Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 september 2018
Leestijd: 2 minuten

Kinderen weten limieten schermtijd iOS 12 al te omzeilen

Een van de nieuwe functies van iOS 12 is schermtijd. Je kunt daar niet alleen mee zien hoe het eigenlijk gesteld is met je eigen smartphonegebruik, maar als ouder ook beperkingen aan kinderen opleggen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat er maximaal een uur per dag naar YouTube gekeken mag worden.

Kinderen zijn echter inventief en blijken al een aantal manieren gevonden te hebben om de beperkingen te omzeilen. Ze kunnen er waarschijnlijk maar kort van genieten, want Apple zal in een volgende iOS 12-update deze achterdeurtjes ongetwijfeld dichten.

Schermtijd iOS 12 op twee manieren te omzeilen

Op Reddit vertelt een vader dat zijn zoon van 7 de beperking op YouTube wist te omzeilen door links naar video’s naar zichzelf te sturen. Vervolgens kon de kleine slimmerik de filmpjes alsnog vanuit de Berichten-app kijken. Die hadden zijn ouders namelijk niet geblokkeerd.

Een tweede geval is nog een stukje slimmer. Volgens Business Insider kunnen kinderen apps die geblokkeerd worden verwijderen en weer opnieuw installeren. Daarna is er geen tijdslimiet meer. Omdat het om apps zijn die al eerder geinstalleerd stonden, is een wachtwoord (van de ouders) invoeren niet altijd nodig. De meest simpele truc: de tijd van een iOS-apparaat aanpassen, blijkt ook te werken.

Klik/tap voor groter.

Schermtijd is meer dan een kinderslot

Heb je geen kinderen? Dan bespaart je dat in dit geval veel hoofdpijn, maar is de Schermtijd-functie nog steeds wel nuttig. De functie geeft je inzicht in je smartphonegebruik en de statistieken zijn behoorlijk diepgaand. Zo zie je niet alleen hoe lang je apps open had staan, maar ook in welke apps je de meeste tijd doorbrengt. iOS 12 toont ook of je je telefoon meer of minder dan gemiddeld gebruikt. De gemiddelde iPhone wordt 1 uur en 52 minuten per dag gebruikt.

Tevens wordt getoond hoe vaak je telefoon is opgepakt en wat de oorzaak is. Is dat hoger dan gedacht? Kijk dan eens naar pushnotificaties. iOS 12 toont namelijk welke apps je het vaakst lastigvallen met een bericht. (Zie ook ➝ Nieuw in iOS 12: smartphonegebruik onder controle met schermtijd)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Kinderen weten limieten schermtijd iOS 12 al te omzeilen
Sluiten