Raymon Mens
Raymon Mens App Store 26 september 2018
Leestijd: 1 minuut

Dark Mode macOS Mojave automatisch inschakelen met nieuwe app

Dark Mode (of ‘donkere modus’) is een van de meest indrukwekkende functies van macOS Mojave. Apple laat je switchen tussen een volledig lichte of donkere look, maar één handige functie ontbreekt. Je kunt de donkere modus niet automatisch laten inschakelen.

Gelukkig biedt de nieuwe app Night Owl uitkomst. Hiermee kun je niet alleen snel tussen de donkere en lichte modus wisselen, maar dit ook automatisch laten gebeuren. Er zijn twee mogelijkheden, allereerst kun je bij zonsopgang en zonsondergang switchen. Het is echter ook mogelijk om een tijd in te stellen.

Night Owl schakelt Dark Mode automatisch

Night Owl nestelt zich in de menubalk van je Mac en doet daar zijn werk. Een leuke easter egg is dat je bij het switchen van en naar Dark Mode ook het geluid van een uil te horen krijgt. Zit je daar niet op te wachten? Dan kun het gewoon via de instellingen uitschakelen. Nog een trucje dat we hebben ontdekt: door rechts op het icoon te klikken, wissel je meteen tussen lichte en donkere modus. Dat kan trouwens ook met de toetsen ‘CMD+L’ en ‘CMD+D’.

Klik/tap voor groter.

Night Owl is gemaakt door de Duitse ontwikkelaar Benjamin Kramser. De app is gratis, maar niet open source. Je kunt ‘m buiten de Mac App Store downloaden via de site van de ontwikkelaar.

→ Zie ook: macOS Mojave: de fascinerende, kleine details van Dark Mode

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dark Mode macOS Mojave automatisch inschakelen met nieuwe app
Sluiten