AirPower: Apple’s draadloze 3-in-1-lader verder vertraagd

Door: Raymon Mens - 6 reacties
AirPower Airpods 2

Apple heeft afgelopen woensdag nieuwe iPhones onthuld die allemaal draadloos laden ondersteunen. Het was een mooi moment geweest om het over AirPower te hebben. Dit is Apple’s draadloze 3-in-1-lader die een jaar geleden werd aangekondigd, maar nog steeds niet verkrijgbaar is. Apple zweeg echter.

Apple heeft officieel gezegd dat AirPower ‘in 2018’ komt, maar praktisch alle verwijzingen naar de draadloze lader zijn van de website van de iPhone-maker verdwenen. Dat is geen goed teken. Eerder stond de 3-in-1-lader nog prominent uitgelicht bij de iPhone.

Apple zwijgt over AirPower

Vorig jaar stond de draadloze 3-in-1-lader nog vermeld als accessoire voor de iPhone X. Op de marketingpagina van de iPhone Xs en iPhone Xr is echter geen vermelding meer naar de oplader te vinden. Apple lijkt er niet zeker van te zijn of AirPower voor deze iPhones beschikbaar is. Alleen op de productpagina van de AirPods is nog een verwijzing naar de oplaadmat te vinden. Je hebt een nieuw doosje nodig om draadloos te laden en daar staat bij “momenteel niet beschikbaar.” Een teken dat de oplader nog verder vertraagd is? Apple kon geen toelichting geven.

AirPower
Klik/tap voor groter.

3-in-1-lader blijkt fantastisch, maar moeilijk idee

Het idee van AirPower is fantastisch. Een draadloze laadmat waar je zowel je iPhone, Apple Watch als AirPods op kunt leggen om te laden. Het maakt bovendien niet uit waar je de apparaten legt. Bij traditionele draadloze laders moet je een apparaat op een specifiek punt leggen, anders wordt er niet goed of helemaal niet opgeladen. Bij Apple’s AirPower is dat niet nodig.

Apple heeft zich blijkbaar vergist in de technische complexiteit van dit systeem. Eerder ging een gerucht dat AirPower is uitgesteld wegens hitteproblemen. De draadloze laadmat werd blijkbaar te warm en er zouden problemen met de firmware zijn. Of Apple de draadloze lader compleet heeft geschrapt of ‘m later dit jaar alsnog uit gaat brengen, is op dit moment onbekend.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw

  Ik snap niet wat er zo moeilijk is, er zijn al jaren talloze apparaten op de markt die draadloos laden.

 • Profielfoto
  wensink

  @Maikelw klopt, maar volgens mij nog geen één die meerdere apparaten tegelijk kan opladen. Daar zal de moeilijkheid wel in zitten.

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  @Maikelw,

   

  Als jij het wel snapt en Apple niet moet je even Tim Cook bellen..

 • Profielfoto
  Luca Silverentand

  Helaas maar is ook wel begrijpelijk zoveel spoelen allemaal naast elkaar zorgt voor veel hitte. Misschien hadden ze beter geen announcement kunnen doen en dan in één keer releasen…

 • Profielfoto
  thebest07111

  Samsung kan er blijkbaar wel 2 naast elkaar krijgen. Wel op specifieke plekken waar je je telefoon en smartwatch moet neerleggen. Maar dan zitten er ook veel spoelen naast elkaar

 • Profielfoto
  imacbrielle

  Ikea heeft al een helelange tijd een 3 punts laad plankje wel op specifieke plekken maar werkt als een trein heb er een lange tijd mijn iphone 4 en daarna de 5s met speciaal hoesje op geladen nu laad ik mijn x en mijn airpods op en nof=g een plek voor de gsm van de vrouw