Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 september 2018

Zo werkt dual-sim met eSIM in de iPhone XS en iPhone XR

De iPhone Xs en iPhone Xr hebben als eerste Apple-smartphones ooit ondersteuning voor twee simkaarten. Apple heeft een eigen kijk op dual-sim, want de iPhone heeft nog steeds maar plaats voor één simkaart. De tweede simkaart is een eSIM. Een virtuele simkaart.

Laten we realistisch zijn, het kan nog lang duren voordat dit in Nederland beschikbaar is. Providers zijn namelijk terughoudend bij het integreren van eSIM-technologie, wat switchen tussen providers aanzienlijk makkelijker zou maken. Toch wordt er door velen naar deze functie uitgekeken. Vandaag geeft Apple meer uitleg over het activeren en gebruiken van twee simkaarten.

eSIM iPhone Xs en iPhone Xr activeren

Het activeren van de eSIM kan via de Instellingen-app. Daar kan onder de mobiele instellingen een tweede telefoonnummer toegevoegd worden. Een mobiele provider die de iPhone Xs en iPhone Xr ondersteunt, geeft je een QR-code die je kunt scannen om de tweede mobiele verbinding te activeren.

e-SIM
Klik/tap voor groter.

Bellen en iMessage met dual-sim

Bellen met een fysieke simkaart en eSIM is erg simpel. Je kunt aan ieder contact een bepaalde lijn toewijzen, handig als je bijvoorbeeld een zakelijk- en privé-nummer hebt en je zakelijke contacten alleen met je zakelijk nummer wil bellen. Bij het openen van de telefoon-app en iMessage kun je ook per gesprek kiezen welk nummer te gebruiken.

iPhone xs iphone xr dual-sim esim
Klik/tap voor groter.

Roaming per simkaart

Ten slotte kun je de roaming-voorkeuren voor elke lijn bepalen. Je kunt op alle twee de lijnen roamen, maar het ook per lijn in- en uitschakelen. De ontvangst van iedere simkaart wordt op het bedieningspaneel getoond, maar ook via kleine balken bovenaan het scherm. Die bevinden zich boven elkaar, wat niet erg praktisch is. Het was echter de enige keuze omdat de ‘notch’ een groot deel van de schermbreedte inneemt.

Dual-sim, dual stand-by

Apple gebruikt een techniek die DSDS (Dual-sim, dual stand-by) heet. Je kunt op beide telefoonnummers gebeld worden en hoeft niet apart te switchen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo werkt dual-sim met eSIM in de iPhone XS en iPhone XR
Sluiten