Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 27 september 2018
Leestijd: 4 minuten

Deze Apple-producten verwachten we nog in 2018

Is 2018 een goed Apple-jaar? In maart onthulde Apple een nieuwe iPad en in september zagen we de iPhone Xs, iPhone Xr en Apple Watch Series 4. Is dat alles? Nee, er staat nog veel meer op de planning. Denk aan een nieuwe iPad Pro en heel veel nieuws over de Mac. Hier is een overzicht van de producten die je nog in het najaar kunt verwachten.

Verwachte Apple-producten 2018 op een rij

iPad Pro 2018 met Face ID (en USB-C?)

De iPad Pro is ook aan vernieuwing toe. Het huidige model stamt uit juni 2017 en is nog wel krachtig genoeg, maar beschikt niet over Apple’s nieuwste A12-chip en Face ID. De iPad Pro 2018 moet dat naar verluidt wel krijgen. Er gaan de laatste tijd weer veel geruchten, waaronder de komst van USB-C naar de professionele tablet en betere ondersteuning voor externe schermen.

Wij hadden de nieuwe tablets al tijdens het Apple-event van september verwacht, maar dat zat er niet in. Gelukkig is er op 30 oktober weer een event in New York, dus het kan makkelijk.

  • Verwacht: oktober 2018 tijdens volgende event
  • Verdere specs? Bekijk onze round-up met alles over de iPad Pro 2018
iPad Pro 2018 concept
Klik/tap voor groter.

MacBook Air 2018 of opvolger

Het gaat dit jaar dan toch echt gebeuren. De MacBook Air, die sinds 2015 geen echte vernieuwing meer heeft gehad, wordt aangepakt. Of een compleet nieuwe MacBook de MacBook Air opvolgt, of er een MacBook Air 2018 komt, is nog onduidelijk. We weten wel dat Apple de nieuwe budget-laptop waarschijnlijk gaat voorzien van een Retina-scherm en een nieuwe Intel-chip uit de generatie ‘Intel Kaby Lake Refresh’. Concreet betekent 4 in plaats van 2 cores in de laptop. Dat gaat voor de nodige extra snelheid zorgen. Naast de prestaties zal ook de prijs naar verwachting wat omhoog gaan.

MacBook Air 2018
Klik/tap voor groter.

Mac mini voor de pro

De Mac mini is nóg langer niet vernieuwd dan de MacBook Air. De kleinste desktop staat al sinds 2014 te verstoffen. Gelukkig komt er dit jaar naar verluidt verandering in. Apple zou een nieuwe Mac mini plannen die zich meer op de professional richt. Een kleine Mac Pro dus. De details zijn nog erg schaars, maar dat de kleinste Mac eindelijk vernieuwd wordt, is vrijwel zeker. Het gerucht kwam namelijk van de doorgaans betrouwbare Bloomberg-reporter Mark Gurman.

  • Verwacht: oktober 2018, samen met nieuwe MacBook Air
Klik/tap voor groter.

Vernieuwde 12-inch MacBook

De 12-inch Retina MacBook krijgt eigenlijk ieder jaar een vernieuwing en dit jaar is dat naar verwachting niet anders. Hoewel concrete geruchten ontbreken, heeft Intel de chips die in de kleinste en dunste laptop uit het assortiment net klaar. Het gaat om Amber Lake Y, de meest kleine en zuinige Intel-chips met een hogere turbo boost dan de chips in de huidige 12-inch Retina MacBook. Daardoor moet de dunste laptop straks betere piekprestaties leveren.

  • Verwacht: oktober 2018, samen met iPad Pro met Face ID
Klik/tap voor groter.

iMac 2018 met 4 en 6 cores

De MacBook Pro ging dit jaar van 4 jaar 6 cores en die ontwikkeling gaat de iMac naar verwachting ook doormaken. De belangrijkste vernieuwing die je kunt verwachten is meer cores. Dat zorgt voor een flinke snelheidswinst. De 21,5-inch iMac gaat van 2 cores naar 4 cores en de 27-inch iMac van 4 naar 6 cores. Dat komt door nieuwe Intel-chips van de 8e generatie. Ook wel Coffee Lake genoemd. Verder rekenen wij op een snellere SSD en een True Tone-scherm, net als de MacBook Pro.

  • Verwacht: oktober 2018, samen met Mac mini
iMac
Klik/tap voor groter

AirPods 2 (twijfelgeval)

De AirPods waren misschien wel het beste Apple-product van de afgelopen jaren. Apple’s draadloze oortjes werden in september 2016 onthuld en zijn toe aan vernieuwing. Er gaan geruchten genoeg, zo lijkt draadloos laden een zekerheidje en wordt de accuduur naar verwachting ook een stukje beter. De AirPods zijn nu voorzien van een W1-chip voor draadloze audio, maar de W2-chip wordt weer krachtiger en werkt naar verluidt met Bluetooth 5.

Omdat AirPods een iPhone-accessoire zijn, hadden we ze eigenlijk tegelijk met de iPhone Xs en Apple Watch Series 4 in september verwacht, maar dat gebeurde niet. De theorie is dat Apple wacht op de release van AirPower, maar dat accessoire zit in erg zwaar weer. Hoewel Apple ze met releasedatum 2018 beloofde, is een onthulling op 30 oktober alles behalve zeker.

AirPods 2
Klik/tap voor groter.

AirPower

Apple’s geruchtmakende draadloze 3-in-1 AirPower lader zou eigenlijk al op de markt moeten zijn, maar kampt met vertraging. Hoewel Apple officieel nog geen mededelingen heeft gedaan, is het gerucht dat oververhitting voor vertraging zorgde. Geruchten spreken elkaar tegen. Aan de ene kant horen we dat AirPower terug naar de tekentafel moet, maar aan de andere kant zitten er wel nieuwe verwijzingen naar de draadloze lader in iOS 12.1

AirPower Airpods 2
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze Apple-producten verwachten we nog in 2018
Sluiten