Jan de Raab
Jan de Raab App Store 10 september 2018

High Stakes en de nieuwe gamemodus van Fortnite Battle Royale

Een nieuwe gamemodus maakt sinds vorige week deel uit van Fortnite Battle Royale als onderdeel van het onlangs aangekondigde High Stakes-evenement. Getaway biedt teams de mogelijkheid om te vechten om een kluis met daarin opgesloten prijzen. Dit gaat gepaard met een speciale skins en costumes, nieuwe uitdagingen en het nieuwe Grappler-item.

Epic Games begrijpt dat spelers zich niet kunnen vervelen als een game zich blijft vernieuwen. Dat is dan ook de reden waarom men elke week een nieuwe gamemodus, met een beperkte tijdsduur, introduceert in Fortnite. De gamemodus van deze week is Getaway.

Getaway en de overvallen op Battle Royale

Getaway laat vier kluizen zien, elk gevuld met een prijs, verborgen in de zogenaamde ‘supply drops’ die tijdens de wedstrijd naar beneden vallen. Elk team moet vechten om een kluis in bezit te krijgen. Heb je de kluis eenmaal bemachtigd, dan kun je de prijs claimen, om vervolgens te ontsnappen.

Het is nog niet duidelijk wat voor soort prijzen Epic Games van plan is weg te geven. De kluizen kunnen worden geladen met exclusieve items die je elders niet kunt vinden, of ze kunnen vol zitten met V-Bucks die je kunt uitgeven aan wat je maar wilt. Om Getaway te vieren, is er op een gegeven moment deze week, een nieuw Wild Card-outfit verkrijgbaar bij de Fortnite winkel. Epic voegt ook een nieuw item toe, de Grappler, dat spelers een nieuwe manier biedt om zich te verplaatsen.

Ga rond met de Grappler

De Grappler is, net als de grijphaak van Batman, gemaakt van een motor, een wc-ontstopper en een touw. Het laat je jezelf hechten aan bergen of gebouwen en geeft je de mogelijkheid om nieuwe terreinen te verkennen. De tool heeft tien ladingen, maar het is onduidelijk of het mogelijk is om ze hervullen.

Heb jij deze items van de Battle Royale-update van dinsdag 4 september al gevonden? Lees ook → ‘Fortnite voor Apple TV in de maak’ (update)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
High Stakes en de nieuwe gamemodus van Fortnite Battle Royale
Sluiten