Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 september 2018

‘iPhone 7 wereldwijd nog steeds populairste toestel’

Er komen ieder jaar nieuwe iPhones uit, vandaag worden er maar liefst drie nieuwe Apple-toestellen verwacht. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen ook ieder jaar een nieuwe iPhone koopt, want de iPhone 7 is wereldwijd nog steeds het populairste iPhone-model dat in gebruik is.

Dat blijkt uit onderzoek van Mixpanel. Het databureau deed de afgelopen vier jaar meer dan 11 miljoen metingen naar de gebruikte iPhone van consumenten wereldwijd. Met 17,3% is de iPhone 7 momenteel de populairste iPhone. De iPhone 6s doet het met 13 procent marktaandeel ook nog steeds goed. De iPhone X vestigde op een andere manier een record.

iPhone 7 en iPhone 6s aan kop

Dat de iPhone 7 vandaag het meest populaire model is, wil niet zeggen dat dit toestel nog het meest wordt verkocht. Mixpanel kijkt welke toestellen uit de Apple-catalogus momenteel worden gebruikt. Met 17,34% staat de iPhone 7 aan kop, gevolgd door de 6s met 13,01%. Op de derde plaats staat de iPhone 7 Plus met 12,06%, maar die zou snel ingehaald kunnen worden door de iPhone X, die al goed is voor 12% van de apparaten.

Ondanks de aantrekkelijke prijs en het formaat dat vaak als ideaal wordt omschreven, wordt de iPhone SE slechts door 4,62% ​​van de consumenten gebruikt. Als we de geruchten moeten geloven, is er geen toekomst voor de kleine iPhone. Apple zou vanavond namelijk een 6,1-inch iPhone 9 (of iPhone Xc) als instapmodel onthullen.

iPhone X vestigt record

Het meest verrassend is wellicht de snelle opkomst van de iPhone X. Het toestel is op moment van schrijven nog geen jaar op de markt, maar heeft al wel een marktaandeel van 12 procent. Mixpanel becijferde ook de toestellen die het hoogste marktaandeel ooit hebben gehaald. Dat blijken de iPhone 6 en iPhone 6s te zijn. Logisch, want deze toestellen waren de eerste iPhones met een groter scherm en daardoor erg populair.

Klik/tap voor groter.

iPhone 7 nog steeds de moeite?

Is het anno 2018 nog steeds de moeite om een iPhone 7 te kopen? Als je het ons vraagt wel. Het toestel heeft een prima ontwerp, goed scherm en een chip die nog snel genoeg is om drie jaar mee te gaan. Als je er een voor weinig geld op de kop kunt tikken en geen enorme hoge eisen stelt aan de prestaties van de camera in donkere omstandigheden, zul je aan de iPhone 7 zelfs twee jaar na introductie geen miskoop doen. (Zie ook → Koopadvies: is de iPhone 7 nog steeds een goede koop?)

Reageer op artikel:
‘iPhone 7 wereldwijd nog steeds populairste toestel’
Sluiten