Raymon Mens
Raymon Mens App Store 4 september 2018
Leestijd: 1 minuut

Lijk jij op een kunstwerk? Google #Artselfie laat het zien

De app Google Arts & Culture zit boordevol met nuttige informatie over kunst en musea. Maar de leukste functie is ongetwijfeld de Art Selfie. Hiermee kun je ontdekken of jouw gezicht op een kunstwerk lijkt dat ergens ter wereld in een museum hangt.

De functie was al langer in de verenigde Staten beschikbaar, maar doet het nu ook in Nederland. Je kunt nu je evenbeeld ontdekken dat op één van de tienduizenden kunstwerken staat die Google samen met meer dan 650 partners uit de kunstwereld heeft gedigitaliseerd.

Technologie en kunst komen samen in #Artselfie

Na het maken van een selfie, analyseert Art Selfie met behulp van visuele machine learning meteen je gezicht. Dit wordt vergeleken met gezichten in kunstwerken die ter beschikking zijn gesteld door partnermusea. Na de analyse krijg je procentueel te zien op welk kunstwerk je het meest lijkt. Google wil op deze manier selfies een toegangspoort naar een kunstwerk of kunstenaar maken. Je kunt namelijk meteen alles over het kunstwerk dat op jou lijkt lezen.

Klik/tap voor groter.

De Art Selfie verschijnt in het tabblad ‘Homepage’ van de app. Na het maken van een selfie zie je niet alleen op welk kunstwerk je het meest lijkt, maar ook andere kunstwerken die enigszins overeen komen. De teller staat vandaag al op ruim 78 miljoen gemaakte Art Selfies.

Meer te ontdekken

In de Google Arts & Culture-app is nog meer te ontdekken. Zo kun je zien welke musea in de buurt zijn en belangrijker nog, welke tentoonstellingen daar nu te zien zijn. Je kunt ook door gedigitaliseerde kunst bladeren en collecties die door de redactie achter de app zijn gemaakt bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Lijk jij op een kunstwerk? Google #Artselfie laat het zien
Sluiten