Night
Night Nieuws 15 september 2018

Batterij iPhone vervangen in 2019 flink duurder

Het zijn drukke dagen voor Apple. Na de uitgebreide aankondiging van de nieuwe iPhones en Apple Watch heeft het bedrijf echter nóg een aankondiging gedaan.

De nieuwe prijzen voor een vervangende iPhone batterij zijn bekend gemaakt en vanaf januari 2019 zullen deze flink omhoog gaan.

iPhone batterij
Prijzen voor batterijvervanging van iPhones gaan flink omhoog (klik/tap voor groter).

Met name de prijs van het in januari 2017 geïntroduceerde batterijvervangingsprogramma voor oudere iPhones schiet flink omhoog. Met een verhoging van 20 euro gaat vervanging komend jaar 49 euro kosten. Toch blijft er nog wel een korting van kracht. De normale prijs voor de vervanging van een batterij was namelijk 89 euro.

De vervanging van de batterij in een iPhone X gaat weer terug naar het oude bedrag van 69 euro. Dit bedrag ben je ook kwijt bij de allernieuwste iPhones Xs, Xs Max en Xr. De prijs bij oudere, nog wel ondersteunde iPhones blijft onveranderd op 89 euro staan.

In het onderstaande overzicht kun je zien welke kosten Apple in rekening gaat brengen bij vervanging van de accu.


Batterij vervangen?

Als je nog van de gelegenheid gebruik wil maken om je batterij te laten vervangen, dan raden wij aan dit dan nog voor het einde van het jaar te laten doen. Wil je weten of jouw iPhone onder het vervangingsprogramma valt of dat het al dan niet nodig is om je batterij te laten vervangen, lees dan even dit artikel. Hierin staat alle informatie en lees je ook hoe je je batterij gemakkelijk kunt controleren. Dit laatste kun je overigens ook doen met de gratis app Coconut Battery.

Prijzen van een batterijvervanging van andere iDevices, waaronder de iPad, blijven verder gewoon ongewijzigd.

Schermreparatie wel goedkoper

Tegenover deze prijsverhogingen rekent Apple gelukkig ook lagere prijzen voor bepaalde reparaties. Zo gaan de kosten voor het vervangen van een scherm naar verluid komend jaar wel iets omlaag.

Reageer op artikel:
Batterij iPhone vervangen in 2019 flink duurder
Sluiten