Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 13 september 2018

Apple iPhone Event 2018: alle aankondigingen op een rij

Woensdag 12 september 2018 was het eindelijk zo ver. Apple hield zijn jaarlijkse iPhone Event en toonde de nieuwe iPhones voor het najaar van 2018. We zagen een iPhone Xs, iPhone Xr en meer. Heb je het gemist en wil je snel inlezen? Hier zijn alle belangrijke aankondigingen op een rij.

iPhone Xs: opvolger iPhone X in twee maten

Over de naam van de opvolger van de iPhone X werd lang getwist, maar hij heet iPhone Xs. Aan de buitenkant lijkt deze nieuwe iPhone sprekend op de iPhone X, maar er zijn ook verschillen. Zo is de iPhone Xs ook in goud verkrijgbaar en zijn er twee maten: een 5,8-inch en 6,5-inch scherm. De grote variant heet iPhone Xs Max en is ondanks zijn enorme scherm niet groter dan de iPhone 8 Plus.

Aan de binnenkant is een nieuwe camera met verbeterde portretmodus en Smart HDR te vinden. De iPhone Xs is bovendien sneller door een nieuwe Apple A12 Fusion-chip. Face ID is verbeterd en de iPhone ondersteunt voor het eerst dual-sim met een gewone simkaart en e-sim.

  • Meer details in ons uitgebreide artikel
  • Vanaf vrijdag 14 september te bestellen in zilver, spacegrijs en goud
  • Prijs: vanaf € 1159 (Xs – 64GB – 5,8-inch) of vanaf € 1259 (Xs Max – 64GB – 6,5-inch)
iPhone Xr en XS Processor Throttling
Klik/tap voor groter.

iPhone Xr: nieuw, kleurrijk en goedkoper

De opvolger van de iPhone 8 heet niet iPhone 9, maar iPhone Xr. Een vreemde naam die Apple niet toe heeft gelicht. Wel leuk: de iPhone Xr heeft een kleurrijke behuizing die bestaat uit een glazen voor- en achterkant en aluminium randen. Je kunt kiezen uit de kleuren wit, zwart, blauw, geel, koraal en rood. Het scherm is 6,1-inch en gebaseerd op LCD-techniek in plaats van OLED.

De iPhone Xr biedt aan de binnenkant bijna al het goede van de iPhone X en iPhone Xs. Zo is er Face ID en Apple’s nieuwste, snelle A12-chip. Er is echter maar één camera. Die gebruikt wel dezelfde lens als de iPhone Xs en heeft ook portretmodus die softwarematig wordt toegepast. Er is verder geen Smart HDR. Ook dit toestel komt als dual-sim-iPhone.

iPhone XR kleuren
Klik/tap voor groter.

Apple Watch Series 4: grootste vernieuwing ooit

De Apple Watch werd in 2014 onthuld en krijgt vier jaar na introductie zijn grootste vernieuwing ooit. Het scherm van de Apple Watch Series 4 is 30 procent groter dan dat van zijn voorganger, terwijl het horloge amper groter is. Apple is er zelfs in geslaagd om de Apple Watch Series 4 dunner te maken dan de Series 3. Het scherm is edge-to-edge en loopt door tot de randen.

Aan de binnenkant is een nieuwe 64-bits S4-chip te vinden die tot twee keer sneller is. De hartslagsensor is ook vernieuwd en werkt niet alleen nauwkeuriger, maar kan ook een hartfilmpje (ECG) maken. De speaker is 50 procent luider en de Apple Watch met 4G komt ook naar Nederland.

Klik/tap voor groter.

iOS 12: meer snelheid en functies

Naast alle hardware, was er ook een aankondiging op het gebied van software. Apple heeft de definitieve release van iOS 12 aangekondigd. Deze nieuwe versie van de software voor iPhone, iPad en iPod Touch brengt niet alleen veel nieuwe functies, maar focust zich ook op snelheid. Apple zegt dat apps 40 procent sneller openen, het toetsenbord 50 procent sneller in beeld is en de camera 70 procent sneller klaar is voor gebruik.

Naast iOS 12 komen ook updates voor de Apple TV en Apple Watch uit. Je kunt watchOS 5 en tvOS 12 tegelijk met iOS 12 verwachten. Mac-gebruikers moeten nog even wachten op macOS 10.14 Mojave. Die update komt op maandag 24 september.

Klik/tap voor groter.

Video: iPhone Event 2018 in minder dan 2 minuten

Alle aankondigingen in minder dan 2 minuten bekijken? Deze video vat het iPhone Event strak samen.

Reageer op artikel:
Apple iPhone Event 2018: alle aankondigingen op een rij
Sluiten