Lijk jij op een kunstwerk? Google #Artselfie laat het zien

Door: Raymon Mens - 4 reacties

De app Google Arts & Culture zit boordevol met nuttige informatie over kunst en musea. Maar de leukste functie is ongetwijfeld de Art Selfie. Hiermee kun je ontdekken of jouw gezicht op een kunstwerk lijkt dat ergens ter wereld in een museum hangt.

De functie was al langer in de verenigde Staten beschikbaar, maar doet het nu ook in Nederland. Je kunt nu je evenbeeld ontdekken dat op één van de tienduizenden kunstwerken staat die Google samen met meer dan 650 partners uit de kunstwereld heeft gedigitaliseerd.

Technologie en kunst komen samen in #Artselfie

Na het maken van een selfie, analyseert Art Selfie met behulp van visuele machine learning meteen je gezicht. Dit wordt vergeleken met gezichten in kunstwerken die ter beschikking zijn gesteld door partnermusea. Na de analyse krijg je procentueel te zien op welk kunstwerk je het meest lijkt. Google wil op deze manier selfies een toegangspoort naar een kunstwerk of kunstenaar maken. Je kunt namelijk meteen alles over het kunstwerk dat op jou lijkt lezen.

Google Art Selfie
Klik/tap voor groter.

De Art Selfie verschijnt in het tabblad ‘Homepage’ van de app. Na het maken van een selfie zie je niet alleen op welk kunstwerk je het meest lijkt, maar ook andere kunstwerken die enigszins overeen komen. De teller staat vandaag al op ruim 78 miljoen gemaakte Art Selfies.

Meer te ontdekken

In de Google Arts & Culture-app is nog meer te ontdekken. Zo kun je zien welke musea in de buurt zijn en belangrijker nog, welke tentoonstellingen daar nu te zien zijn. Je kunt ook door gedigitaliseerde kunst bladeren en collecties die door de redactie achter de app zijn gemaakt bekijken.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Hugaer

  Waar staat de selfie in die app?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  In het tabblad ‘Homepage’ komt de selfie-functie als tweede item in de lijst. Zoals je op het linker screenshot kunt zien.

 • Profielfoto
  Emielgroendijk

  Aan de reviews op de app store te zien is de selfie functie niet in Nederland beschikbaar

 • Profielfoto
  gweilo

  Emielgroendijk op 4 september 2018 19:11
  Aan de reviews op de app store te zien is de selfie functie niet in Nederland beschikbaar

  Jawel, sinds kort.