Zo installeer je Apple Watch-updates aanzienlijk sneller

Apple rmens 17 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Het zal bezitters van een Apple Watch vast zijn opgevallen dat het installeren van watchOS-updates altijd lang duurt. Die traagheid komt voornamelijk omdat de Watch zijn updates niet direct kan downloaden. Je iPhone moet de update eerst downloaden en daarna naar de Apple Watch sturen.

Dat versturen van de update gaat via Bluetooth en dát zorgt voor de traagheid. Je kunt het updaten aanzienlijk versnellen door de overdracht via Wi-Fi te forceren. Dat doe je als volgt.

Apple Watch sneller updaten

Om de overdracht van updates via Wi-Fi in plaats van Bluetooth te forceren, begin je gewoon met het installeren van de update. Schakel terwijl het venster de melding “Downloaden naar Watch…” geeft, Bluetooth uit. Niet eerder. Let ook op dat je dit via het Instellingen-menu van iOS doet en niet via het bedieningspaneel. Anders wordt de verbinding met je Apple Watch niet verbroken.

Klik/tap voor groter.

Je iPhone zal je vervolgens laten weten dat het inschakelen van Wi-Fi en Bluetooth vereist is. Deze melding kun je gewoon annuleren. De update zal vervolgens via Wi-Fi van je iPhone naar je Apple Watch gestuurd worden en daardoor veel eerder afgerond zijn. De Wi-Fi-verbinding is namelijk aanzienlijk sneller dan Bluetooth. Vergeet echter niet na het installeren Bluetooth weer in te schakelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen