85.000 stukjes: Apple Park met LEGO nagebouwd

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Grote uitdagingen schrikken LEGO-fans vaak niet af, maar dit is oprecht indrukwekkend. Apple Park is volledig in LEGO nagemaakt door een enthousiaste architectuur-fan uit New York. Hij heeft het Apple-hoofdkantoor en de omgeving volledig nagemaakt. Er waren maar liefst 85.000 stukjes nodig. Inclusief 1.647 boompjes.

Het Lego-model heeft twee jaar gekost om te maken en weegt ruim 35 kilo. Het plastic model van Apple Park beslaat een oppervlakte van ongeveer drie vierkante meter. De aandacht voor detail is indrukwekkend.

Gebaseerd op Drone-beelden Apple Park

De bouw van het model begon in juni 2016 en de maker, die zich op Flickr Spencer R. noemt, heeft zich grotendeels op drone-beelden gebaseerd. Normaal bouwt hij vooral wolkenkrabbers, maar Apple Park kan gezien worden als horizontale wolkenkrabber.

Apple Park Lego overzicht
Het totale project neemt ongeveer drie vierkante meter in – Klik/tap voor groter.
Apple Park Lego Ring Binnen
De binnentuin in de ring – Klik/tap voor groter.
Apple Park Lego zoom
Ramen en bomen – Klik/tap voor groter.

LEGO met details

De details zijn erg indrukwekkend. Bijvoorbeeld het Steve Jobs-theater, waar Apple tegenwoordig zijn nieuwe producten onthult. Ook de parkeergarage is is met grote precisie nagebouwd.

Apple Park Lego Steve Jobs Theater
Het ingang van het Steve Jobs-theater – Klik/tap voor groter.
Apple Park Lego Parkeergarage
Parkeergarage – Klik/tap voor groter.

Apple’s nieuwe campus heeft in de echte wereld een oppervlak van 261.000 m2 en is gebouwd op 40 hectare grond. Voor medewerkers is er een fitnesscentrum van 2300m2, en een kantine waar 3000 werknemers kunnen lunchen. Het park bevat meer dan drie kilometer aan wandel- en hardlooproutes voor werknemers. In de ring van het gebouw is een binnenuit met boomgaarden, grasland en een grote vijver. Meer foto’s van het LEGO-model zijn op Flickr te bekijken.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Olieboer

  Die Tele 2 reclame eronder is echt bizar, ik kan weinig sites waar er zulke enorme reclames getoond worden, tegelijkertijd verschijnt er rechtonder nog een filmpje van een skeeleraar…..

 • Profielfoto
  Paulkwee

  Jaa helemaal meer eens, zag t al bij meer berichten… totaal geen content wat we willen lezen maar ons zo word opgedrongen. Maarja t zal waarschijnlijk lekker veel geld voor hun opleveren

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dit is niet iets waar ik invloed op heb. Maar kan mensen die over advertenties klagen ook geen ongelijk geven en een adblocker zorgt voor enorm veel rust.

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  De Lego Maseratie rijdend op ware grootte was veel mooier, de Maseratie reklame kwam me wel goed uit… wat wil je, 420 km. p/u met 1400 pk.

 • Profielfoto
  Laurens

  Ik neem aan dat je op de Bugatti Chiron doelt? Die is gebouwd door Bugatti en LEGO zelf met een bijpassend budget. Dit is gemaakt door een enthousiasteling op basis van drone beelden. Minstens zo knap wat mij betreft.

  De Lego Maseratierijdend op ware grootte was veel mooier, de Maseratie reklame kwam me wel goed uit… wat wil je, 420 km. p/u met 1400 pk.

   

 • Profielfoto
  oldpeer

  Begrijp eerlijk gezegd niet hoe dit kan… lego heeft toch bijv. geen ronde daken, en hoe maak je er al die rondingen en bochtjes mee? maak je dan stukjes zelf?

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  oldpeer op 28 september 2018 11:16
  Begrijp eerlijk gezegd niet hoe dit kan… lego heeft toch bijv. geen ronde daken, en hoe maak je er al die rondingen en bochtjes mee? maak je dan stukjes zelf?

  Zou ik ook wel willen weten…