High Stakes en de nieuwe gamemodus van Fortnite Battle Royale

Door: Jan de Raab - 4 reacties
fortnite high stakes battle royale

Een nieuwe gamemodus maakt sinds vorige week deel uit van Fortnite Battle Royale als onderdeel van het onlangs aangekondigde High Stakes-evenement. Getaway biedt teams de mogelijkheid om te vechten om een kluis met daarin opgesloten prijzen. Dit gaat gepaard met een speciale skins en costumes, nieuwe uitdagingen en het nieuwe Grappler-item.

Epic Games begrijpt dat spelers zich niet kunnen vervelen als een game zich blijft vernieuwen. Dat is dan ook de reden waarom men elke week een nieuwe gamemodus, met een beperkte tijdsduur, introduceert in Fortnite. De gamemodus van deze week is Getaway.

Getaway en de overvallen op Battle Royale

Getaway laat vier kluizen zien, elk gevuld met een prijs, verborgen in de zogenaamde ‘supply drops’ die tijdens de wedstrijd naar beneden vallen. Elk team moet vechten om een kluis in bezit te krijgen. Heb je de kluis eenmaal bemachtigd, dan kun je de prijs claimen, om vervolgens te ontsnappen.

Het is nog niet duidelijk wat voor soort prijzen Epic Games van plan is weg te geven. De kluizen kunnen worden geladen met exclusieve items die je elders niet kunt vinden, of ze kunnen vol zitten met V-Bucks die je kunt uitgeven aan wat je maar wilt. Om Getaway te vieren, is er op een gegeven moment deze week, een nieuw Wild Card-outfit verkrijgbaar bij de Fortnite winkel. Epic voegt ook een nieuw item toe, de Grappler, dat spelers een nieuwe manier biedt om zich te verplaatsen.

Ga rond met de Grappler

De Grappler is, net als de grijphaak van Batman, gemaakt van een motor, een wc-ontstopper en een touw. Het laat je jezelf hechten aan bergen of gebouwen en geeft je de mogelijkheid om nieuwe terreinen te verkennen. De tool heeft tien ladingen, maar het is onduidelijk of het mogelijk is om ze hervullen.

Heb jij deze items van de Battle Royale-update van dinsdag 4 september al gevonden? Lees ook → ‘Fortnite voor Apple TV in de maak’ (update)

Fortnite gets new Getaway game mode and Grappler item

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  KR1275

  Wanneer bespreken jullie weer eens Apple hardware en software voor de mac. Altijd maar die games. Er is zoveel meer.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  KR1275 op 11 september 2018 08:08
  Wanneer bespreken jullie weer eens Apple hardware en software voor de mac. Altijd maar die games. Er is zoveel meer.

  Woensdag!;-)

 • Profielfoto
  SvS

  Heb jij deze items van de Battle Royale-update van dinsdag 4 september al gevonden? Lees ook → ‘Fortnite voor Apple TV in de maak’ (update)

  Beetje mosterd na de maaltijd, er was weer hoop dat er tòch Apple TV app uit zou komen. (ondanks dat er (update) achter staat, ik zou het niet bijgezet hebben)

  KR1275 op 11 september 2018 08:08
  Wanneer bespreken jullie weer eens Apple hardware en software voor de mac. Altijd maar die games. Er is zoveel meer.

  Hoe vaak zeg je? Er zijn veel meer geruchten over komende producten geplaatst dan dat er over enkele games verteld is.

 • Profielfoto
  KR1275

  ‘Vroeger’ stonden hier ook allerlei reviews van producten, randapparatuur, software, en nog redelijk onpartijdig ook. Allemaal passé. Volgens mij zijn de goede mensen allang bij omt vertrokken en resteert er een handvol pubers met commerciële ongefundeerde berichten. Jammer. Deze site is flink afgezakt. Echt jammer, want ik weet zeker dat er veel gebruikers zijn die meer info willen dan de zoveelste roddel over de nieuwe iphone, promotie van spelletjes of commercieel gelul van Mr. R.