Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 september 2018
Leestijd: 1 minuut

iOS 12 maakt iPhone 5s en iPhone 6 aanzienlijk sneller

iOS 12 is nu een paar dagen beschikbaar en naast nieuwe functies, belooft Apple ook veel snelheidsverbeteringen. Op oudere toestellen zoals de iPhone 6 zouden apps tot 40 procent sneller openen, het toetsenbord tot 50 procent sneller in beeld zijn en de camera tot 70 procent sneller openen. Kloppen die claims wel?

De Amerikaanse website Ars Technica heeft Apple’s claims geverifieerd met een iPhone 5s en iPhone 6 Plus. Dit zijn de twee oudste toestellen die nog iOS 12 ondersteunen. De iPhone 6 Plus heeft bovendien een relatief groot scherm dat door de GPU aangestuurd moet worden. Dat zorgt in potentie voor slechtere prestaties.

iOS 12 vs iOS 11.4 op iPhone 5s

De iPhone 5s was tijdens deze test voorzien van de definitieve versie van iOS 12 die op 17 september uitgebracht werd. Ook werd ingelogd op een iCloud-account. De twee iOS-versies werden op dezelfde iPhone 5s geïnstalleerd, dus er zijn geen hardwarematige verschillen. Dit toestel werd in 2013 uitgebracht en krijgt nu, vijf jaar later, nog steeds een software-update die het toestel sneller maakt. Apps openen een stuk sneller. Dat kunnen niet veel Android-fabrikanten zeggen.


iOS 12 vs iOS 11.4 op iPhone 6 Plus

De iPhone 6 Plus werd in 2014 uitgebracht en was de eerste iPhone met een 5,5-inch scherm. Dat trekt dus een flinke wissel op de grafische chip van het toestel. Toch weet iOS 12 ook op de iPhone 6 Plus apps een stuk sneller te laten openen. Het is niet de 40 procent die Apple belooft, maar zeker een verbetering.


Jouw ervaringen

Op basis van deze en eerdere tests kunnen we wel concluderen dat Apple volledig heeft afgerekend met ‘geplande veroudering’. Heb jij een oudere iPhone bijgewerkt naar iOS 12? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen met de nieuwe update.

Klik/tap voor groter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 12 maakt iPhone 5s en iPhone 6 aanzienlijk sneller
Sluiten