iOS 12.1 bevestigt komst iPad Pro 2018 met Face ID

Door: Raymon Mens - 5 reacties
iPad Pro 2018 Face ID

Hoewel we tijdens het iPhone Event van september 2018 eigenlijk ook een iPad Pro 2018 met Face ID hadden verwacht, bleef die uit. Apple blijkt echter wel degelijk van plan dit jaar nog een nieuwe tablet uit te brengen. Dat blijkt uit code die gevonden is in de eerste bètaversie van iOS 12.1.

Er is niet één aanwijzing ontdekt, maar drie. Dat kunnen we rustig een bevestiging van de komst van een nieuwe iPad Pro met Face ID noemen. Mogelijk zien we de nieuwe tablet in oktober, samen met nieuwe Macs. Apple heeft al eerder aankondigingen in september én oktober gedaan.

iPad Pro 2018 met Face ID in beide standen

De eerste aanwijzing zit in het configuratie-proces van iOS 12.1. Het index-bestand dat over de ‘onboarding’ gaat, maakt niet alleen melding van een ‘iPhone2018Fall’ maar ook van een ‘iPad2018Fall’. Dat zegt op zichzelf natuurlijk niets over dat het ook een iPad Pro met Face ID wordt, maar daar zorgen aanwijzing twee en drie voor.

iOS 12.1 is namelijk ook voorzien van een nieuw proces dat gemaakte Animoji en Memoji met iCloud synchroniseert. Momenteel is dat nog niet nodig omdat de emoji die op je gezicht reageren alleen op de iPhone werken. Maar als er meerdere apparaten met Face ID volgen, zoals een iPad Pro, wordt het een noodzaak. De laatste aanwijzing is misschien wel het duidelijkst. iOS 12.1 kan volgens ontwikkelaar Steve Troughton-Smit, die vaker ontdekkingen in iOS-code doet, omgaan met Face ID in horizontale stand. Momenteel werkt de gezichtsscanner alleen in verticale modus. Bij een iPad moet het natuurlijk ook in horizontale modus werken. Daar lijkt iOS nu klaar voor.

iOS 12.1 iPad Pro 2018
Klik/tap voor groter.

Onthulling in oktober?

De nieuwe iPad Pro wordt mogelijk in oktober onthuld, samen met een nieuwe iMac en opvolger van de MacBook Air. Het belooft een interessante iPad te worden, want naast Face ID en een randloos scherm, gaat ook een gerucht over USB-C. Naar verluidt gaat Apple de nieuwe iPad Pro van USB-C voorzien en is Lightning voor de professionele tablet verleden tijd. Of dat ook echt zo is, blijft voor nu even afwachten. (Zie ook → iPad Pro 2018: specs, release en alle verwachtingen op een rij)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Spinozo

  Ik denk dat Apple in het laatste kwartaal mrt de XR erbij wel de 80 miljoen iPhones aan gaat tikken. Tel hierbij nog 10 miljoen iPads dan zijn dat een hoop FaceID units de komende 3 maanden.

 • Profielfoto
  gipsman

  Liefst zonder irritante notch, maar ben bang die er bij zit, want in iOS12 is ruimte vrij gemaakt boven in het midden van het scherm. Al staat daar bv. in Safari nog wel de searchbar. Afwachten maar.

 • Profielfoto
  wensink

  Zonder notch en zonder home button wordt het wel erg lastig om te bepalen hoe je hem vast hebt. Dat maakt natuurlijk ook niet uit bij gewoon gebruik, maar dat maakt natuurlijk wel uit met Face ID en het maken van foto’s. Het komt dan eerder voor dat je je hand voor de camera hebt bijvoorbeeld.

 • Profielfoto
  .Robin

  wensink op 19 september 2018 13:43
  Zonder notch en zonder home button wordt het wel erg lastig om te bepalen hoe je hem vast hebt. Dat maakt natuurlijk ook niet uit bij gewoon gebruik, maar dat maakt natuurlijk wel uit met Face ID en het maken van foto’s. Het komt dan eerder voor dat je je hand voor de camera hebt bijvoorbeeld.

  Die interface kan toch gewoon alle kanten op roteren. Zodra je iets met de camera gaat doen, gewoon een melding dat je je iPad ondersteboven vast hebt.  Probleem opgelost.

 • Profielfoto
  Melle

  Of als je ziet dat je hand voor de camera zit, je vinger van de camera lens halen! 😂😂😂