spelen op je muur.

 • Profielfoto
  apple-man

  Als je je hele muur daar mee wil volhangen en je 199 euro betaald voor een set met 9 panelen dan is dat een extreem dure grap. IK heb uitgerekend dat als ik 55 sets koop aan 199 euro persuk die elk 9 panelen bevatten zijn dat 495 panelen in totaal. Dan kom ik uit op een bedrag van maar liefst 10945 euro  extreem veel geld dus wat ik nooit aan zo iets  zou uitgeven.

 • Profielfoto
  apple-man

  Als je je hele muur daar mee wil volhangen en je 199 dollar voor een set met 9 panelen dan is dat een extreem dure grap. IK heb uitgerekend dat als ik 55 sets koop aan 199. dollar persuk die elk 9 panelen bevatten zijn dat 495 panelen in totaal. Dan kom ik uit op een bedrag van maar liefst 10945 dollar extreem veel geld dus wat ik nooit aan zo iets  zou uitgeven.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Tokkie huis met al die zuurstok kleuren. ’t kost wat, maar dan is het ook echt goed lelijk.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Geweldig voor in een hoerentent.

 • Profielfoto
  Metten

  Shmoo op 3 september 2018 16:18
  Laat mij raden, het is alleen cool omdat het HomeKit ondersteuning heeft?

   

  Ik zie vooral een extreem prijzige bezigheid. Als ik even snel ga tellen, dan zie ik dat een zuiltje bekleden (foto 2) al ongeveer 2000,- kost!?

   

   

  Dit blijft een Apple-georienteerde website dus het is niet zo gek dat juist domotica producten die compatible zijn met HomeKit hier uitgelicht worden. Uiteindelijk biedt HomeKit de beste gebruikerservaring voor mensen die (zoals ikzelf) vuistdiep in het Apple-ecosysteem zitten.

  Meer ontopic: Deze panelen lijken me heel gaaf voor een accent ergens in je interieur. Helaas is nou eenmaal alles wat zowel gaaf als enigszins innovatief is doorgaans flink aan de prijs.

 • Profielfoto
  bonestaak

  apple-man op 3 september 2018 20:11
  Als je je hele muur daar mee wil volhangen en je 199 euro betaald voor een set met 9 panelen dan is dat een extreem dure grap. IK heb uitgerekend dat als ik 55 sets koop aan 199 euro persuk die elk 9 panelen bevatten zijn dat 495 panelen in totaal. Dan kom ik uit op een bedrag van maar liefst 10945 euro  extreem veel geld dus wat ik nooit aan zo iets  zou uitgeven.

   

 • Profielfoto
  bonestaak

  Ach volgens Rutte heeft iedereen in Nederland toch zat geld.  Dus niet zeuren en gewoon effe kopen.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Je huis ombouwen tot Minecraft seksgrot