Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg App Store 5 september 2018
Leestijd: 2 minuten

Roerige tijden: einde van Evernote is mogelijk aangebroken

Het zijn lastige tijden voor Evernote, de handige organizer-app. Hoe goed de service ook is, achter de schermen gaat het allesbehalve lekker. Zo zijn de business-to-business-abonnementen al flink in prijs verlaagd en zijn volgens TechCrunch de technisch directeur, financieel directeur, Chief Procurement Officer en het hoofd van HR vorige maand opgestapt.

Niet lang nadat technisch directeur Anirban Kundu aangaf Evernote achter zich te laten, stapten ook Vincent Toolan (financieel directeur), Erik Wrobel (CPO) en hoofd van HR Michelle Wagner op. Sindsdien heeft het bedrijf het zwaar en is er gezocht naar vervangend personeel, maar daar hielden de problemen nog niet op.

“Neerwaartse spiraal”

Ranjit Probhu, die in mei van dit jaar als senior vicepresident engineering aan boord kwam, neemt de leiding in het nieuwe team die het stokje moet overnemen van de vertrokken managers. Evernote heeft nu pas bevestigd dat zijn leiders hebben besloten om het bedrijf te verlaten. In de reportage van TechCrunch komt naar voren dat het bedrijf zich in een neerwaartse spiraal richting de afgrond beweegt. De anonieme bronnen meldden: “Dankzij het vertrek van de leiders is het bedrijf enige tijd stuurloos geweest, maar het grote verlies in business-to-business gebruikers is wat Evernote op losse schroeven doet staan.”

De anonieme tipgever noemt de nieuwe ontwikkelingen op z’n zachtst gezegd ‘verrassend’: “De afgelopen zes jaar is het B2B-gebruikersaantal nagenoeg niet gestegen. Evernote bevindt zich momenteel in een Death Spiral en zal daar zeer waarschijnlijk nooit meer uitkomen.” De enterprise-versie van de app is de afgelopen zes jaar ook niet relevant genoeg geweest voor de zakelijke markt.

Het lijkt haast erop dat Evernote nu een wanhopige poging doet om nieuwe gebruikers te winnen. De enterprise-versie die voorheen op jaarbasis nog zeventig dollar kostte is nu verkrijgbaar voor 42 dollar. Dit heeft volgens TechCrunch niets te maken met een liefdadige actieperiode, maar liever een manier om toch nog nieuwe gebruikers te werven. Mocht dit wel werken, is het te verwachten dat de kosten volgend jaar weer richting de zeventig dollar gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roerige tijden: einde van Evernote is mogelijk aangebroken
Sluiten