Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 september 2018

Waarom de iPhone Xr pas in oktober verkrijgbaar is

Naast de iPhone Xs heeft Apple ook de iPhone Xr onthuld. Dit is misschien wel het meest interessante toestel, want je krijgt bijna al het goede van de iPhone Xs voor minder. De behuizing is bovendien in maar liefst zes kleuren leverbaar. Helaas komt de nieuwe, goedkopere iPhone niet voor 26 oktober op de markt. Maar waarom?

Volgens bronnen van analistenbureau IDC loopt Apple tegen problemen aan met het scherm. De iPhone Xr heeft in tegenstelling tot de iPhone Xs een traditioneel LCD-scherm. Dat is een stuk moeilijker edge-to-edge te maken dan een OLED-scherm. Er zouden problemen met de hardware en software zijn.

Notch in LCD-scherm is uitdaging

Volgens de analisten heeft Japan Display, de leverancier die Apple heeft ingeschakeld voor de productie van de schermen, moeite om de notch in de schermen te verwerken. Het zou nog vaak tot productiefouten leiden, waardoor slechts een klein aantal van de geproduceerde schermen bruikbaar is. Daarnaast zou de kleurreproductie nog niet op peil zijn, waardoor Apple aanpassingen in de software van de iPhone Xr moet doen. Want als het op kleurreproductie aankomt, heeft Apple immers een eer hoog te houden.

iPhone Xr scherm
Klik/tap voor groter.

Het LCD-scherm is een van de weinige punten waarop de iPhone Xr zich onderscheidt van de iPhone Xs. De toestellen zijn beiden voorzien van de allernieuwste A12-chip en Face ID. Een ander verschil is dat de Xr slechts één camera heeft. Je kunt portretmodus echter toch gebruiken, omdat dit softwarematig berekend wordt. Het prijsverschil tussen de twee toestellen is echter aanzienlijk. De iPhone Xr heeft een vanaf-prijs van € 859,- (64 GB opslag). De iPhone Xs is vanaf € 1.159,- verkrijgbaar. (Zie ook → iPhone XR: bijna al het goede van de iPhone X voor minder)

Reageer op artikel:
Waarom de iPhone Xr pas in oktober verkrijgbaar is
Sluiten