Apple iPhone Event vanavond om 19u: zo kijk je live

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Vanavond is het na vele geruchten dan eindelijk zo ver. Apple zal de iPhone 2018-modellen zoals de iPhone XS en iPhone XS Plus onthullen. Om 19:00 uur Nederlandse tijd wordt Tim Cook op het podium verwacht. Apple streamt het event live. Zo kijk je op onder andere Mac, Windows, iOS en Android.

Apple iPhone Event met meer dan nieuwe iPhones

We zien vanavond natuurlijk nieuwe iPhones. Naar verluidt komt Apple met de iPhone XS, iPhone XS Plus en iPhone 9, maar daar blijft het niet bij. Je kunt ook een nieuwe Apple Watch Series 4 verwachten en misschien doet Apple ook nieuwe AirPods uit de doeken.

Kijk op je iPhone of iPad

Je kunt op je iPhone of iPad direct vanuit de browser kijken. Hiervoor het je minimaal iOS 9.0 nodig. Er is geen aparte app vereist en je kunt eventueel naar een groter scherm streamen via AirPlay.

Apple Special Event iPhone 2018
Klik/tap voor groter.

Kijk live op je Mac

Op je Mac kun je direct in Safari kijken. Apple zal het event live op zijn website streamen. Je hebt een Mac met minimaal OS X 10.8.5 en Safari 6.0.5 of nieuwer nodig. Heb je een oudere Mac? Kijk dan bij de opties voor Windows.

Kijk live via Android

Op Android kun je proberen te kijken via de site van Apple, maar niet alle versies en telefoons ondersteunen de stream van Apple. Wil je zeker weten dat het werk? Download dan VLC voor Android in de Google Play Store en open de directe link naar de stream in VLC. Dat doe je door het menu van VLC te openen en te kiezen voor ‘stream’. Daarna kun je de URL plakken.

Apple Event iPhone 2018 android
Klik/tap voor groter.

Op Windows met VLC of Edge Browser

Heb je een computer met Windows XP, 7 of 8? Gebruik dan VLC Player om de stream direct via de harde link af te spelen. Apple gebruikt een streaming-standaard die niet door browsers ondersteund wordt. In VLC kies je voor BestandNetwerk openen. Gebruik je Windows 10? Pak dan de Edge Browser van Microsoft erbij en kijk direct via de site van Apple.

Op Apple TV

Apple stelt ieder jaar een speciale Apple Event-app beschikbaar in de tvOS App Store. Je kunt er vanaf 19:00 uur meteen het iPhone Event op volgen. Heb je een oudere Apple TV zonder App Store? Dan verschijnt de app automatisch.

Apple Event Apple TV
Klik/tap voor groter.

Nieuw: via Twitter

Apple zal zijn livestream dit jaar voor het eerst ook via Twitter aanbieden. Dit is waarschijnlijk de makkelijkste manier om zonder gedoe op ieder apparaat of platform te kijken. De kwaliteit zal echter niet zo goed zijn als die van de directe streams van Apple. Twitter comprimeert live video aanzienlijk en biedt geen HD-beeld.

Volg het iPhone Event zonder video

Kijk je liever geen video, maar wil je de aankondigingen wel bijhouden? Hou dan OMT open of installeer de gratis OMT-app op je iPhone en sta pushberichten toe. We sturen je zo snel mogelijk na de aankondigingen berichten over de aankondigingen. Onder de instellingen van de app kun je aangeven of je alleen breaking nieuws wil ontvangen (zoals dat van vanavond) of alle nieuws. We doen vanavond tevens live verslag via Twitter.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Nielskorte

  Waar is de bingo?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waar is OMT Live? ?

   

 • Profielfoto
  bassbug

  Ik ben er klaar voor!:)

 • Profielfoto
  Daniël Oosterhuis

  Volgens mij klopt dat stuk over Windows niet meer, de laatste WWDC gebruikten ze een andere stream methode die wel op Chrome werkte, en het zo raar zijn als ze daar weer van af gaan…

 • Profielfoto
  JeroenVanGastel1985

  Cook: ”Its all about Software”

  ?

 • Profielfoto
  JeroenVanGastel1985

  JeroenVanGastel1985 op 12 september 2018 19:10
  Cook: ”Its all about Software”

  ?

  Shit. Oude van 4 juni. Ik kijk nu de goede hahahahahah

 • Profielfoto
  mmols4088

  Leuk allemaal maar blijft apple pay ??