Niet aan te slepen: Apple Watch Series 4 groter succes dan verwacht

Door: Raymon Mens - 24 reacties
Apple Watch Series 4 drager

Het is de wereld op zijn kop. Een paar dagen na de verkoopstart van de iPhone Xs is het mogelijk om de meeste nieuwe toestellen zonder vertraging in de (online) Apple Store te kopen. De Apple Watch Series 4 is daarentegen niet aan te slepen. Hij is iedere dag in de fysieke Apple Store uitverkocht en in de Online Apple Store worden bestellingen pas over een maand geleverd.

Is de Apple Watch Series 4 zo’n doorslaand succes? Het lijkt er wel op. Volgens het Taiwanese DigiTimes, dat goede contacten met Apple’s leveranciers heeft, draait de productie op volle toeren, maar het is niet genoeg.

Apple Watch Series 4

De Apple Watch Series 4 wordt geproduceerd door Quanta Computer, een van Apple’s vaste onderaannemers. De fabrieken draaien op volle capaciteit, maar Apple is naar verluidt genoodzaakt om een tweede productiepartner in te schakelen. Ook het Taiwanese Compal Electronics gaat de nieuwe smartwatch met groter scherm en ECG-functie produceren. Anders kan niet aan de vraag worden voldaan.

Apple Watch Series 4 in store
Klik/tap voor groter.

Of de Apple Watch Series 4 écht zo’n succes is, zal tijdens de kwartaalcijfers van Apple moeten blijken. Apple rapporteert in tegenstelling tot de iPhone en iPad niet direct hoeveel smartwatches verkocht zijn. De Watch valt samen met onder andere de AirPods, Beats, HomePod en Apple TV in de categorie ‘andere producten’. Als het zo door gaat, kan die de verkoop van de iPad en Mac wel eens gaan overtreffen. (Zie ook ➝ Reviews Apple Watch Series 4: zo goed, bijna onmisbaar)

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  MJNZ

  Heb m al sinds vrijdag.. geweldig apparaat!

 • Profielfoto
  Sjors

  Kan je hem gewoon ‘s ochtends bij de Apple Store halen? Ö werkt dit ook bij Amac’s?

 • Profielfoto
  ArMac

  Heb ‘m zondag besteld. Verwachtte levertijd is 22-29 oktober. Flinke tegenvaller idd.

 • Profielfoto
  queenfan

  Ik wacht wel tot ergens in november/december.

 • Profielfoto
  plhsnt

  Ik zat op vrijdag om 9 uur achter mijn laptop. Het duurde nog een paar minuten langer, maar ik HAD alle modellen XS, XS Max en de Apple Watch gewoon kunnen bestellen. Een half uur later ook nog gewoon.
  Dat was echt anders dan voorgaande jaren.
  Nu is de watch misschien wat lastiger verkrijgbaar, maar Ik ben ervan overtuigd dat de levertijd daarvan ook wel mee gaat vallen.

  Eergisteren toch nog maar even de XS Max 64 GB besteld. Gisteren gewoon binnen.

  Die Watch loopt ook wel los denk ik. Of we zijn Apple met zijn allen echt aan het verrassen.

  Wel jammer overigens dat de providers hier niet aan esim (en Apple pay) doen. Dat ligt echt aan onze providers en banken. Als dat gewoon zou werken hoefde ik geen portemonnee meer mee te nemen. En kan ik zelfs mijn iPhone af en toe thuis laten.

 • Profielfoto
  MJNZ

  Ik had afgelopen donderdag een besteld en geselecteerd dat ik hem bij de mediamarkt winkel wilde afhalen. Toen kwam ik dus op de wachtlijst voor de winkelvoorraad en zodoende kon ik hem vrijdag’s al ophalen..

 • Profielfoto
  xaddict

  Als het daadwerkelijk zo’n succes is kun je er gif op innemen dat de Apple watch volgend jaar standaard 50 tot 100$ duurder zijn dan dit jaar. En de Evt toevoeging van “pro” in de naam

 • Profielfoto
  Spinozo

  Ik hoop het xaddicr! Dan hoef ik volgend jaar minder lang te wachten…

 • Profielfoto
  xaddict

  Haha

 • Profielfoto
  midas

  Wil minder tijd op schermen doorbrengen, en heb toch t idee dat met een horloge om je pols ik de hele dag getriggerd word om te kijken

 • Profielfoto
  Papjes

  Hoe voelt dat nu, met zo’n baksteen om je pols?

 • Profielfoto
  McMeller

  De tijd dat ik alles op de eerste dag van pre-order om 9:02 besteld moest hebben en bij de eerste lichting wou zitten ligt wel achter me. Ik wil hem nog steeds graag hebben en ben hem afgelopen weekend even wezen bekijken in de Apple Store, maar ik ga hem daar gewoon op een rustig moment kopen zodra ze in voorraad zijn. Liefst tegelijk met de iPhone Xr, dus ik reken op begin november.

 • Profielfoto
  SvS

  Is het nog een dingetje dat na een tijdje in een la belandt? Of gebruiken mensen het lange tijd intensief? Kan je ook berichten van WhatsApp op lezen? Dat is niet echt duidelijk. iMessage wel, maar alternatieve chatapps dan?

 • Profielfoto
  jasper050

  Ik liep 21 September om 07:45 de deur van het Grand Central uit met mijn nieuwe Apple Watch.

  @SvS Als je de meldingen goed heb ingesteld krijg je ook WhatsApp berichten op je Watch.

 • Profielfoto
  sanderman

  @SvS: in een la belandt??? Ik heb een Stainless Steel Series 2, en sinds aanschaf in februari 2017 heb ik het ding elke dag om. Ik lees EN beantwoord Whatsapp, Instagram, en iMessage berichten, draai inmiddels een vloeiend Watch OS 5.0, heb zo’n 15 verschillende bandjes, ga er mee sporten (hardlopen), luister er muziek op (ook zonder telefoon, want de afspeellijsten worden allemaal automatisch bijgewerkt) met m’n Airpods, en haal elke dag m’n doelen.

  Deze verdwijnt nog lang niet in een la. Als ik volgend jaar nog ergens een keer geld over heb, komt er misschien een series 4. Maarja, wanneer heb je 600 euro over… (want ik wil wel weer een Stainless Steel)

 • Profielfoto
  pippen2

  Ik heb de Watch ook al jaren en doe het iedere dag om. Als je ‘m niet om hebt, mis je het echt wel. Al is het maar dat m’n telefoon lekker stil is. Die maakt geen geluid meer als je een Apple Watch om hebt. Je voelt aan je pols wel wanneer er een bericht binnen komt.

  En inderdaad: WhatsApp berichten krijg je ook gewoon binnen (eigenlijk alle notificaties kan je op de Watch binnen krijgen). Je kunt dan beantwoorden met spraak naar tekst.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Mijn Apple Watch 4 vandaag binnengekregen ter vervanging van mijn series 3. Scherm is echt prachtig. Dit is duidelijk geen S upgrade:)

  Wel jammer dat Apple Pay (via Bunq) niet vanuit de back-up teruggezet wordt. Moet het dus zonder Apple Pay op de Apple Watch doen want het is niet meer te activeren. Goede reden om mijn iPhone nog even niet te upgraden want dan ben ik het vast helemaal kwijt.

 • Profielfoto
  iGuy

  plhsnt op 26 september 2018 21:29
  Ik zat op vrijdag om 9 uur achter mijn laptop. Het duurde nog een paar minuten langer, maar ik HAD alle modellen XS, XS Max en de Apple Watch gewoon kunnen bestellen. Een half uur later ook nog gewoon.
  Dat was echt anders dan voorgaande jaren.
  Nu is de watch misschien wat lastiger verkrijgbaar, maar Ik ben ervan overtuigd dat de levertijd daarvan ook wel mee gaat vallen.

  Eergisteren toch nog maar even de XS Max 64 GB besteld. Gisteren gewoon binnen.

  Die Watch loopt ook wel los denk ik. Of we zijn Apple met zijn allen echt aan het verrassen.

  Wel jammer overigens dat de providers hier niet aan esim (en Apple pay) doen. Dat ligt echt aan onze providers en banken. Als dat gewoon zou werken hoefde ik geen portemonnee meer mee te nemen. En kan ik zelfs mijn iPhone af en toe thuis laten.

  Dit ligt denk ik niet echt aan ‘onze’ providers en banken. Bunq had vorig jaar al Apple Pay werkend maar dit is toch ‘om onbekende reden’ weer teruggedraaid. Vrijwel elke bank heeft ook mobiel betalen voor Android, dus denk dat ze zelf Apple Pay wel willen omarmen. En e-sim, tja, dat is nou eenmaal niet echt de standaard momenteel, tussen alle normale dual sims. Zou wel gek zijn als ineens elke fabrikant lightning connectoren ging gebruiken gewoon ‘omdat Apple het doet’..

 • Profielfoto
  Simo Bouguerrogh

  Ik snap totaal niet dat de Apple watch zo hype is hier in Nederland. De belangrijkste functie werkt hier amper de 4G functie!

 • Profielfoto
  Yosemite

  De 4G functie is ook verre van de belangrijkste functie van de Apple Watch.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  De Apple Watch is gewoon fashion.

  Aan mij niet besteed. Een gadget, dat maar drie dagen mee gaat.

  En na twee jaar old fashion is.

  Maar een ieder, die er één heeft gekocht veel plezier er mee

 • Profielfoto
  RJG

  Ding vol stoppen met medische sensors dan gaat dit de iPhone’s Overtreffen.

 • Profielfoto
  Macinzon

  iGuy op 27 september 2018 16:11

  plhsnt op 26 september 2018 21:29
  Ik zat op vrijdag om 9 uur achter mijn laptop. Het duurde nog een paar minuten langer, maar ik HAD alle modellen XS, XS Max en de Apple Watch gewoon kunnen bestellen. Een half uur later ook nog gewoon.
  Dat was echt anders dan voorgaande jaren.
  Nu is de watch misschien wat lastiger verkrijgbaar, maar Ik ben ervan overtuigd dat de levertijd daarvan ook wel mee gaat vallen.

  Eergisteren toch nog maar even de XS Max 64 GB besteld. Gisteren gewoon binnen.

  Die Watch loopt ook wel los denk ik. Of we zijn Apple met zijn allen echt aan het verrassen.

  Wel jammer overigens dat de providers hier niet aan esim (en Apple pay) doen. Dat ligt echt aan onze providers en banken. Als dat gewoon zou werken hoefde ik geen portemonnee meer mee te nemen. En kan ik zelfs mijn iPhone af en toe thuis laten.

  Dit ligt denk ik niet echt aan ‘onze’ providers en banken. Bunq had vorig jaar al Apple Pay werkend maar dit is toch ‘om onbekende reden’ weer teruggedraaid. Vrijwel elke bank heeft ook mobiel betalen voor Android, dus denk dat ze zelf Apple Pay wel willen omarmen. En e-sim, tja, dat is nou eenmaal niet echt de standaard momenteel, tussen alle normale dual sims. Zou wel gek zijn als ineens elke fabrikant lightning connectoren ging gebruiken gewoon ‘omdat Apple het doet’..

  Ik denk wel dat het aan de banken ligt. Ze zijn naïef en willen het allemaal met hun eigen snufjes doen (contactloos betalen etc.). Daarnaast zoekt Apple denk ik een ‘grote’ fysieke bank om het goed marketing technisch te introduceren, en om eerder genoemde reden willen de banken niet mee doen. Bunq is nog (niet) groot genoeg (en daarnaast een mobiele bank). Waarom ik dit denk? Apple Pay via Bunq (Nederlands bedrijf) werkt namelijk gewoon voor de inwoners in Italië en Spanje, en is daar vaak de derde bank die het beschikbaar heeft gesteld na twee andere grote banken.

 • Profielfoto
  freewel

  Mijn ervaring was dat er nog meer dan genoeg beschikbaar zijn, ben woensdag naar de apple store adam gegaan, daar was ie gewoon op voorraad