In maart 2019 definitief: Google Inbox stopt met werken

Door: Raymon Mens - 1 reactie
Google Inbox Gmail

Google gaat stoppen met de alternatieve Gmail-app genaamd Google Inbox. De app werd in 2014 gelanceerd als vooruitstrevend alternatief voor de traditionele app van Gmail. In maart 2019 stopt Inbox echter met werken. Google heeft laten weten dat gebruikers van de app voor die tijd terug moet schakelen naar de officiële Gmail-app.

Inbox is begonnen als een experimentele app en speeltuin voor nieuwe functies. Ze konden de pilot-fase in Inbox doorlopen en werden later in de officiële Gmail-app geïmplementeerd. Inmiddels beschikt Gmail ook over snoozen, opvolgmails en smart reply. Allemaal functies die aanvankelijk bij Inbox het levenslicht zagen.

Google wil focussen op één app

In een blogpost schrijft Google dat het wil focussen op één app voor Gmail. De ontwikkeling van Inbox verliep de laatste tijd sowieso wat traag, zo duurde het relatief lang voordat de app klaar was voor de iPhone X. Google licht het als volgt toe: “In de toekomst willen we een meer gerichte aanpak volgen die ons helpt de beste e-mailervaring voor iedereen te bieden. Daarom willen we ons eind maart 2019 richten op Gmail en afscheid nemen van Inbox.”

Google Inbox gmail
Klik/tap voor groter.

Steeds meer functies van Google Inbox naar Gmail

In mei van dit jaar lanceerde Google een nieuwe Gmail-app. Die deed al een beetje denken aan Inbox, want er waren veel functies overgenomen. Zo kun je e-mails snoozen, oftewel e-mails uitstellen tot een latere datum of een andere tijd die beter uitkomt. Ook opvolgmails (porren) zitten inmiddels in de officiële Gmail-app. Deze functie toont soms oude e-mails bovenaan je inbox met een suggestie voor een antwoord of opvolgmail.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    they

    Balen, ik gebruik het dagelijks. Dat groeperen is echt handig.