Apple Watch Series 4 van binnen: grotere accu en meer

Door: Raymon Mens - 5 reacties

De Apple Watch Series 4 is nu een aantal dagen te koop en ontsnapt niet aan iFixit. De website die zich specialiseert in het repareren van producten, is ook heel goed in een teardown. Daarbij worden producten aan de binnenkant bekeken.

De Series 4 is niet alleen aan de buitenkant een grote vernieuwing, ook aan de binnenkant is duidelijk te zien dat Apple het maken van een smartwatch nu écht onder de knie heeft. iFixit vond een grotere accu, een structureel beter ontwerp en meer.

Apple Watch Series 4 heeft grotere accu

Hoewel de nieuwe Apple Watch dunner is, heeft Apple er toch een iets grotere accu in weten te stoppen. De accucapaciteit van het 44mm-model is 291.8 mAh. Dat is iets meer dan 279 mAh van de grote Apple Watch Series 3, die nog 42mm was. Ga je die grotere accu in de praktijk merken? Waarschijnlijk niet, want het scherm is groter en dat vraagt ook iets meer accu. Bovendien is de toename in accucapaciteit niet enorm groot.

Apple Watch Series 4 accu
Klik/tap voor groter.

Betere constructie, minder lijm

Volgens iFixit snapt Apple dit jaar pas echt hoe je een smartwatch maakt. Het bedrijf is normaal erg kritisch op het gebruik van lijm, maar vond in de Apple Watch Series 4 vooral schroeven en minder lijm. Dat toont aan dat Apple nu in de vingers heeft hoe je op kleine schaal producten maakt die toch goed in elkaar zitten. Dit is een zeldzaam compliment dat iFixit niet snel aan Apple zal geven. Niet alleen de buitenkant van de Apple Watch is dus volwassen, ook aan de binnenkant mag het nu een product dat aan alle Apple-standaarden voldoet heten.

Grotere speaker en taptic engine

Het is verder erg duidelijk waar Apple de prioriteit bij dit model heeft gelegd. Er is veel ruimte opgeofferd voor een grotere speaker en grotere taptic engine. De claim dat de speaker 50 procent luider is, klopt als je naar de afmetingen kijkt zeker. Ook de taptic engine, die voor trillen en tikken zorgt, is groter geworden. De trilmotor moet nu ook bij het bewegen van de digital crown tikjes geven.

Apple had er ook voor kunnen kiezen om een aanzienlijk grotere accu te integreren, maar heeft duidelijk voor extra functionaliteit gekozen.

Apple Watch Series 4 speaker
Klik/tap voor groter.

Nu weet je hoe de Apple Watch van binnen in elkaar zit. Het is echter nog veel interessanter om de werking in het dagelijks leven onder de loep te nemen. De eerste reviews van de Amerikaanse pers geven je een idee. (Zie → Reviews Apple Watch Series 4: zo goed, bijna onmisbaar)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  mattie2

  Nu je overal berichten ziet dat de apple watch eindelijk volwassen is geworden toch steeds meer geneigd om een apple watch aan te schaffen.

  Maar wat doen jullie dagelijks met je watch?

   

 • Profielfoto
  defores

  Op gebied van smartwatch zal het wel volwassen zijn maar die dingen kan ik al op de iPhone. Op gebied van sport heb ik juist de Apple Watch links laten liggen en ben ik voor de Garmin Fenix reeks gegaan welke daar weer uitblinkt.

  Sport je serieus dan zal de keuze van een Garmin/Suunto misschien beter liggen. Sport je wat minder dan zullen Fitbit en de Apple Watch wel voldoen.

  Ben je meer van apps e.d. dan zal Apple Watch wel de juiste keuze zijn en ligt er maar net aan of je een iPhone hebt of Android.

 • Profielfoto
  mr_viking

  mattie2 op 24 september 2018 17:46
  Nu je overal berichten ziet dat de apple watch eindelijk volwassen is geworden toch steeds meer geneigd om een apple watch aan te schaffen.

  Maar wat doen jullie dagelijks met je watch?

   

  Gebruik hem voor: tijd, meldingen (o.a. Voetbal), berichtjes, bijhouden van m’n workouts, checken of er een bui aan komt en siri (lampen uitzetten als ik op bed ga bijv) en als slaaptracker/wekker (tril ipv geluid). Heel chill alleen sommige apps zijn ruk en ’t aanbod is ook niet geweldig. Ik vind het heel fijn omdat je snel notificaties ziet en niet direct je telefoon in de hand hebt en dan toch maar weer ff facebook/insta checkt…

   

  Ontopic: ben heel benieuwd of de Europese versie ook de hardware voor ECG heeft!

 • Profielfoto
  tuuur

  Ik ben zeer tevreden over de Apple watch omdat je door kleine dingetjes toch net wat beter leeft. Zo ben ik zonder dat ik extreem anders ben gaan leven toch 10kg afgevallen en dat is echt super ??
  Verder komt het regelmatig voor dat ik een berichtje van iMessage, Telegram of Facebook Messenger krijg en die gemakkelijk gewoon met de Apple watch kan beantwoorden ipv eerst mijn iPhone uit m’n zak te halen en dit scheelt iedere keer toch weer wat gedoe. En zo zijn er wel meer zaken die je met de watch kunt doen ipv iedere keer naar je iPhone te grijpen en daarom kan ik het iedereen aanbevelen.

 • Profielfoto
  kasuja

  Ik zou er graag een hebben die zonder het bezit van een iPhone (of ander merk) kan bellen.

  Alleen nog de Apple Watch op zak en bellen en gebeld kunnen worden.