Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 september 2018

Apple Watch Series 4 van binnen: grotere accu en meer

De Apple Watch Series 4 is nu een aantal dagen te koop en ontsnapt niet aan iFixit. De website die zich specialiseert in het repareren van producten, is ook heel goed in een teardown. Daarbij worden producten aan de binnenkant bekeken.

De Series 4 is niet alleen aan de buitenkant een grote vernieuwing, ook aan de binnenkant is duidelijk te zien dat Apple het maken van een smartwatch nu écht onder de knie heeft. iFixit vond een grotere accu, een structureel beter ontwerp en meer.

Apple Watch Series 4 heeft grotere accu

Hoewel de nieuwe Apple Watch dunner is, heeft Apple er toch een iets grotere accu in weten te stoppen. De accucapaciteit van het 44mm-model is 291.8 mAh. Dat is iets meer dan 279 mAh van de grote Apple Watch Series 3, die nog 42mm was. Ga je die grotere accu in de praktijk merken? Waarschijnlijk niet, want het scherm is groter en dat vraagt ook iets meer accu. Bovendien is de toename in accucapaciteit niet enorm groot.

Klik/tap voor groter.

Betere constructie, minder lijm

Volgens iFixit snapt Apple dit jaar pas echt hoe je een smartwatch maakt. Het bedrijf is normaal erg kritisch op het gebruik van lijm, maar vond in de Apple Watch Series 4 vooral schroeven en minder lijm. Dat toont aan dat Apple nu in de vingers heeft hoe je op kleine schaal producten maakt die toch goed in elkaar zitten. Dit is een zeldzaam compliment dat iFixit niet snel aan Apple zal geven. Niet alleen de buitenkant van de Apple Watch is dus volwassen, ook aan de binnenkant mag het nu een product dat aan alle Apple-standaarden voldoet heten.

Grotere speaker en taptic engine

Het is verder erg duidelijk waar Apple de prioriteit bij dit model heeft gelegd. Er is veel ruimte opgeofferd voor een grotere speaker en grotere taptic engine. De claim dat de speaker 50 procent luider is, klopt als je naar de afmetingen kijkt zeker. Ook de taptic engine, die voor trillen en tikken zorgt, is groter geworden. De trilmotor moet nu ook bij het bewegen van de digital crown tikjes geven.

Apple had er ook voor kunnen kiezen om een aanzienlijk grotere accu te integreren, maar heeft duidelijk voor extra functionaliteit gekozen.

Klik/tap voor groter.

Nu weet je hoe de Apple Watch van binnen in elkaar zit. Het is echter nog veel interessanter om de werking in het dagelijks leven onder de loep te nemen. De eerste reviews van de Amerikaanse pers geven je een idee. (Zie → Reviews Apple Watch Series 4: zo goed, bijna onmisbaar)

Reageer op artikel:
Apple Watch Series 4 van binnen: grotere accu en meer
Sluiten