Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 10 september 2018

Apple wint een Emmy Award voor Carpool Karaoke

Apple heeft zojuist een Emmy Award in de wacht gesleept. Het gaat om een Primetime Emmy voor de serie Carpool Karaoke, die tegenwoordig op Apple Music te zien is. De serie is onderscheiden in de categorie Outstanding Short Form Variety Series.

Dit is niet de eerste keer dat Apple een Emmy wint. Het bedrijf uit Cupertino won in het verleden al Emmy Awards voor commercials en vorig jaar nog een technische Emmy voor de integratie van Siri in Apple TV. Deze award is echter bijzonder omdat het gaat om een onderscheiding voor een échte serie.

Carpool Karaoke is geen ‘Apple Original’

Carpool Karaoke is geen format dat door Apple zelf ontwikkeld is. Het bedrijf uit Cupertino nam het over van de “The Late Late Show” op CBS, een populaire TV show met James Corden. Daar was Carpool Karaoke een klein segment, maar Apple heeft de rechten gekocht en er een hele serie van gemaakt. In de serie stappen diverse celebrities bij elkaar in de auto om muzikale herinneringen op te halen en te zingen. Abonnees van Apple Music kunnen het eerste seizoen volledig bekijken.

Hoewel de serie niet door iedereen enthousiast werd ontvangen, stond de kwaliteit blijkbaar toch buiten kijf. Een mooie opsteker voor Apple, dat momenteel al werkt aan een tweede seizoen van Carpool Karaoke. Dat moet binnenkort wederom op Apple Music te zien zijn.

Straks ook Emmy Award voor Apple Video-serie?

Carpool Karaoke is een van de eerste series die Apple voor abonnees van Apple Music heeft geproduceerd. Er komt volgend jaar echter ook een nieuwe dienst genaamd Apple Video. De iPhone-maker wil de concurrentie met Netflix aangaan en heeft al een boel talentvolle producers en scriptschrijvers aangetrokken. Mogelijk regent het volgend jaar Emmy Awards voor Apple. (Zie ook ➝ Apple’s entertainmentbundel: ’20 euro per maand, met extraatje’)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple wint een Emmy Award voor Carpool Karaoke
Sluiten