Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 18 september 2018
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe details over het fiasco van AirPower opgedoken

Komt Apple’s draadloze 3-in-1-lader genaamd AirPower ooit nog op de markt? Nadat de oplaadmat in september van 2017 aangekondigd werd, is het angstvallig stil. Nu zijn er nieuwe details over het interne fiasco bij Apple opgedoken. Er blijken drie fundamentele dingen fout te gaan.

Dat meldt Sonny Dickson, die vaker de hand weet te leggen op gelekte producten en details over apparaten. Hij baseert zijn details op gesprekken met Apple-medewerkers. De iPhone-maker heeft het inmiddels niet meer over AirPower en daarnaast zijn de meeste verwijzingen van de 3-in-1-lader van de site van Apple verdwenen.

Oververhitting en interferentie

Het eerste probleem is een oude bekende. We horen al langer geruchten met betrekking tot oververhitting. De draadloze 3-in-1-lader zit vol met spoelen en die veroorzaken een boel hitte. Apple krijgt die volgens Dickson niet efficiënt afgevoerd.

Daarnaast is er een probleem met interferentie. Je kunt op AirPower drie apparaten op een willekeurige plaats leggen. Om te zorgen dat er altijd genoeg stroom naar een apparaat gaat, gebruikt de mat ongeveer 25 verschillende spoelen die allemaal een ander formaat hebben. Ze veroorzaken volgens Apple-medewerkers echter een boel interferentie die niet snel op te lossen is.

AirPower schema
Uit een eerder aangevraagd patent blijkt hoe AirPower werkt – Klik/tap voor groter.

Software AirPower ook problematisch

Het laatste probleem is softwarematig. Het zou niet lukken om een iPhone, AirPods en Apple Watch die tegelijkertijd om de mat liggen, te laten samenwerken. Daardoor gaat het opladen niet goed. De stroom wordt niet goed verdeeld, waardoor het laden ongelofelijk lang zou gaan duren.

Volgens Dickson is het maar de vraag of AirPower ooit nog uitkomt. Er zouden geluiden opgaan om de draadloze lader compleet te schrappen en een nieuw, minder ambitieus product te ontwikkelen. Eerder kwam de gerespecteerde Apple-blogger John Gruber met een vergelijkbaar verhaal. Reken voorlopig dus voorlopig niet op iets nieuws. (Zie ook → ‘Apple AirPower moet terug naar de tekentafel’)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nieuwe details over het fiasco van AirPower opgedoken
Sluiten