Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 september 2018
Leestijd: 3 minuten

iOS 12 brengt 5 handige verbeteringen naar de Foto’s-app

De Foto’s-app is ongetwijfeld een van de apps die je het vaakst op je iPhone of iPad opent. Geen wonder dat Apple in iOS 12 een boel nieuwe functies in de app heeft gestopt. Het is al lang geen statische lijst met al je foto’s meer.

  1. Krachtige zoekfunctie
  2. Voor jou-tabblad
  3. Verschillende typen foto’s vinden
  4. Deelsuggesties
  5. Foto’s importeren

1) Krachtige zoekfunctie

Zoeken naar foto’s is in iOS 12 een stuk flexibeler geworden. Het zoeken begint al voordat je een zoekterm intypt, je ziet in het Zoeken-tabblad namelijk al belangrijke momenten en mensen. Je kunt nu bovendien niet alleen zoeken naar algemene termen, maar ook naar specifieke plaatsen zoals bedrijfsnamen en musea. Ook is het mogelijk om zoektermen te combineren. Een foto van de metro in Berlijn? Zoek op ‘Berlijn’ en ‘Trein’ en je kunt vinden wat je zoekt.

Jammer is dat iOS 12 nog niet in staat is om woorden van elkaar te scheiden. Als je simpelweg “Berlijn trein” intypt, werkt het niet. Je dient eerst een woord in te typen en dan op een suggestie te tikken. De woorden met komma’s scheiden helpt ook niet.

Klik/tap voor groter.

2) Voor jou-tabblad

Net als Apple Music zal de Foto’s-app van iOS 12 je een gecureerd Voor jou-gedeelte geven. Wanneer je dit tabblad opent, zie je standaard herinneringen, maar ook uitgelichte foto’s en activiteit in gedeelde albums die je hebt.

Klik/tap voor groter.

3) Verschillende typen foto’s vinden

Je kunt met je iPhone tegenwoordig allerlei soorten foto’s maken. Niet alleen gewone kiekjes, maar ook panorama’s, portretfoto’s en natuurlijk ook schermafbeeldingen. De Foto’s-app van iOS 12 toont in het tabblad Albums nu verschillende mediatypen. Zo hoef je niet meer te zoeken naar die ene panorama.

Klik/tap voor groter.

4) Foto’s delen met suggesties

In iOS 12 wordt het ook makkelijker om foto’s te delen. Je kon altijd al albums aanmaken, maar de Foto’s-app komt ook met deelsuggesties. Als iemand foto’s met jou deelt, zal iOS de locatie herkennen en vragen om je foto’s van die dag of gebeurtenis te delen. Zo hebben jullie beiden een compleet album. Er komen ook deelsuggesties aan de hand van gezichtsherkenning. Die voert Apple uiteraard volledig op je iPhone of iPad uit, niet in de cloud. Gedeelde foto’s zullen in volledige resolutie worden overgedragen.

Klik/tap voor groter.

5) Foto’s importeren

Deze verbeterde functie is handig voor iedereen die foto’s van een losse camera op zijn iPhone of iPad wil verwerken. Bij het aansluiten van een camera via USB of een SD-kaartlezer, verschijnt een verbeterd importeer-scherm. Je kunt foto’s op volledige grootte bekijken door een thumbnail met twee vingers te vergroten. Bovendien toont een nieuwe indicator de actuele voortgang van de import.

Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Meer iOS 12…


Benieuwd naar meer handige functies in iOS 12? Bekijk dan ons Mega-overzicht met alle nieuwe, handige functies die nu op je iPhone en iPad beschikbaar zijn ?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 12 brengt 5 handige verbeteringen naar de Foto’s-app
Sluiten