Gamen op Apple TV: deze RPG’s zijn de moeite waard

Door: Jan de Raab - 3 reacties
Apple TV games, RPG

Met Apple TV kun je meer alleen Netflix kijken, het is een multifunctioneel entertainmentsysteem waarmee je ook games kunt spelen. RPG’s bijvoorbeeld. Role Playing Games (RPG’s) zijn zo gevarieerd dat het moeilijk is om er maar een paar op te noemen. Dat je met het spelen van RPG’s urenlang zoet kan zijn, is een understatement: ze zijn ongeëvenaard!

Natuurlijk heeft iedereen een of meerdere favoriete RPG’s. Wellicht speel je (sommige van) deze games als, maar deze zijn zonder twijfel de moeite waard:

Transistor

Moderne RPG’s zijn er genoeg, maar geen enkele is zo bijzonder als Transistor. Uiteraard, smaken verschillen, maar in grote lijnen stijgt deze uit boven het gemiddelde. De sciencefiction-/actiegame van Supergiant Games geeft je de opdracht om door een futuristische electro-punkstad met een mystiek wapen te lopen en je vijanden te slim af te zijn en te verslaan. Hoewel de game korter is dan het gemiddelde Final Fantasy-spel, boeit en biedt Transistor toch veel replay-waarde met zijn speurtochten en power-ups.

Oceanhorn

Oceanhorn komt het dichtst in de buurt van een echt Zelda-spel dat je waarschijnlijk ooit op je iPhone en iPad zult hebben gespeeld. Als je het speelt met een MFI-gecertificeerde gamecontroller, vergeet je gemakkelijk dat je zelfs een mobiel spel op je Apple TV speelt!

In Oceanhorn is het de bedoeling dat je volwassen wordt. De opdracht: ga op zoek naar je vader met alleen zijn oude notitieboekje en een mysterieuze ketting om je te begeleiden. Je vaart over de Uncharted Seas, lost puzzels op, vecht tegen monsters, leert magie en verzamelt schatten, terwijl je speelt om de geheimen van Arcadia en het zeemonster Oceanhorn te ontdekken.

De kleurrijke graphics, de leuke gevechtsstijl en uitdagende puzzels, zorgen ervoor dat dit avontuur goed aanvoelt. Het hele verhaal achter de RPG is behoorlijk lang, maar zeker niet saai. Goed voor urenlang speelplezier dus.

Evoland 2

Het vervolg op Evoland met één groot verschil: het is nog leuker, interessanter en uitdagender. Evoland 2 onderzoekt opnieuw de geschiedenis van videogames in een prachtig avontuur dat steeds meer verandert naarmate het verhaal vordert.

Je begint als een kleurloos 2D-figuur in een ouderwetse 2D-omgeving die sterk doet denken aan een originele Nintendo GameBoy-game. De besturing is eenvoudig en de verteller leidt je rond, maar hoe meer je onderzoekt en leert, hoe meer dingen aan het spel worden toegevoegd. Binnen no-time ben je niet langer kleurloos en vecht je in een 3D-landschap met monsters en voltooi je opdrachten. Met meer dan 20 uur aan speeltijd is dit epische avontuur een gigantisch eerbetoon aan de geschiedenis van videogames. In alle opzichten een unieke ervaring.

Dungeon Hunter 5

Dungeon Hunter is prachtig. Speel in de campagnemodus en jaag op monsters via 69 missies, of speel in coöp-modus met maximaal drie andere spelers en vecht je een weg van kerker naar kerker. Je kunt zelfs vrienden als bondgenoten aannemen om je te helpen. Je moet ook verdedigen, vlaruimten creëren en sterkere verdedigingen bouwen, zodat niemand je kostbare goud jat.

Er zijn honderden personage-mogelijkheden, dus als je echt gek bent op RPG’s, zou deze game zeker op je Apple TV moeten staan. Vooral omdat’ie gratis is!

Meer games voor de Apple TV

Hou je niet van RPG’s? Geen nood! Lees hier dan welke andere gamegenres je nog meer kunt spelen op Apple TV.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Richard74

  Zal eens kijken, ik speel eigenlijk nooit op de Apple TV. Vond er weinig leuke spellen tussen zitten, maar misschien dat het aanbod inmiddels verbeterd is.

 • Profielfoto
  bassbug

  Heb een Apple TV 3. Kan je met de simpele afstandbediening zo’n RPG spelen dan?…

 • Profielfoto
  Bremsy

  bassbug op 17 september 2018 16:52
  Heb een Apple TV 3. Kan je met de simpele afstandbediening zo’n RPG spelen dan?…

  Alleen op de apple tv 4(K)