Apple bevestigt: iOS 12 komt op 17 september uit

Door: Raymon Mens - 9 reacties
publieke bèta ios 12

Het is officieel. Na een zomer vol bètaversies heeft Apple bevestigd dat iOS 12 op 17 september beschikbaar zal zijn voor iPhone, iPad en iPod Touch. Alle iOS-apparaten die momenteel iOS 11 kunnen draaien, krijgen een upgrade naar iOS 12.

Naast een boel nieuwe functies, zorgt iOS 12 er ook voor dat alle Apple-apparaten beter presteren. Apple zegt dat apps 40 procent sneller openen, het toetsenbord 50 procent sneller in beeld is en de camera 70 procent sneller opent. Dat is zeker welkom als je die ene foto niet mag missen.

Nieuwe functies iOS 12

Er zijn een aantal grote functies in iOS 12 die je bij het dagelijks gebruik van je iPhone of iPad ongetwijfeld tegen gaat komen. Dit zijn de grootste functies die je waarschijnlijk dagelijks gaat gebruiken:

 • Meer controle en overzicht over pushberichten. Ze worden automatisch ingeklapt en je kunt apps waarvan je geen notificaties wil ontvangen meteen het zwijgen opleggen. (Lees meer)
 • Wil je meer rust in je hoofd en minder aan je smartphone denken? Dan helpt schermtijd je een handje. Deze nieuwe functie toont hoe vaak je je iPhone eigenlijk gebruikt en laat je dit aan banden leggen. (Lees meer)
 • De niet-storen-functie van iOS 12 is een stuk verbeterd. Je kunt de functie voor een bepaalde tijd inschakelen en koppelen aan je bedtijd. Erg handig. (Lees meer)
 • Niemand zit te wachten op een accu die snel leeg is. Gelukkig helpt iOS 12 je beter bij het opsporen van overtreders en krijg je duidelijker inzicht in hoe je accu er eigenlijk aan toe is. (Lees meer)

Ook watchOS 5 en tvOS 12

Naast de iPhone, krijgen ook de Apple Watch en Apple TV een update. Op 17 september kun je ook rekenen op de release van watchOS 5 en tvOS 12. De Apple Watch krijgt een aantal nuttige functies zoals een walkie-talkie die je met anderen laat praten, automatisch starten en stoppen van work-outs. Fans van podcasts zullen blij zijn dat er een native Podcasts-app naar de Apple Watch komt.

De vernieuwingen in tvOS 12 zijn het kleinst. Apple komt met ondersteuning voor Dolby Atmos-geluid, dat is de nieuwe standaard voor home cinema. Ook zijn er diverse verbeteringen aan de screensavers toegevoegd en kun je AirPlay beter afschermen. Voor een compleet overzicht lees je het volledige artikel met alle nieuwe functies van tvOS 12 op een rij.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  BlueSky

  iOS 12 GM (16A366) net geinstalleerd:-)

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  TomTom CarPlay zou toch fijn zijn. Of een heel goed Flitsmeister.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik draai nog op de beta (met irritante update melding). De snelheid is echt een stuk beter dan van 11.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik blijf toch even wachten tot de platina master uit is…..das dus 12.5

 • Profielfoto
  eliasNL

  Op m’n iPad heb ik iOS 12 al ontvangen terwijl ik geen beta profiel geïnstalleerd heb. Vreemd…

  12.0 (16A366) staat er nu bij versie…

 • Profielfoto
  swappa001

  Weet iemand voor welke toestellen deze update beschikbaar wordt gesteld, zelf heb ik een 6s die het nog prima doet, en zit te twijfelen of ik over zal gaan naar de nieuwere modellen

 • Profielfoto
  JeroenXC

  swappa001 op 13 september 2018 09:07
  Weet iemand voor welke toestellen deze update beschikbaar wordt gesteld, zelf heb ik een 6s die het nog prima doet, en zit te twijfelen of ik over zal gaan naar de nieuwere modellen

  Alle apparaten waar iOS11 op kan draaien kunnen updaten naar iOS12.

   

 • Profielfoto
  iCrazy

  Mis de app siri shortcuts.

 • Profielfoto
  Obi-wan Kenobi

  Snelheid op iPhone 5S is echt stukken beter, heel fijn dit!