HomeKit: nieuwe stekkerdoos, lichtslang en schakelaar van Eve

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Er komen steeds meer HomeKit-accessoires van de fabrikant Eve Home (voorheen Elgato) op de markt. Onlangs zagen we een rookmelder die werkt met Apple’s Woning-app en Siri. Ook is er een verbeterde versie van luchtsensor Eve Room op komst. Daar blijft het echter niet bij.

Tijdens technoligiebeurs IFA 2018 zijn nog eens drie nieuwe producten aangekondigd. Het gaat om een 3-voudige stekkerdoos (Eve Power Strip), lichtslang (Eve Light Strip) en ten slotte een wandschakelaar die HomeKit-scenes kan activeren (Eve Light Switch).

Eve Power Strip

Een stekkerdoos met ondersteuning voor HomeKit is misschien wel het handigste apparaat dat aangekondigd is. Onder de noemer Eve Energy had de fabrikant al een slimme stekker die je met je Apple-apparaat kon bedienen, maar een stekkerblok met drie stopcontacten is natuurlijk veel handiger. De Eve Power Strip laat je niet alleen de apparaten in- en uitschakelen, maar meet ook het stroomverbruik. Er komt zowel een Europese als Amerikaanse versie, maar een prijs is nog niet bekend.

eve power strip
Klik/tap voor groter.

Eve Light Strip

Bij licht en HomeKit denk je misschien aan Philips Hue, maar ook Eve komt met een eigen lichtslang. De Eve Light Strip is twee meter lang en kan zowel verschillende tinten wit als kleuren tonen. De lichtopbrengst is met 1800 lumen niet gering, ter vergelijking: de Lightstrips van Philips Hue geven 200 lumen minder. De slang is twee meter lang en je kunt er maximaal vijf aan elkaar koppelen voor een lengte van 10 meter. De slang werkt met Wi-Fi en heeft geen bridge nodig. De Europese adviesprijs wordt € 79,95.

eve light strip
Klik/tap voor groter.

Eve Light Switch naar Europa

Ten slotte komt er een nieuwe versie van de Eve Light Switch. Dit is een wandschakelaar die je kunt gebruiken om HomeKit-lampen in- en uit te schakelen. Er was al een Amerikaanse versie, maar die was beperkt tot 120 volt. De nieuwe variant is gericht op Europa en kan tevens op een muur bevestigd worden. Het uiterlijk doet denken aan een traditionele lichtschakelaar. De Europese adviesprijs wordt € 99,95.

Eve Light Switch
Klik/tap voor groter.

De nieuwe producten zijn later dit jaar verkrijgbaar. Wil je nu al aan de slag met een stekkerdoos? Check dan die van Koogeek. Voor lichtslangen kun je ook terecht bij Philips Hue. Tot slot nog een HomeKit-knop. Die van Fibaro is geen lichtschakelaar, maar wel origineel.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  ageman

  Ben zelf weg van Hue en zig bee protocol werkt erg goed. Ook de stopcontacten van Osram werken met zig bee en hue app erg goed!

  Werkt eve ook met zitbee?

 • Profielfoto
  Ce

  100 euro alleen voor een schakelaar!!!

 • Profielfoto
  hokkie

  Werkt dit ook met schakelaars die, zoals in 99% van de Nederlandse huishoudens, alleen een bruine en zwarte draad achter de schakelaar hebben of moet iedereen blauwe draden gaan trekken?

 • Profielfoto
  koen

  Ce op 2 september 2018 18:10
  100 euro alleen voor een schakelaar!!!

  Het huis van de toekomst.

 • Profielfoto
  VinB

  Koogeek heeft ook een schakelaar, tijdens een aanbieding op Aliexpress gekocht voor 40 euro. Werkt zoals het hoort, alleen de kleur is niet oke, vergelijkbaar met RAL 9001 ipv RAL 9010.

 • Profielfoto
  Polonium-210

  hokkie op 2 september 2018 21:59
  Werkt dit ook met schakelaars die, zoals in 99% van de Nederlandse huishoudens, alleen een bruine en zwarte draad achter de schakelaar hebben of moet iedereen blauwe draden gaan trekken?

  Erg goede vraag. Zou ik ook graag weten.

  Fibaro heeft bv een inbouw module die om deze reden niet bruikbaar is in Nederland.