Huawei ‘verrast’ kopers iPhone Xs met een powerbank

Door: Raymon Mens - 28 reacties

De iPhone Xs en iPhone Xs Max zijn sinds vandaag te koop en dat betekent dat er vanochtend weer rijen voor Apple Stores stonden. Tegenwoordig zijn dat vooral mensen die hun nieuwe iPhone besteld hebben en komen ophalen. In een tentje voor de Apple Store slapen is niet meer nodig. Toch staat er in de ochtend altijd een hele rij voor de Apple Store en daar spelen andere fabrikanten handig op in.

Huawei had een verrassing voor kopers van de iPhone Xs (Max). De Chinese fabrikant plaatste in Amsterdam een ‘powerbank’ voor de Apple Store. In andere landen deelde de fabrikant powerbanks uit aan kopers van de nieuwe iPhone. Onder het motto “dit zul je wel nodig hebben”.

Powerbank Huawei bij Apple Store Amsterdam

Voor de Amsterdamse Apple Store verscheen vanochtend een grote, witte bank van het Chinese merk. Op het bord bij de bank staat “Als je langer moet wachten dan je accu het volhoudt, kun je ‘m hier opladen!. Een subtiel speldenprikje naar de iPhone Xs, die dit jaar geen grotere accu heeft.

Huawei Powerbank iPhone Xs Apple Store Amsterdam Leidseplein
Vrijdagochtend in Amsterdam – Klik/tap voor groter.

Ook echte powerbanks

Het bleef echter niet bij de powerbank in Amsterdam. In andere landen deelde Huawei namelijk echte powerbanks uit aan kopers die in de rij stonden voor de iPhone Xs. Het mocht wat kosten. “Hier is een powerbank. Je zult het nodig hebben. Een cadeautje van Huawei”, staat op het kaartje dat de Chinese fabrikant kopers van de nieuwe iPhone gaf.

huawei powerbank iPhone Xs 3
Vrijdagochtend in Singapore – Klik/tap voor groter.
huawei powerbank iPhone Xs 2
Klik/tap voor groter.
huawei powerbank iPhone Xs 1
Klik/tap voor groter.

Is de accu van de iPhone Xs dan echt zo slecht?

Dit is natuurlijk prima marketing van Huawei, maar niets meer dan dat. De accuduur van de iPhone Xs (Max) wordt in de eerste reviews namelijk prima beoordeeld. Je kunt er zonder problemen een gemiddelde dag meer door zonder powerbank. Hoewel de accu van de iPhone Xs een tikkie kleiner is dan die van de iPhone X, gebruikt Apple een aanzienlijk zuinigere chip. Daardoor gaat de nieuwe iPhone gemiddeld 30 minuten langer mee dan zijn voorganger. (Zie ook → iPhone Xs heeft kleinere accu dan iPhone X, maar dat zegt niet alles)

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  langbeest

  Geweldig!!!!

 • Profielfoto
  Soulshaker
 • Profielfoto
  Soulshaker
 • Profielfoto
  Melle

  Wel goed gedaan. Hiermee krijg je aandacht en de perceptie ontstaat heel snel dat de nieuwe iPhone een slechte batterij zou hebben….

  Ik denk dat ze bij Apple voor de eerste keer zelf negatief gaan verrast worden door de verkoop van de Xs en dat ze vanaf nu terug meer hun best gaan doen marketing gewijs… de eenvoudige oplossing om de toestellen gewoon 15% goedkoper te maken, gaan ze uiteraard niet doen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Heel leuk en respectvol gedaan! ?

   

 • Profielfoto
  thebest07111

  Soulshaker op 21 september 2018 14:39
  Zouden die powerbanks ook https://www.theverge.com/circuitbreaker/2018/9/6/17828534/huawei-benchmarks-rigged-p20-3dmark-ai

  bevatten ?

  Jij kan echt heel slecht tegen een geintje van een ander merk op Apple.

  Ik vind hem leuk bedacht. Het haalt Apple niet hard naar beneden. En de mensen houden er ook nog een powerbank aan over ook.

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  Het blijft maar Appels met Peren vergelijken, iedereen kijkt naar de prijs en het uiterlijk.

  @Huawei, Wanneer je geen superieur product kan aanbieden, dan maar 1op1 kopieren dat uiterlijk van de Phone….

  Een iOS device is totaal iets anders dan een Android ding..

  Het gebruik heb je continue te maken, de rest vergeet je snel.

 • Profielfoto
  xaddict

  Leuk initiatief. Wie weet houden ze er nog wat gedachten mee vast als die mensen de volgende keer een nieuwe telefoon willen.

  Máár: als je zo’n gek bent die in de rij gaat zitten voor een [advertiser friendly content] telefoon, dan moet je wel een fanperson zijn

 • Profielfoto
  ArMac

  @melle: dat wordt zo’n beetje bij elke release geroepen

 • Profielfoto
  yourt

  JoopJoopJoop op 21 september 2018 15:29
  Het blijft maar Appels met Peren vergelijken, iedereen kijkt naar de prijs en het uiterlijk.

  @Huawei, Wanneer je geen superieur product kan aanbieden, dan maar 1op1 kopieren dat uiterlijk van de Phone….

  Een iOS device is totaal iets anders dan een Android ding..

  Het gebruik heb je continue te maken, de rest vergeet je snel.

  gebruik – en dus batterijduur – heb je inderdaad veel mee te maken. En als je in zo’n modern kantoorgebouw werkt met “foliebeglazing”, heb je iets als het normverbruik van auto’s: BS! In theorie en op een afstand x met rechtstreeks zicht op de zendmast… gaat het erg lang goed. In praktijk, met een dagje kantoor, een uurtje pendelen in een trein (slechte ontvangst bovenop antenne switches),… maakt het allemaal wel uit. Mijn iPhone 7 is aan een nieuwe batterij toe, al zeggen de apps (en Apple zelf) dat de batterij best nog goed is met 84%… NOT! Oh ja, qua ecosysteem heb je wel helemaal gelijk. Maar de prijzen gaan te hard ten opzichte van de effectieve veranderingen. Komen ze volgens mij binnenkort bij Apple wel achter. Kunnen ze alsnog snel een omgekatte 8 als SE2 uitbrengen, alhoewel ze dan nog steeds geen compact hanteerbaar model hebben.

 • Profielfoto
  Shmoo

  xaddict op 21 september 2018 15:38
  Máár: als je zo’n gek bent die in de rij gaat zitten voor een [advertiser friendly content] telefoon, dan moet je wel een fanperson zijn

   

  Je hebt ook mensen die vrijwillig naar SBS 6 kijken of naar het pikvogelen op RTL 7. Ik denk dat er voor iedereen wel iets in het leven is om op de been te blijven en dat is maar goed ook.

   

  Fan zijn van Apple of iPhones is allemaal geen probleem maar dat hele superieure gedoe er om heen. Dat schuurt een beetje. Ik kan mij ook niet voorstellen dat partners zoiets als aantrekkelijk ervaren. Of zouden ze dat thuis niet doen maar enkel op OMT?

   

  Stel je voor, je hebt een leuke meid naast je op de bank zitten. Zo’n meid  waar leggings wel voor zijn gemaakt. Tank toppie aan, alles erop en eraan en dan zit jij er naast … “Ooo iPhone dit, Ooo kijk dat.. super beeldscherm hier – inclusief 6 jaar software updates, Android kan er helemaal niets van”. Dat kan toch niet. Geen wonder dan ik soms meiden in de stad zie lopen die amper wenkbrauwen hebben en artistieke vrijheden qua eyeliner hebben tot aan hun oren. Dat komt allemaal omdat die meiden saaie vriendjes hebben die alleen maar over iPhones lullen.

   

 • Profielfoto
  HappyUser

  Ja, laten we het ook eens hebben over hoe lang je doet met een tankvol benzine!

  Met mijn auto: 2 weken.

 • Profielfoto
  ernst.

  thebest07111 op 21 september 2018 15:15

  Soulshaker op 21 september 2018 14:39
  Zouden die powerbanks ook https://www.theverge.com/circuitbreaker/2018/9/6/17828534/huawei-benchmarks-rigged-p20-3dmark-ai

  bevatten ?

  Jij kan echt heel slecht tegen een geintje van een ander merk op Apple.

  Ik vind hem leuk bedacht. Het haalt Apple niet hard naar beneden. En de mensen houden er ook nog een powerbank aan over ook.

  Nou wat je zegt. Kun je nagaan wat voor schapen er tegenwoordig in de millennial Apple wereld rondlopen. Daar is mijn generatie, die toen opgroeide met de Macintosh en volgend nog mild geweest in hun fanatisme indertijd. Dit is gewoon Mac extremisme icm puberaal gedrag. IS zou nou trots om je fanatisme  zijn ‘soulshaker’. Ik neem aan dat je ook een grote poster van Steve Jobs in je kamer hebt hangen, elke dag bid met je gezicht richting Cupertino en elke dag minstens 50x je iPhone of Mac gebruikt om te zien wel huis-tuin-keuken berichtje je nu weer gekregen hebt.

   

 • Profielfoto
  JLnl

  xaddict op 21 september 2018 15:38
  Máár: als je zo’n gek bent die in de rij gaat zitten voor een [advertiser friendly content] telefoon, dan moet je wel een fanperson zijn

  Met een ‘advertiser friendly content’ telefoon bedoel je toch een Android toestel nietwaar?

 • Profielfoto
  NapO

  top actie…ik vind m leuk!

 • Profielfoto
  sedikit

  Het valt me überhaupt mee, dat deze actie van Huawei niet meteen afgebrand wordt. De kerk is vrijzinniger geworden. En dat is prima. Tot een paar jaar geleden waren bovenstaande commentaren louter blasfemie. Ik kan me herinneren dat geuite kritiek op Apple meteen afgeblaft werd.

 • Profielfoto
  Kevin

  xaddict op 21 september 2018 15:38
  Leuk initiatief. Wie weet houden ze er nog wat gedachten mee vast als die mensen de volgende keer een nieuwe telefoon willen.

  Máár: als je zo’n gek bent die in de rij gaat zitten voor een [advertiser friendly content] telefoon, dan moet je wel een fanperson zijn

  Heb je die mafkees gezien die in het AD stond? Die mist voor de iPhone Xs de eerste verjaardag van zijn zoontje en durfde dit de beste dag van zijn leven te noemen. Als mijn partner het in haar hoofd zou halen de 1e verjaardag van ons kind te missen voor het kopen van een telefoon en dat zou beschrijven als het mooiste moment in haar leven, zou het einde relatie zijn. Wat een malloten heb je erbij.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Go Lemon!

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Leuke ludieke actie van Huawei!

  Ze geven wel gelijk het beste wat ze te bieden hebben weg. Want ik weet niet of jullie wel een met een Huawei telefoon gewerkt hebben? Ik wel, en oef, wat is dat een slecht product.

   

  Maar dit citaat van @ernst:

  Nou wat je zegt. Kun je nagaan wat voor schapen er tegenwoordig in de millennial Apple wereld rondlopen. Daar is mijn generatie, die toen opgroeide met de Macintosh en volgend nog mild geweest in hun fanatisme indertijd. Dit is gewoon Mac extremisme icm puberaal gedrag. IS zou nou trots om je fanatisme  zijn ‘soulshaker’. Ik neem aan dat je ook een grote poster van Steve Jobs in je kamer hebt hangen, elke dag bid met je gezicht richting Cupertino en elke dag minstens 50x je iPhone of Mac gebruikt om te zien wel huis-tuin-keuken berichtje je nu weer gekregen hebt.

  Wat een triest, op de man spellend stukje. Wat een lul ben je als je zo over een ander forumlid denkt te kunnen spreken.

 • Profielfoto
  GoeieDag

  ‘spellend’ is ‘spelend’. Leve de ‘edit’ knop op OMT!

 • Profielfoto
  Kevin

  GoeieDag op 22 september 2018 10:13
  Wat een triest, op de man spellend stukje. Wat een lul ben je als je zo over een ander forumlid denkt te kunnen spreken.

  Niet om de reactie van Ernst goed te praten, maar jij doet nu praktisch hetzelfde als hij.

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Klopt helemaal! Maar hij begon… ?

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Kevin op 22 september 2018 01:26
  Heb je die mafkees gezien die in het AD stond? Die mist voor de iPhone Xs de eerste verjaardag van zijn zoontje en durfde dit de beste dag van zijn leven te noemen. Als mijn partner het in haar hoofd zou halen de 1e verjaardag van ons kind te missen voor het kopen van een telefoon en dat zou beschrijven als het mooiste moment in haar leven, zou het einde relatie zijn. Wat een malloten heb je erbij.

  Dat is een foutief weergegeven quote. Hij zei:

  Bijna de mooiste dag van mijn leven.”

  Tsja, ik zou dat zelf ook nooit doen. Gelukkig is niet iedereen hetzelfde.

 • Profielfoto
  Kevin

  Hansi2124 op 22 september 2018 10:56

  Kevin op 22 september 2018 01:26
  Heb je die mafkees gezien die in het AD stond? Die mist voor de iPhone Xs de eerste verjaardag van zijn zoontje en durfde dit de beste dag van zijn leven te noemen. Als mijn partner het in haar hoofd zou halen de 1e verjaardag van ons kind te missen voor het kopen van een telefoon en dat zou beschrijven als het mooiste moment in haar leven, zou het einde relatie zijn. Wat een malloten heb je erbij.

  Dat is een foutief weergegeven quote. Hij zei:

  Bijna de mooiste dag van mijn leven.”

  Tsja, ik zou dat zelf ook nooit doen. Gelukkig is niet iedereen hetzelfde.

  Nope. Ik citeer uit het AD: “Het deels missen van zijn zoons verjaardag is het waard nu hij als eerste de telefoon in handen heeft. ,,Onbeschrijflijk, de mooiste dag van mijn leven.””

  Dan spoor je gewoon niet. Het zou de vader van je kind maar zijn. Hij vindt het mooier om een telefoon te kopen dan vader te zijn. Ik oordeel niet snel over mensen, maar hiervan viel ik echt achterover van mijn stoel.

 • Profielfoto
  Kevin

  GoeieDag op 22 september 2018 10:55
  Klopt helemaal! Maar hij begon… ?

  Haha, true story.

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Kevin op 22 september 2018 11:20
  Nope. Ik citeer uit het AD: “Het deels missen van zijn zoons verjaardag is het waard nu hij als eerste de telefoon in handen heeft. ,,Onbeschrijflijk, de mooiste dag van mijn leven.””

  Dan spoor je gewoon niet. Het zou de vader van je kind maar zijn. Hij vindt het mooier om een telefoon te kopen dan vader te zijn. Ik oordeel niet snel over mensen, maar hiervan viel ik echt achterover van mijn stoel.

  Ik weet dat jij het AD quote. Daarom zei ik ook dat die quote foutief weergegeven is (in dit geval door het AD én door jou). Je hebt het filmpje dus blijkbaar niet bekeken…

 • Profielfoto
  ernst.

  GoeieDag op 22 september 2018 10:13
  Leuke ludieke actie van Huawei!

  Ze geven wel gelijk het beste wat ze te bieden hebben weg. Want ik weet niet of jullie wel een met een Huawei telefoon gewerkt hebben? Ik wel, en oef, wat is dat een slecht product.

   

  Maar dit citaat van @ernst:

  Nou wat je zegt. Kun je nagaan wat voor schapen er tegenwoordig in de millennial Apple wereld rondlopen. Daar is mijn generatie, die toen opgroeide met de Macintosh en volgend nog mild geweest in hun fanatisme indertijd. Dit is gewoon Mac extremisme icm puberaal gedrag. IS zou nou trots om je fanatisme  zijn ‘soulshaker’. Ik neem aan dat je ook een grote poster van Steve Jobs in je kamer hebt hangen, elke dag bid met je gezicht richting Cupertino en elke dag minstens 50x je iPhone of Mac gebruikt om te zien wel huis-tuin-keuken berichtje je nu weer gekregen hebt.

  Wat een triest, op de man spellend stukje. Wat een lul ben je als je zo over een ander forumlid denkt te kunnen spreken.

  Toen je dat woord lul typte zag je zeker jezelf in de spiegel. Mietje. Iemand die op deze wijze zich uit, allen kenmerken/eigenschappen van een typische Millennial toont die verdiend alleen dit soort persoonlijke bejegeningen. Beter dat dan het typische mieterige “er boven staan” en er niks aandoen en accepteren. Want dat is tegenwoordig de trend. Niks durven, niemand op hun gedag aanspreken uit angst dan wel “sta ik boven = ik durf niet want misschien …”

   

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Nou, ik spreek iemand dus wel aan op zijn gedrag, en dat ben jij, slimpie. Maar dat is vast niet de bedoeling zeker, om zelf eens aangesproken te worden.

  Afijn genoeg gezellig gebabbeld met jou.