Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 19 september 2018

Evernote in neerwaartse spiraal: forse ontslagronde

Is het einde van de ooit mateloos populaire organiseer-app Evernote nabij? Het bedrijf kampt al geruime tijd met problemen en moet vandaag 15 procent van zijn werknemers ontslaan om te overleven. Volgens de directeur van Evernote blijft de groei achter bij de investeringen in onder andere het personeel.

In een e-mail aan personeel, die TechCrunch heeft gepubliceerd, legt CEO Chris O’Neill uit dat de verwachtingen achterblijven bij de resultaten. Daarom moeten 54 personeelsleden, zo’n 15 procent van het personeelsbestand, weg.

Top Evernote loopt leeg

Op welke afdelingen de ontslagen zijn gevallen, is niet duidelijk. Wel belooft de CEO dat de investeringen in de stabiliteit en functies van de apps en diensten van het bedrijf ongemoeid door zullen gaan. Het rommelt al langer bij de ooit zeer populaire start-up. Onlangs werd nog duidelijk dat een deel van de top van Evernote het bedrijf verliet omdat er geen eind aan de neerwaartse spiraal waar het bedrijf in zit te komen. Het aantal business-to-business-klanten valt naar verluidt vies tegen en de consumententak groeit niet meer.

evernote
Klik/tap voor groter.

Het Amerikaanse blog TechCrunch sprak met medewerkers van de start-up. Zij zeggen dat er al zes jaar geen groei meer is in het aantal betalende accounts en dat zakelijke accounts daarnaast maar mondjesmaat groeien. In een brief aan het personeel sust CEO Chris O’Neill de situatie echter. Hij zegt dat er de afgelopen zes maanden sprake was van 20 procent groei. Bovendien verwacht Evernote dit jaar verwacht af te sluiten met winst onder de streep.

De waarheid zal ongetwijfeld ergens in het midden liggen, maar als gebruiker van de dienst kan het geen kwaad om zo af en toe een export van je data te maken. Al is het maar voor het geval dat…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Evernote in neerwaartse spiraal: forse ontslagronde
Sluiten