Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 26 september 2018
Leestijd: 2 minuten

IKEA start verkoop slimme stopcontacten in Nederland

IKEA is al lang niet alleen meer het bedrijf van de Zweedse gehaktballetjes en boekenkasten. Tegenwoordig werkt het woonwarenhuis ook aan allerlei slimme accessoires voor je huis. De slimme lampen uit de Trådfri-serie zijn hiervan ongetwijfeld het bekendst. Daar is nu een nieuw product aan toegevoegd: slimme stopcontacten.

De Trådfri draadloze stopcontacten zijn al bij diverse vestigingen van IKEA te koop, maar staan nog niet in de online catalogus. Er zijn twee varianten die je in een bestaand stopcontact kunt pluggen. Ze werken ook met een afstandsbediening of via de Trådfri-app.

IKEA Trådfri stopcontacten

De slimme stopcontacten komen in twee varianten, een met en een zonder afstandsbediening. De variant met afstandsbediening kost € 19,95 en alleen het slimme stopcontact wordt voor € 9,99 verkocht. Als je al een Trådfri verbindingshub hebt, kun je de stopcontacten via de app bedienen. Heb je die niet? Dan kun je de variant met afstandsbediening nemen en die gebruiken.

Het is onduidelijk of de ‘smart plugs’ al bij alle vestigingen te koop zijn. Op het forum van Tweakers wordt echter gemeld dat de stopcontacten al in Amersfoort, Delft, Haarlem, Heerlen en Zwolle in de schappen liggen. Helaas is de online voorraadindicator op moment van schrijven nog niet actief voor dit product. Ben je binnenkort bij IKEA? Schroom dan niet om ons te laten weten of je de lampen in de apparaatjes zag liggen.

Ikea Trådfri slimme stopcontacten
Afbeelding via: Tweakers Forum – Klik/tap voor groter.

HomeKit en Trådfri

Hoewel de slimme lampen van IKEA compatibel zijn met HomeKit, zijn de stopcontacten dat (nog) niet. Het is op dit moment nog onduidelijk of het in een latere software-update doorgevoerd wordt. Dit was bij de Trådfri-lampen wel het geval, dus we hebben goede hoop. Bovendien heeft Apple’s systeem voor een slim huis compatibel met slimme stopcontacten.

Kom je binnenkort niet bij de woongigant, maar wil je wel een slim stopcontact met ondersteuning voor HomeKit? Dan raden we de de stekkerdoos van Koogeek aan. Die is sinds kort in Europa te koop en volledig met Apple’s ecosysteem voor een slim huis getest. (Zie → HomeKit-stekkerdoos Koogeek nu ook in Europese variant)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
IKEA start verkoop slimme stopcontacten in Nederland
Sluiten