Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 september 2018
Leestijd: 1 minuut

Niet aan te slepen: Apple Watch Series 4 groter succes dan verwacht

Het is de wereld op zijn kop. Een paar dagen na de verkoopstart van de iPhone Xs is het mogelijk om de meeste nieuwe toestellen zonder vertraging in de (online) Apple Store te kopen. De Apple Watch Series 4 is daarentegen niet aan te slepen. Hij is iedere dag in de fysieke Apple Store uitverkocht en in de Online Apple Store worden bestellingen pas over een maand geleverd.

Is de Apple Watch Series 4 zo’n doorslaand succes? Het lijkt er wel op. Volgens het Taiwanese DigiTimes, dat goede contacten met Apple’s leveranciers heeft, draait de productie op volle toeren, maar het is niet genoeg.

Apple Watch Series 4

De Apple Watch Series 4 wordt geproduceerd door Quanta Computer, een van Apple’s vaste onderaannemers. De fabrieken draaien op volle capaciteit, maar Apple is naar verluidt genoodzaakt om een tweede productiepartner in te schakelen. Ook het Taiwanese Compal Electronics gaat de nieuwe smartwatch met groter scherm en ECG-functie produceren. Anders kan niet aan de vraag worden voldaan.

Apple Watch Series 4 in store
Klik/tap voor groter.

Of de Apple Watch Series 4 écht zo’n succes is, zal tijdens de kwartaalcijfers van Apple moeten blijken. Apple rapporteert in tegenstelling tot de iPhone en iPad niet direct hoeveel smartwatches verkocht zijn. De Watch valt samen met onder andere de AirPods, Beats, HomePod en Apple TV in de categorie ‘andere producten’. Als het zo door gaat, kan die de verkoop van de iPad en Mac wel eens gaan overtreffen. (Zie ook ➝ Reviews Apple Watch Series 4: zo goed, bijna onmisbaar)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Niet aan te slepen: Apple Watch Series 4 groter succes dan verwacht
Sluiten