Waarom de iPhone Xr pas in oktober verkrijgbaar is

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Naast de iPhone Xs heeft Apple ook de iPhone Xr onthuld. Dit is misschien wel het meest interessante toestel, want je krijgt bijna al het goede van de iPhone Xs voor minder. De behuizing is bovendien in maar liefst zes kleuren leverbaar. Helaas komt de nieuwe, goedkopere iPhone niet voor 26 oktober op de markt. Maar waarom?

Volgens bronnen van analistenbureau IDC loopt Apple tegen problemen aan met het scherm. De iPhone Xr heeft in tegenstelling tot de iPhone Xs een traditioneel LCD-scherm. Dat is een stuk moeilijker edge-to-edge te maken dan een OLED-scherm. Er zouden problemen met de hardware en software zijn.

Notch in LCD-scherm is uitdaging

Volgens de analisten heeft Japan Display, de leverancier die Apple heeft ingeschakeld voor de productie van de schermen, moeite om de notch in de schermen te verwerken. Het zou nog vaak tot productiefouten leiden, waardoor slechts een klein aantal van de geproduceerde schermen bruikbaar is. Daarnaast zou de kleurreproductie nog niet op peil zijn, waardoor Apple aanpassingen in de software van de iPhone Xr moet doen. Want als het op kleurreproductie aankomt, heeft Apple immers een eer hoog te houden.

iPhone Xr
Klik/tap voor groter.

Het LCD-scherm is een van de weinige punten waarop de iPhone Xr zich onderscheidt van de iPhone Xs. De toestellen zijn beiden voorzien van de allernieuwste A12-chip en Face ID. Een ander verschil is dat de Xr slechts één camera heeft. Je kunt portretmodus echter toch gebruiken, omdat dit softwarematig berekend wordt. Het prijsverschil tussen de twee toestellen is echter aanzienlijk. De iPhone Xr heeft een vanaf-prijs van € 859,- (64 GB opslag). De iPhone Xs is vanaf € 1.159,- verkrijgbaar. (Zie ook → iPhone XR: bijna al het goede van de iPhone X voor minder)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Pbelmaps

  Hopelijk wordt deze iPhone populairder als de 5c:)

 • Profielfoto
  wensink

  Hopelijk zijn beide iPhones geen succes, dan komen ze volgend jaar misschien met iets betaalbaars…

  Helaas zal dat wel weer niet..

 • Profielfoto
  dexter

  Ik denk dat ‘marketing’ hier ook wel een aandeel in heeft. Eerst de duurdere toestellen voor de mensen die niet willen wachten; deze nog niet de keuze te geven een goedkopere variant te nemen.

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Volgens bronnen van analistenbureau IDC loopt Apple tegen problemen aan met het scherm.

  Ik denk eerde dat Apple de iPhone Xs een groter launch podium wil bieden dan de Xr. Het is wel erg laat om nu nog met productie problemen te kampen. Tenzij de iPhone Xr de Airpower van 2018 wordt.

 • Profielfoto
  Melle

  Ik denk hetzelfde als Dexter & eple. Heel bewust om later met die verkoop te beginnen. iPhone Xs – Premium prijs. Xr – gewoon heel hoge prijs en je mag wat langer wachten.