Kinderen weten limieten schermtijd iOS 12 al te omzeilen

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Een van de nieuwe functies van iOS 12 is schermtijd. Je kunt daar niet alleen mee zien hoe het eigenlijk gesteld is met je eigen smartphonegebruik, maar als ouder ook beperkingen aan kinderen opleggen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat er maximaal een uur per dag naar YouTube gekeken mag worden.

Kinderen zijn echter inventief en blijken al een aantal manieren gevonden te hebben om de beperkingen te omzeilen. Ze kunnen er waarschijnlijk maar kort van genieten, want Apple zal in een volgende iOS 12-update deze achterdeurtjes ongetwijfeld dichten.

Schermtijd iOS 12 op twee manieren te omzeilen

Op Reddit vertelt een vader dat zijn zoon van 7 de beperking op YouTube wist te omzeilen door links naar video’s naar zichzelf te sturen. Vervolgens kon de kleine slimmerik de filmpjes alsnog vanuit de Berichten-app kijken. Die hadden zijn ouders namelijk niet geblokkeerd.

Een tweede geval is nog een stukje slimmer. Volgens Business Insider kunnen kinderen apps die geblokkeerd worden verwijderen en weer opnieuw installeren. Daarna is er geen tijdslimiet meer. Omdat het om apps zijn die al eerder geinstalleerd stonden, is een wachtwoord (van de ouders) invoeren niet altijd nodig. De meest simpele truc: de tijd van een iOS-apparaat aanpassen, blijkt ook te werken.

schermtijd iOS 12
Klik/tap voor groter.

Schermtijd is meer dan een kinderslot

Heb je geen kinderen? Dan bespaart je dat in dit geval veel hoofdpijn, maar is de Schermtijd-functie nog steeds wel nuttig. De functie geeft je inzicht in je smartphonegebruik en de statistieken zijn behoorlijk diepgaand. Zo zie je niet alleen hoe lang je apps open had staan, maar ook in welke apps je de meeste tijd doorbrengt. iOS 12 toont ook of je je telefoon meer of minder dan gemiddeld gebruikt. De gemiddelde iPhone wordt 1 uur en 52 minuten per dag gebruikt.

Tevens wordt getoond hoe vaak je telefoon is opgepakt en wat de oorzaak is. Is dat hoger dan gedacht? Kijk dan eens naar pushnotificaties. iOS 12 toont namelijk welke apps je het vaakst lastigvallen met een bericht. (Zie ook ➝ Nieuw in iOS 12: smartphonegebruik onder controle met schermtijd)

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  iCrazy

  Iphone naar andere datum zetten schijnt ook te werken.

 • Profielfoto
  MEEUW

  kan je na gaan wat ze weten van ons….. allemaal door simpele statistieken….

  Wie zei dat diegene niks te verbergen had ? Er is niks meer te verbergen !

 • Profielfoto
  Maikelw

  De meest simpele truc: de tijd van een iOS-apparaat aanpassen, blijkt ook te werken.

 • Profielfoto
  Maikelw

  @iCrazy: Zie bovenstaand

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  Koters een iPhone 4 geven die al in geen vier jaar meer geüpdate is lost het probleem in de praktijk ook prima op.

 • Profielfoto
  csteelooper

  MEEUW op 27 september 2018 18:21
  kan je na gaan wat ze weten van ons….. allemaal door simpele statistieken….

  Wie zijn “ze”? Deze statistieken worden LOKAAL aangemaakt en blijven op je eigen apparaat! Dat is in zo’n beetje élke keynote in aanloop naar iOS12 MEERMAALS gezegd… Welk gedeelte van dat woord lokaal begrijp jij niet?!

  By the way…: Als jij je zo’n zorgen maakt om wat Jan en alleman allemaal wel niet weet, wat doe je dan hier nog? Immers, je begeeft je op het internet… Zolang je dat doet, met welk apparaat dan ook, leg je feitelijk je hele leven vrijwillig op straat (ernstig gechargeerd, maar toch). Denk je dat een feature als Sechermtijd daar nou écht zo’n grote toevoeging voor is? Get a life…

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ja tuurlijk word het meerdere malen gezegd dat lokaal word opgeslagen.
  Maar er werd toch meerdere malen gezegd dat irak en Saddam Hoessein chemische wapens had… we zijn nog steeds op zoek ernaar.

  Kijk een woord niet begrijpen is niet zo erg, maar het leven niet begrijpen is vele malen erger.

  En ik weet hoe het werkt, weet hoe ik dat enigszins kan filteren.

  Als jij zo kortzichtig ben dan alleen schermtijd, dan snap je niet helemaal waar het om gaat.

  het gaat om de totale data steeds preciezer word en steeds gedetailleerder.

  Ik zou bv kunnen zien aan de data van trillingen als jij je mobiel op bed leg. wanneer jij naar bed ga, met jezelf speel (ander ritme) of sex heb. En dat hoe lang, de heftigheid etc.

  En met wie, of dat je vreemd ga.

  Laat nou toevallig zijn dat je in politieke partij zit en iemand die de data koopt tegen je partij is en wil beinvloeden…

  Bij je scherm kan het nog meer data beschikken op welk van de dag en wanneer het beste advertenties kunnen laten zien.

  Facebook heeft niet in 1 keer 25k categorieën bedacht. dat heeft er jaaren over de ontwikkeling gedaan. tot een perfecte spya gency.

  Verder nadenken of kunnen nadenken weten waar je over praat, is hier bij dit onderwerp wel van belang.

  inplaats van : ik heb toch niks te verbergen. Dan zeg je eigenlijk : ik snap er niks van.

 • Profielfoto
  neuerburg

  Ja, daar was mijn zoon ook na 3 uur achter.

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Lachen toch, vind het slim van hen
  Komt binnenkort vast goed

 • Profielfoto
  Andor Bastiaenen

  Kleine hackers

 • Profielfoto
  bartvdv

  iPhonefans op 27 september 2018 20:53
  Lachen toch, vind het slim van hen
  Komt binnenkort vast goed

  Dat is gewoon erg slordig programmeerwerk van Apple. En op knoppen drukken is wat kinderen van vandaag erg goed kunnen. Maar inventief zijn ze niet meer. – En ze daarom kleine hackers noemen !?

 • Profielfoto
  ¿`„

  csteelooper op 27 september 2018 19:00

  MEEUW op 27 september 2018 18:21
  kan je na gaan wat ze weten van ons….. allemaal door simpele statistieken….

  Wie zijn “ze”? Deze statistieken worden LOKAAL aangemaakt en blijven op je eigen apparaat! Dat is in zo’n beetje élke keynote in aanloop naar iOS12 MEERMAALS gezegd… Welk gedeelte van dat woord lokaal begrijp jij niet?!

  By the way…: Als jij je zo’n zorgen maakt om wat Jan en alleman allemaal wel niet weet, wat doe je dan hier nog? Immers, je begeeft je op het internet… Zolang je dat doet, met welk apparaat dan ook, leg je feitelijk je hele leven vrijwillig op straat (ernstig gechargeerd, maar toch). Denk je dat een feature als Sechermtijd daar nou écht zo’n grote toevoeging voor is? Get a life…

  Volgens mij moet hier iemand even een pilletje nemen om weer te kalmeren

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  iCrazy op 27 september 2018 18:18
  Iphone naar andere datum zetten schijnt ook te werken.

  Da’s wel erg slordig :-/

  Linken is nog te begrijpen

  verwijderen al van; ah… mnja… juist.

  maar de datum aanpassen ? :-/

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Er is nog een manier en dat heet je kinderen opvoeden. Gewoon die telefoon dus afpakken als het te gek wordt. Maar veel ouders van vandaag de dag moeten eerst via hun eigen smartphone uitzoeken hoe dat opvoeden ook al weer ging.

 • Profielfoto
  WpV

  Gegarandeerd dat inloggen op de site i.p.v. app, dus via bijv safari op YouTube inloggen ook de blokkade omzeilt, als een koter slim genoeg is een browser te downloaden waar pap en mam de naar niet van herkennen als zijnde een browser dat ze gewoon hun gang kunnen gaan