Apple lijkt AirPower toch niet opgegeven te hebben

Door: Raymon Mens - 3 reacties
AirPower Airpods 2

De afgelopen dagen leek het erop dat Apple’s draadloze 3-in-1-lader AirPower gedoemd was te mislukken. Het bedrijf loopt naar verluidt niet tegen een, maar drie technische hobbels aan bij het ontwikkeling. De vraag was dan ook of Apple AirPower heeft geschrapt, of dat er nog verder aan gesleuteld wordt.

Het laatste lijkt steeds waarschijnlijker, want in de bètaversie van iOS 12.1 zijn nieuwe verwijzingen naar de draadloze lader voor de iPhone, Apple Watch en AirPods gevonden. Bovendien zit bij de iPhone Xs in de doos een korte handleiding met een verwijzing naar AirPower. Een indicatie dat Apple de draadloze lader van plan was samen met de iPhone Xs te leveren?

Nieuwe verwijzingen AirPower

De verwijzingen naar de draadloze 3-in-1-lader in iOS 12.1 suggereren dat er nog steeds aan gesleuteld wordt. iOS-apparaten met iOS 12.1 (dat in oktober uit moet komen) gaan detecteren of ze opgeladen worden via AirPower. Waarschijnlijk om interferentie te voorkomen. Dat is een van de drie problemen waar Apple mee te maken heeft.

De meest duidelijke aanwijzing dat het product nog niet is opgegeven, komt naar boven bij het openen van de verpakking van de iPhone Xs die sinds kort leverbaar is. In de korte handleiding staat bij het hoofdstuk over opladen: “Plaats de iPhone met het scherm naar boven op AirPower of een andere lader die Qi-gecertificeerd is. Je kunt ook de Lightning connector gebruiken om de iPhone op te laden”.

iPhone Xs AirPower
Klik/tap voor groter.

Drie technische problemen

Apple kondigde AirPower in 2017 aan en zei dat de oplader “in 2018” zou verschijnen. De draadloze lader kan iets unieks: drie apparaten tegelijk opladen. Het maakt bovendien niet uit waar je ze op het plateau legt. Dat is handig en innovatief, maar technisch ook erg moeilijk te realiseren. Volgens de laatste berichten, kampt Apple met drie technische problemen. Officieel is 2018 nog niet voorbij en kunnen we nog steeds hoop houden. Zeker nu blijkt dat Apple’s draadloze oplader ver genoeg gevorderd was om samen met de iPhone Xs uit te komen. (Zie ook → Nieuwe details over het fiasco van AirPower opgedoken)

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  DNibbeling

  Ik vermoed dat Apple bewust de lippen stijf op elkaar houd en zodat de AirPower ‘ready to ship’ is ineens op de markt brengt

 • Profielfoto
  Maikelw

  Natuurlijk zonde als het niet op de markt komt, maar ik houd van dit soort verhalen. Prototypes die jaren later ineens opduiken en gereviewd worden… het mysterie er omheen… het heeft iets.

 • Profielfoto
  Shmoo