De populariteit van Apple neemt toe, ook onder dieven

Door: Jan de Raab - 6 reacties
Apple dieven

Apple producten blijven een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen. Dat geldt niet alleen voor de consument die de kwaliteit van de Apple producten weet te waarderen, ook het dievengilde heeft een bijzondere belangstelling voor Apple.

Voor de vijfde keer in een periode van twee weken is een Apple Store in de Bay Area het slachtoffer geworden van een overval;. Saillant detail: het is de vierde keer dat deze winkel bezoek kreeg van niet-betalende bezoekers. In een luttele 30 seconden werd er voor ongeveer 50.000 dollar aan producten ontvreemd. ABC7News meldt dat de meest recente diefstal plaatsvond in de Apple Store in Burlingame, afgelopen zondagochtend.

In amper 30 seconden een Apple Store leeghalen

De politie van Burlingame zegt dat vier dieven op zaterdagavond om ongeveer 11:25 uur de winkel hebben bezocht op Burlingame Avenue. ‘Ze namen alle telefoons uit de displays net als alle aanwezige computers. De beveiligingskabels knipten ze door midden en namen de spullen mee. De gehele overval duurde nog geen 30 seconden.” Aldus Robert Boll van de politie in Burlingame.

Volgens de politie hebben de overvallers voor ongeveer 50.000 dollar aan goederen gestolen. Ze renden naar een vluchtauto, vermoedelijk een Volvo S70. De gezichten van de verdachte werden bedekt door hun hoodies met capuchon. De politie gelooft dat dezelfde dieven verantwoordelijk zijn voor alle vijf invallen en hebben bewakingsbeelden vrijgegeven in de hoop dat mensen de verantwoordelijke personen zullen herkennen.

Apparatuur is onbruikbaar

De Apple Store in Burlingame is in november vorig jaar nog gerenoveerd en met het huidige Apple Store-ontwerp up-to-date gebracht. De Apple apparaten die in de winkel aanwezig zijn, worden enkel gebruikt als demonstratiemodellen. Ze worden automatisch onbruikbaar zodra ze buiten het bereik van de wifi in de winkel kopmen. Het is echter goed mogelijk dat dieven de apparaten kunnen verkopen aan mensen die ze niet controleren op defecten.

Thieves hit 5th Bay Area Apple Store in a fortnight, grab $50k’s worth of products

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Ongelooflijk, geen hond die enige moeite doet.

 • Profielfoto
  Melle

  Pivni Pes. Ongelofelijk dat jij nog denkt dat het normaal zou dat iemand iets doet. Meer zelfs de kans dat jij iets zou doen, als je daar bent, is praktisch onbestaande ( tenzij je toevallig een heel plichtsbewuste agent bent in burger of een superheld op vakantie)

 • Profielfoto
  Melle

  *normaal zou zijn…

 • Profielfoto
  html-junky

  Pivni Pes op 6 september 2018 15:06
  Ongelooflijk, geen hond die enige moeite doet.

  Spullen zijn vervangbaar, die mensen niet…

 • Profielfoto
  Frans

  Voor de vijfde keer in een periode van twee weken is een Apple Store in de Bay Area het slachtoffer geworden van een overval;. Saillant detail: het is de vierde keer dat deze winkel bezoek kreeg van niet-betalende bezoekers.

  Uhm, is die winkel nu 5 of 4 keer beroofd?  🤔

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  @Melle op 6 september 2018 16:05
  @html-junky op 6 september 2018 22:30

  Ver van jullie bed zeker?
  Die gasten weten dat ook, daarom hebben ze vrij spel.
  Als iedereen zich bij de uitgang verzameld zo dat ze er niet uit kunnen ben je samen sterk.

  Maar ja, deze mentaliteit is er een aantal jaar geleden ook een meisje verdronken.
  Mensen stonden in hun zwembroek langs de kant te kijken van o wat erg, geen hond die er in sprong om dat meisje te reden.

  Lekker zo in het leven staan helden, dan komt het vast goed met de mensheid.