Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 september 2018

iOS 12 bèta geïnstalleerd? In 3 stappen naar de definitieve versie

Heeft de definitieve versie van iOS 12 uitgebracht. Beschik je al langer over de bètaversie van het nieuwe besturingssysteem? Dan is het verstandig om een aantal stappen te doorlopen om te zorgen dat je vanavond de definitieve versie krijgt en in de toekomst updates ontvangt.

Check welk buildnummer je hebt

Het is allereerst handig om te checken of je de laatste, nieuwe bètaversie hebt. De golden master van iOS 12 heeft buildnummer 16A366 en het is aan te raden om die te installeren. Heb je een andere build? Dan is je iPhone of iPad mogelijk een keer gereset waardoor geen updates voor de bèta zijn doorgekomen. Dat is geen ramp, maar zorgt er wel voor dat je bij stap 3 moet updaten.

Inmiddels is bekend dat de definitieve versie van iOS 12 gelijk is aan de golden master (build 16A366). Had je die geinstalleerd? Dan ben je na stap 2 klaar. Snel verder!

Klik/tap voor groter.

Verwijder het iOS 12 bètaprofiel

Nu de definitieve versie van iOS 12 uit is, dien je het bètaprofiel dat op je toestel staat te verwijderen. Dit profiel zorgde ervoor dat je de bètaversie kon gebruiken, maar kan er in de toekomst ook voor zorgen dat je geen updates meer ontvangt. Het is namelijk goed mogelijk dat Apple voor iOS 12.1 een nieuw bètaprofiel aanmaakt.

  • Tik op ‘Instellingen’
  • Ga naar ‘Algemeen’
  • Scroll helemaal naar onder tot je ‘Profiel’ ziet
  • Tik twee keer op het ‘iOS 12 Beta Software Profile’
  • Verwijder het profiel met de knop onderaan
ios 12 beta naar release
Klik/tap voor groter.

Herstarten en checken op updates

Herstart nu je toestel en ga zodra de definitieve versie van iOS 12 uit is naar InstellingenAlgemeenSoftware-update. Is de definitieve versie gelijk aan de golden master? Dan ontvang je geen update. Is er een nieuwe versie? Dan kun je die installeren. In de toekomst zul je na het volgen van deze stappen ook updates naar iOS 12.0.1 en verder krijgen. Mocht Apple het bètaprogramma opnieuw openen, dan kun je je in de toekomst altijd weer aanmelden.

Update: De golden master van iOS 12 was gelijk aan de definitieve versie. Herstarten en checken op updates is bij stap 3 dus niet nodig.

Reageer op artikel:
iOS 12 bèta geïnstalleerd? In 3 stappen naar de definitieve versie
Sluiten